12 Септември, 2024 09:46 1 484 13

Любимо на поколения българи предаване се завръща в ефира на БНТ с по-дълъг формат и още изненади

  • бразди-
  • предаване-
  • бнт-
  • анна мельова

"„Бразди“ ще продължи да следва традиционния си стил и да разказва честно и открито истории за едни от най-истинските и положителни герои на днешна България.", каза Даниела Филипова

На 14 септември, събота, от 12:30 ч. по БНТ 1 е началото на новия 62-ри сезон на една от емблемите на обществената телевизия – „Бразди“. След лятната пауза предаването се завръща с много изненади, сред които са нова поредица и по-дълъг формат с времетраене 45 минути.

 

„Зрителите настояваха за по-дълго предаване и бяха много настойчиви с това свое искане, и ето – то вече е факт. „Бразди“ ще продължи да следва традиционния си стил и да разказва честно и открито истории за едни от най-истинските и положителни герои на днешна България. Имаме и нова поредица, която кръстихме „По следите на браздите“, ще бъркаме смело и без предразсъдъци в безценния 60-годишен архив на предаването и за парчетата минало ще търсим днешен коментар на днешните земеделци и хората на агробизнеса“, казва изпълнителният продуцент на „Бразди“ Даниела Филипова.

„Ние сме едно от малкото предавания в целия телевизионен ефир, което показва живия живот на България, показва истинските герои – хората, благодарение на които България я има, благодарение на които имаме храна“, сподели в „100 будни“ Анна Мельова, отговорен редактор на „Бразди“.

Началото на предаването е поставено на 27 март 1963 г. като едночасовото „Семена в Браздите“ и оттогава никога не е слизало от екран. Започва да се излъчва във формат на телевизионна беседа – в студио със събеседници, изтъкнати специалисти по конкретна тема, като фокусът по това време е образователен.

По думите на Мельова дълголетието на „Бразди“ доказва, че въпреки тежките кризи българинът не е загубил интерес към земята. „В последните години сме свидетели на възраждащия се интерес у младите хора към селото, към земеделието. Вече по-голяма част от публиката на „Бразди“ са младите хора, това за нас е огромен комплимент“.

„Никое предаване няма свое запазено място в ефира – за да останеш и за да те гледат, трябва непрекъснато да се променяш. Опитваме се да го правим и засега успяваме“, казва от своя страна Даниела Филипова.

Гледайте „Бразди“ всяка събота от 12:30 ч. по БНТ 1.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БеГемот

    11 1 Отговор
    Големи!Оти е предаване за живота!

    Коментиран от #7

  • 2 Защо да се

    11 1 Отговор
    Завръща, ма другарке? То и сега си го има и водещите са много лицеприлични и добре подготвени!
  • 3 С бъклица и дрян

    8 2 Отговор
    Какви бразди бе, ами Сънчо?
  • 4 Дионисий

    7 19 Отговор
    Продължават да бълват негледаеми глупости с нашите пари!
    А ние продължаваме да чакаме да се отвори голямата метла в подобни държавни хранилки.
  • 5 ТаУмВзе

    5 16 Отговор
    Поредната недомислица на БНТ! Земеделие Няма, предаване за земеделие бичат! Добре е! Хахахаха
  • 6 българин 777

    5 2 Отговор
    глупости - любимо „ играят партия по големите арендатори с мафията дето раздава субсидиите и познай - тука има - тука няма по точно има за едните и за другите „доволни ша останат 😁🤑😂
  • 7 Даа

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "БеГемот":

    Интересно беше... По-добре тома, отколкото да се четат интелектуалните бълвочи на някое коментатори с претенции, че ядат с 24 прибора от малки! Големи глави, триъгълни зъбки и ясооо на клавиатурата!
  • 8 предаване

    11 0 Отговор
    необвързано с еврогейоатлантическата дезинформация
  • 9 аустрия

    1 1 Отговор
    Ех...Анна...много хубава...

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Смешно

    0 10 Отговор
    с това показваме какви сме селяни някакви селяни с шарени фанелки,трактори и комбайни рекламират селско предаване.само евгени минчев липсва,ама той е нает сега от руското посолство да бърбори глупости против джендърите.
  • 11 Смешно

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "аустрия":

    коя е тая ана?
  • 12 Ко речи?

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "аустрия":

    Ху дъ фак ис Алис (Анна)?
  • 13 яяя

    2 0 Отговор
    Аз предпочитам да върнат С бъклица и дрян. За нас бъклицата, за политиците дрен по гърбината.