28 Октомври, 2024 08:18 930 15

Джулия Робъртс става на 57 г. днес

  • джулия робъртс-
  • рожден ден

Вижте любопитни факти от биографията на актрисата

Джулия Робъртс става на 57 г. днес  - 1
Снимка: БГНЕС

За някои тя винаги ще си остане Вивиан от „Хубава жена“, за други красивата Ана от „Нотинг Хил“, а трети няма да забравят невероятната ѝ роля в „Ерин Брокович“, за която получи „Оскар“. Да, дълъг е списъкът с хитови продукции, в които сме гледали Джулия Робъртс, актрисата с най-обезоръжаващата усмивка, която днес навършва 57 години, пише momichetata.com. Вижте някои любопитни факти за нея:

***

За нея не е имало друг път освен да тръгне по стъпките на родителите си – и двамата са били актьори. Родена в Смирна, Джорджия, тя е най-малкото от три деца. В интервю за Vanity Fair Джулия споделя преди време , че едва ли е щяла да стане актриса, ако не са били родителите ѝ. „Дори не ми е хрумвало“, казва тя и допълва, че още от 6-годишна възраст баща ѝ често ги водел със сестра ѝ на различни пиеси. Въпреки това тайно си мечтаела като порасне да стане ветеринар, след като гледала Рекс Харисън в ролята на доктор Дулитъл. „Но когато започнах да уча биология, осъзнах, че е доста трудно. Затова реших, че ще стана актриса“, споделя Джулия пред Елън Дедженерис.

***

Колкото и да ни е трудно да повярваме, актрисата съвсем не била сред популярните момичета в училище. Преминавала незабелязана из коридорите и не привличала много погледите на момчетата. „Беше добре за мен“, казва тя. Когато завършва гимназия през 1985-а, се премества в Ню Йорк при сестра си Лиса, а брат ѝ Ерик също вече се установил в града.

***

Дебютът на Джулия като актриса се случва в телевизионния сериал Crime Story, където играе жертва на сексуално насилие. Още тогава ѝ предричат успешна кариера. „Беше невероятно магнетична“, спомня си писателят Дейвид Бърк.

***

През 1987 година тя се озовава на снимачната площадка с Лиъм Нийсън във филма Satisfaction. Не много успешен, но достатъчен да роди още една любовна история. Джулия тогава е едва на 19, а Нийсън – на 35, и двамата заживяват заедно, но връзката им продължава едва две години. По-късно играят отново заедно във филма Michael Collins.

***

Когато печели „Златен глобус“ за най-добра поддържаща роля за играта си в „Стоманени магнолии“, която ѝ носи и номинация за „Оскар“, тя приковава вниманието на всички, защото вместо с красива ефирна рокля, се появява на червения килим с oversize костюм на Giorgio Armani.

Има още...

***

Може би малцина знаят, че Джулия обича да плете. „Така времето на снимачната площадка минава по-бързо. Вече съм много добра“, споделя тя преди няколко години.

***

Джулия Робъртс е причината Ричард Гиър да играе в най-емблематичния и за двамата филм – „Хубава жена“. Актьорът многократно отказвал ролята на Едуард Люис, докато един ден режисьорът Гари Маршал не завел Джулия в апартамента на Гиър, за да види дали между двамата ще се получи химия. „Бях толкова пленен, че дори не помня Гари“, спомня си Ричард. Помнел само момичето, в което веднага се влюбил. Не знаел дали ще приеме ролята, но когато тя отишла до бюрото му, взела лист хартия и написала: „Моля те кажи „да“, той не можел да каже друго освен... „да“.

***

Докато звездата ѝ вече изгрявала на небосклона в Холивуд в началото на 90-те, актрисата започва да се среща с Кийфър Съдърланд, с когото се срещат на снимките на Flatliners. Тогава тя прекратява годежа си с Дилън Макдермот, с когото играе в „Стоманени магнолии“, за да бъде с новата си любов, а Съдърланд напуска съпругата си – актрисата Камелия Кат. Скоро след това двамата се сгодяват и започват да планират сватба, но само няколко дни преди определената дата, се разделят.

***

За актрисата новото хилядолетие започва с огромен успех – тя печели първия си „Оскар“ за ролята си на самотната майка Ерик Брокович. Нещо напълно различно от предишните ѝ превъплъщения, с което показва, че може да излезе от клишето на романтичните комедии. „Беше вълнуващо и от една страна означаваше много, но от друга – не означаваше нищо. Беше един от онези важни моменти в живота“, споделя Джулия.

