26 Септември, 2024 14:31 879 3

Започва новият сериал „Тревожност“ – тази неделя от 21:00 ч. по БНТ 1

  • сериал-
  • тревожност-
  • бнт

Епизодите ще се излъчват всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1

Започва новият сериал „Тревожност“ – тази неделя от 21:00 ч. по БНТ 1 - 1

Броени дни делят зрителите до премиерата на новия игрален сериал „Тревожност“, продуциран от Българската национална телевизия и „Мирамар филм“, с подкрепата на Националния филмов център. „Тревожност“ с Пенко Господинов и Ана Пападопулу в главните роли започва тази неделя, 29 септември, от 21:00 ч. по БНТ 1 и ще се излъчва всяка неделя от 21:00 ч. по БНТ 1.

В 13-те епизода двамата се превъплъщават в образите на д-р Манов, психоаналитик с международно признание, и съпругата му д-р Ясенова, специалист по детско-юношеска психология. Актьорският състав на „Тревожност“ включва още Ирмена Чичикова, Радена Вълканова, Мария Стефанова, Стефания Кочева, Никола Додов, Боян Младенов, Петър Дочев, Димитър Иванов – Капитана, Цветан Пейчев, Виктория Колева, Десислава Стойчева, Ина Добрева, Невена Калудова, Елена Кабасакалова, Лора Христова, Александър Кънев, Георги Златарев, Таня Костадинова и други. Основни роли в сериала имат и Грета Георгиева, Тодор Недялков, Евелина Бибова, Виктор Стойков, Изабел Щирлин, Мартин Декорте, Калин Цаков, Теодора Аврамова и други деца и юноши от различни актьорски школи.

Режисьор на „Тревожност“ е Илиян Джевелеков, който е и съавтор на сценария заедно с Матей Константинов, Емил Стефанов и Радослава Топалова. Част от сюжетите, които се разгръщат в хода на сериала, са базирани на книгите „Агресията в семейството: Пътища за преодоляване“ и „Тревожността – причини, смисъл, разрешаване“ на д-р Огнян Димов, както и на действителни случаи от практиката на Иван Игов, описани от него специално за продукцията. Друга част от случаите засягат важни теми от съвремието ни и също са вдъхновени от истински истории.

В първи епизод на „Тревожност“ очаквайте завръзката в сложните отношения на двамата съпрузи, които живеят и работят под един покрив. Тяхната къща е техен дом и работно място, където се намират кабинетите им. Първите пациенти, с които ще се срещнем, са уверената бизнес дама Елена Футекова (Ирмена Чичикова), която от години крие голяма тайна, и ученичката Филипа (Евелина Бибова), която споделя за проблемите и смущаващото поведение на свой изключително странен съученик.

Вдъхновен от актуалната тема за психичното здраве в днешно време – през въздействащи лични истории на хора, „осмелили“ се да потърсят професионална психотерапевтична помощ и да споделят за себе си, за своите проблеми, мании или фобии – „Тревожност“ цели да провокира размисъл и обществен разговор по тази тема.

БНТ е най-големият продуцент на телевизионно кино в България, като сериалът „Тревожност“ е част от филмопроизводството на обществената телевизия.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Глупожност

    1 1 Отговор
    ай ся всичката Мара втасала, до лудите опряла. Следва филм за жендърите, а на бас!
  • 2 Много сме разтревожени ЗА ПАРИТЕ

    1 1 Отговор
    Ама за това ли се харчат парите на данъкоплатците? АЙ сикк тирр, бе! Аман, само точат от бюджета за дивотии, после се чудим откъде разни актьорчета карат джипове за 200-300 бона!!!
  • 3 да, ама

    0 0 Отговор
    като спечели "Тарамбукър"...