2 Септември, 2024 09:36 614 3

„30 години песни с любов“ - юбилеен концерт на Илия Луков

  • илия луков-
  • концерт-
  • юбилей

Концертът ще се състои на 29.10.2024 г. от 19.00 ч. в Зала 1 на НДК

„30 години песни с любов“ - юбилеен концерт на Илия Луков - 1

30 години на възраждане, съхраняване и популяризиране на българските народни песни, за да се пази жив българския корен - това е творческият път на народният певец Илия Луков.

Юбилейният концерт "30 години песни с любов" ще се състои на 29.10.2024 г. от 19.00 ч. в Зала 1 на НДК.

Концертът ще ни потопи в красотата на нашето истинско национално богатство - Българския фолклор.

С участието на:

„Ева“ квартет

Валерия Момчилова

Квартет „Славей“

Веселка Стамболиева

Хореография: Фолклорен ансамбъл „Мездра“, танцов състав „Шарена гайда“, клуб „Хоро“.

"Освен песните и танците, сме включили и българска поезия. Искаме да покажем силата на българския фолклор, която е съзидателна за духовното съхраняване на нацията ни и поддържа на българския дух жив."

„30 години песни с любов“ - юбилеен концерт на Илия Луков

Подготвя се юбилеен албум с песни от 30 годишния творчески път на Илия Луков. В него са включени самостоятелни изпълнения и дуетни песни.

Подготвя се книга с работно заглавие „България е моята песен“, съдържаща факти от 30-годишната дейност на Илия Луков и ПК „Пирина“. Автори на книгата са бесарабският поет и писател Владимир Калоянов и доц. Галин Георгиев от Института по етнология и фолклористика при БАН. В нея е включен богат снимков материал от различни изяви и събития, организирани от ПК „Пирина“ и спомени от дипломати, журналисти, изпълнители, писатели, културни деятели.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Политкоретен

    3 5 Отговор
    Един от малкото български певци с наистина запомнящ се глас. Невероятен талант има този човек. Но е изтеглил тежкия жребий да се роди в България именно в тези времена.
  • 3 Гиньо Простиа

    0 0 Отговор
    Тоя е много зле