9 Октомври, 2024 10:05 2 930 6

Рецепта на деня: Креп "Сюзет"

  • креп сюзет-
  • палачинки-
  • цитруси-
  • сос-
  • какво да сготвя

Печелившата комбинация от тънки палачинки и опияняващ цитрусов сос

Рецепта на деня: Креп "Сюзет" - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За палачинковото тесто:

  • 3 с. л. брашно;
  • 1 ванилия;
  • 1 щипка сол;
  • 2 с. л. захар;
  • 60 мл прясно мляко;
  • 4 яйца;
  • краве масло за пържене.

За соса:

  • 2 портокала;
  • 2 с. л. краве масло;
  • 3 с. л. захар;
  • 50 мл коняк;
  • 75 мл портокалов ликьор.

За мармалада от лимон:

  • 6 лимона;
  • 2 стръка мента;
  • 200 г захар;
  • 2 с. л. глюкоза.

Начин на приготвяне:

В купа се смесват брашното, ванилията, солта и захарта и се разбърква добре.

В друга купа се разбиват млякото с яйцата. Сместа се излива към брашното и се разбива с телена бъркалка.

В намазан с масло тефлонов тиган се изпичат палачинки.

Портокалите се филетират, сосът и филетата се отделят в купа, а малка част от кората се нарязва на тънки лентички.

В сгорещен тиган се слага маслото, сипва се захарта, налива се конякът и се бърка. Сместа се запалва и когато пламъкът изгасне, се добавят портокаловият сок, ивичките от кората и филетата

Прибавят се сгънатите на четири палачинки и отново се фламбира с портокаловия ликьор.

Лимоните се филетират, филетата и сокът им се слагат в касерола, прибавят се стръковете мента, захарта и 2 с. л. глюкоза. Когато кипне, силата на огъня се намалява и сместа се редуцира, докато се сгъсти. Палачинките се сервират с лимоновия мармалад, пише bonapeti.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Какво

    5 3 Отговор
    Помпозно наименование на палачинки с мармалад!?
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бендида

    13 1 Отговор
    Вкусно изглежда.
    Не съм критерии, но бих отбелязала, че съотношението между яйцата и брашното/млякото е странно за палачинково тесто.

    Коментиран от #5

  • 4 тая рецепта е стара

    2 3 Отговор
    в българия затлъстяването на малки и стари е необратимо . войни има . грехота е фукане и глезене . Палачинки със сирене е добре . Така 6-7 за една порция и 2 л айран .
  • 5 456

    7 2 Отговор

    До коментар #3 от "Бендида":

    По-скоро ми прилича на тип омлет.
  • 6 сериозно

    2 1 Отговор
    в намазан с масло тефлонов тиган се изпичат палачинки. мислех че в тиган се пържи .