4 Септември, 2024 12:18 1 058 6

Първи трейлър и премиерна дата на новия български сериал “Тревожност”

  • тревожност-
  • нов български сериал-
  • бнт-
  • психично здраве

Разказаните истории са истински случаи от практиката на психоаналитиците Иван Игов и Огнян Димов

Новият игрален сериал „Тревожност“, продуциран от Българската национална телевизия и „Мирамар филм“, с подкрепата на Националния филмов център, започва на 29 септември и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

Режисьор на „Тревожност“ е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария с Матей Константинов, Емил Стефанов и Радослава Топалова. Сериалът е вдъхновен от общественозначимата тема за психичното здраве в съвремието, като чрез атрактивни и ярки персонажи пресъздава личните истории на хора, потърсили психотерапевтична помощ. Част от сюжетите са базирани на книгите „Агресията в семейството: Пътища за преодоляване“ и „Тревожността – причини, смисъл, разрешаване“ на д-р Огнян Димов, както и на действителни случаи от практиката на Иван Игов, описани от него специално за сериала.

„Все по-малко разбираме какво се случва в главите на децата ни, на приятелите ни, на най-близките ни. Все по-малко разбираме какво се случва с нас самите. Палитрата на нашето объркване и на страховете ни става все по-широка, с което нараства и незнанието как да се справяме с тях. Сериалът „Тревожност“ провокира размисъл и разговор точно по тази тема“, казва Илиян Джевелеков.

В 13-те епизода зрителите на БНТ 1 ще видят актьорите Пенко Господинов и Ана Пападопулу, които се превъплъщават в образите на д-р Манов, психоаналитик с международно признание, и съпругата му д-р Ясенова, специалист по детско-юношеска психология. В различните епизоди на сериала двамата терапевти ще бъдат предизвикани от различни по сложност казуси, както и от комплицираните отношения помежду им. В кабинетите им ще влязат хора с отдавна спотаявани проблеми, с нетърпими мании и страховити фобии, решили се на „крайната мярка“ да споделят за себе си, или принудени от обстоятелствата най-сетне да го сторят.

„Някои роли не могат да бъдат изиграни. Те могат да бъдат само изболедувани. За мен срещата с доктор Манов е такава“, споделя Пенко Господинов.

Да имаме смелостта да говорим за нещата вътре в нас, е едно от най-големите предизвикателства – да се разкрием пред някого, а и пред нас самите. Най-сложно се оказва да се познаваме и в слабостите, и в силата си“, казва Ана Пападопулу.

Актьорският състав на „Тревожност“ включва още Ирмена Чичикова, Радена Вълканова, Мария Стефанова, Стефания Кочева, Никола Додов, Боян Младенов, Петър Дочев, Димитър Иванов – Капитана, Цветан Пейчев, Виктория Колева, Десислава Стойчева, Ина Добрева, Невена Калудова, Елена Кабасакалова, Лора Христова, Александър Кънев, Георги Златарев и други. Основни роли в сериала имат и Грета Георгиева, Тодор Недялков, Евелина Бибова, Виктор Стойков, Изабел Щирлин, Мартин Декорте, Калин Цаков и други деца и юноши от различни актьорски школи.

"Тревожност" ще се излъчва от 29 септември всяка неделя от 21 часа в ефира на БНТ 1.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    8 1 Отговор
    На трейлъра се издържа около 20 секунди! ХАХАХХА Не познавам хора, които биха се подложили на такова изтъпление. Но за пълнеж на рекламките важи да!
  • 2 Тв критик

    8 1 Отговор
    Ще пропусна не ми се гледа за хора с ментални проблеми . То трейлъра разказа целия филм. Вместо да се правят разтоварващи филми . Направили натоварващ .
  • 3 Перо

    6 0 Отговор
    Кой финансира тоя кич? Осъжданият престъпник за държавна измяна Кошлуков не се спира с далаверите, а мандата му изтече отдавна и джендърията от ПП/ДБ го покрива, защото ги пропагандира!

    Коментиран от #4

  • 4 ТаУмВзе

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "Перо":

    БНТ си краде от нашите Данъци, както всички други Уж институцийки. Тука що се отнася до снимане във Бнт, аз такава бесна кражбия не бях виждал. Значи, вместо наем на камери и звук си поръчват кетъринг със пиячка за 10 бона дневно. Натам не ми се говори, за ква бесна пародия на същества със Претенции иде реч! Турция снима и Шитка на Нетфликс, ние тука НИЩО.
  • 5 Мдааа

    4 0 Отговор
    Тревожа, се че няма да гледам "Тревожност"! Ако искам да гледам хора с психически проблеми, мога да си пусна НС!
  • 6 ПАНИК ЬОВСКИ

    2 0 Отговор
    ТРЕВОЖНОТО Е ЧЕ...
    ПРЕДИ.. ПО Т.НАР.ТОШОВО ВРЕМЕ
    ОТ СТО 100 ФИЛМА ГОДИШНО
    ПОНЕ ЕДИН СТАВАШЕ ЗА ГЛЕДАНЕ...
    А ДНЕС ....ОТ ЕДИН 1...„ФИЛМ”..
    НИТО ЕДИН НЕ СТАВА........