***

Тя е първата актриса, която получава рекордната сума от 20 милиона долара за филм. За да я убеди да участва в „Бандата на Оушън“, Джордж Клуни ѝ изпраща сценария с една 20-доларова банкнота. Оставя и бележка: „Разбрах, че взимаш 20 за снимка.“ Е, явно се оказва достатъчно убедителен.

***

През 2001 година, докато снима „Мексиканецът“ с Брад Пит, Джулия се запознава с оператора Дани Модър. По това време той е женен, а самата тя също е във връзка. Когато се разделят с партньорите си обаче, двамата започват да се срещат. Скоро след това вдигат тайна сватба (среднощна), без шаферки и само с няколко приятели, включително Джордж Клуни и Брус Уилис. Днес те продължават да се радват на любовта си, както и на трите си деца.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Среднощен

    13 5 Отговор
    хубава Жена и ЧРД

    Коментиран от #2

  • 2 Набедена красавица

    5 12 Отговор

    До коментар #1 от "Среднощен":

    Лепнаха й "хубава" според заглавието на филма.
  • 3 Съгласен

    6 6 Отговор
    Ега ти голямата уста!

    Коментиран от #4

  • 4 От ухо

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Съгласен":

    до ухо !
  • 5 БгТопИдиот🇧🇬

    0 4 Отговор
    Била е хубава.

    Красотата при жените е най преходното нещо.

    Природата го е създала с цел по голям избор на самци при зачеването.
  • 6 Беше тя,

    3 2 Отговор
    едно време. Минало бешело. Няма връщане вече. И се пише ЕриН Брокович, а не Ерик. Назначете си грамотен редактор, не вземайте такива пт улицата.
  • 7 Жалко

    9 0 Отговор
    Купища хубави жени остаряха пред очите ни !

    Коментиран от #8

  • 8 Трифонов

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Жалко":

    То пък щото мъжете се подмладяваме и разхубавяваме. Голяма е тая тъпотия, дето мъжете с годините ставали по-хубави и по-секси. Има такива примери, разбира се, но в повечето случаи, в момента, в който ни заковат в брака, бавно и неумолимо се превръщаме в Хоумър Симпсън... Мъжете и жените НЕ СА създадени да живеят заедно! Съвместното съжителство и моногамията ни... таковат майката! И то главно на мъжете! Пламъкът угасва, мечтите се изпаряват, надеждите умират... и се превръщаме в тюфлеци, от които жената недоволства, макар, че основната заслуга да се превърнем в тюфлеци, е тъкмо нейна. Мъжът трябва да се чувства най-добре, когато е САМ!

    Коментиран от #15

  • 9 Джулия

    0 0 Отговор
    Джулия, всеки остарява,
    славата минава, Джулия.
    Джулия, слънцето изгрява
    бръчки осветява, Джулия,
    финито Джулия.
    Много дни-и ще си спомняш
    ти за младини.
    Много дни-и, ще сънуваш момински мечти.
    Ще твърдиш, че най-мек
    матракът е с пари.
    Ще си вярваш, но в теб
    нещо скрито ще боли.
    Джулия...
  • 10 Стас

    2 2 Отговор
    Джулия е една от най-красивите жени на планетата,да е жива и здрава!
  • 11 СССР

    1 0 Отговор
    Джулия е хубава и много талантлива. Една от най- добрите актриси на света.
  • 12 снимката издава

    0 0 Отговор
    Джулия Робъртс стара на 57 години днес.
  • 13 От тук нататък вече

    0 0 Отговор
    ще играе в селския театър на с. Бешавлии, като Саманта Фокс която ходи да изнася концерт в Силистра преди няколко години…
  • 14 Като я гледам как

    0 0 Отговор
    се е окикерила никак не си я представям вече по афишите.
    Ексик транзит глория мунди.
  • 15 Ами

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Трифонов":

    Не е вярно ! Никой не е създаден да се чувства добре , когато е сам ! Просто не си намерил ТВОЯТА жена ! Това може да не стане през целия ти живот. А ако стане , трябва да си поне на нейното ниво , за да не я убиеш духовно. Жена може да живее с тебе за пари , но никога няма да те обича заради парите ти ! И ако винаги добре я обгрижваше сексуално , никога няма да я боли главата ! А разсъжденията ти срещу моногамията ми приличат на оправдание за неможене ! Ти като неможеш с твоята жена , няма да юожеш и с другите ! Отделно никоя жена няма да търпи полигамията ти , както ти не би търпял нейната ! Така че първо открий , че не си животно , и после се ориентирай къде се намираш ! Тогава може и да спреш да се оплакваш от живота.