Last news in Fakti

26 Март, 2014 18:06 23 147 8

Сексуалната медитация е хит сред дамите

  • секс-
  • медитация-
  • метод

Методът представлява масаж, стимулиращ женската сексуалност


Хората, които търсят пробуждане на либидото си, вече намират спасение в новия метод на сексуална медитация, съобщава alternet.

Това е практика между двама партньори, при която мъжът гали клитора на жената с цел двамата да изградят връзка на базата на терапевтични оргазми. Така нервната система отделя хормона окситоцин, който предизвиква оргазъм. Целта на тази практика обаче не е достигането до оргазъм, а удоволствието от пътя към неговото достигане. Така и жената се радва по-дълго време на най-приятната част от сексуалното изживяване.

Този метод се разработва от компанията One Taste със седалище в Ню Йорк. Директорът на компанията Ким Хауъртън заявява: „Едва ли смятате, че достъпът до вашия клитор може да промени живота ви, но това е така. Това е метод, който представлява сексуално упражнение, включващо удоволствие през цялото време. Методът обаче не е създаден само за да доставя удоволствие. Той е създаден, за да можете да се наслаждавате на един по-добър живот и да имате по-хубави изживявания“.

Методът, известен като OM, съществува от 13 години. Той набра популярност едва след като неговата  откривателка и гуру Никол Дидон започна да го популяризира в социалните мрежи. Тя се е занимавала усилено с будизъм, преди да открие този вид сексуално упражнение. Дидон презентира OM в своя канал в YouTube, събирайки 1 млн. гледания. Методът е създаден на базата на философията на дзен будизма.

Методът включва 15-минутна процедура. В началото партньорът започва да масажира краката на жената. Впоследствие той й описва нейната вагина на глас, без да се притеснява от това, за което й говори. След това той поставя палеца на дясната си ръка върху ръба на отвора на дамската вагина и показалеца на лявата си ръка върху зоната на клитора, като пръстите повтарят разположението на часовниковите стрелки на 8 часа. Масажът продължава 13 минути, като е добре дамата да дава напътствия за това, как иска той да протече.

Този метод се преподава в открити класове, подобни на курсове по йога, като хората трябва да се научат да се наслаждават пред други. Ким Хауъртън твърди, че е започнала курсовете, без да е имала проблеми със сексуалния си живот, но е страдала от сериозно напрежение и депресия. Според нея MO е променил начина, по който тя възприема сексуалния си живот. Помогнал й е да смъкне килограми, заздравил е отношенията й с нейния приятел и й е помогнал да види живота си през една по-оптимистична призма.

Много двойки посещават тези курсове, като не е задължително да участват в самия акт на галенето, а могат просто да наблюдават. Ако участват обаче, на мъжа е забранено да си сваля дрехите, а жената остава облечена от кръста нагоре. Това помага за усещането за едно по-безопасно свързване.

В същото време методът на Никол Дидон има и много критици. Някои от тях смятат, че тя е създала организация с нестопанска цел, опитваща се да изстиска парите на хората чрез духовни внушения. Други пък твърдят, че това е пореден сексуален култ, който вреди на психиката на хората.

Ким Хауъртън обяснява този негативизъм с факта, че хората са предпазливи винаги, когато става въпрос за тяхната сексуалност. Тя обяснява, че участниците в тези класове просто се образоват за своята сексуалност. Никол Дидон пък отрича организацията й да се занимава с духовно възпитание, като според нея курсовете, които тя предлага, помагат за подобряване на здравето на хората. Тези курсове обаче въобще не са евтини: цените на различните програми достигат до $ 15 000.

В момента компанията One Taste има офиси по целия свят, а хората, които стоят зад т.нар сексуална медитация, смятат, че тя много скоро ще пробие сексуалните табута и ще бъде възприета от много повече доброволци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    2 2 Отговор
    Хондураска работа...
  • 2 Бай Иван

    2 1 Отговор
    Имат нужда да ги барне българския Разпутин и няма и да помислят повече за такива неща!
  • 3 Vasik Atanasova

    4 1 Отговор
    ПАК ПАРИ
  • 4 omnia mea

    4 1 Отговор
    Тц, не е достатъчно съобразена с евроатлантическите ценности тази групова мастурбация. Виж, ако на следващия гей парад организират един сеанс с взаимно пипащи се, голи до кръста гей младоженци, може и да ги популяризира бащицата от Отворено общество.
  • 5 georgi genchev

    2 1 Отговор
    Pylni gluposti,..tova e da se smykvat pari.....Kakvi ti 15000USD,....V Bylgaria ,na typite K----I,shte im izleze bez pari ,samo triabva da doidat i Bylgarskite Grebtsi shte si vleznat v roliata......Ako gi mine Bylgarin,...shte zabraviat za tozi masag......
  • 6 васил димчев

    1 0 Отговор
    Плагиати. Навремето у нас му викаха чепкане на вълна.
  • 7 Bg 2

    0 0 Отговор
    Най-много ми хареса инструкцията в пети абзац четвъртото изречение и времетраенето от 13 min
  • 8 running wild

    0 0 Отговор
    Статията обяснява възпитано, как на дамите да им "ударим" един ръчен оргазъм! Само че това ние много добре си го знаем!