Рецепта на деня: Пълнена пуйка по американски

28 Ноември, 2024 10:05 1 424 21

  • пълнена пуйка-
  • американска кухня-
  • какво да сготвя

Подходящо ястие за празнична трапеза по различни поводи

Рецепта на деня: Пълнена пуйка по американски - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • пуйка - 1 бр. около 3 кг;
  • сланина - 250 г;
  • черен пипер;
  • масло - 1 - 2 с.л.;
  • сол.

За плънката:

  • галета - 100 г;
  • брашно - 1 с.л.;
  • мая - 10 г прясна;
  • прясно мляко - 100 мл;
  • яйца - 2 бр.;
  • лук - 1 глава
  • дреболии - на пуйката;
  • сметана - 2 - 3 с.л.;
  • майорана - 1 с.л. суха;
  • лимони - 1 бр.;
  • магданоз;
  • черен пипер;
  • сол.

Начин на приготвяне:

Разтворете маята в леко затопленото мляко. Добавете брашното и разбитите яйца и оставете за няколко минути на топло.

Докато маята втасва, загрейте маслото и запържете ситно нарязания лук. Когато лукът омекне добавете галетата и запържете още няколко минути.

Свалете сместа от котлона и я изсипете при брашнено-яйчената смес. Добавете ситно нарязаните предварително сварени пуешки дреболии. Сложете ситно нарязан магданоз, малко ситно настъргана лимонова кора, черен пипер и сметаната и разбъркайте добре.

Пуйката се измива, подсушава отвън и отвътре и се натрива със сол. Напълва се с приготвената плънка, зашива се и се слага в дълбока тава с гърдите нагоре. Сланината се нарязва на тънки филии и с нея се покриват пуешките гърди.

Парчетата сланина и фолиото се отстраняват от пуйката и тя се оставя още 15-20 минути във фурната, за да се получи хрупкава коричка, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    6 4 Отговор
    Благодаря Ви Уважаема Красавице за Кулинарното предложение

    Коментиран от #16

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Град Козлодуй

    7 7 Отговор
    Борисов е хапвал филия с мас а много Хора умират от глад

    Коментиран от #8

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Евро Пейка

    8 5 Отговор
    Какво означава " пуйка по американски " ? Рецептата чилийска ли е , бразилска ли е , мексиканска ли е или канадска ?
  • 13 Луд Скайуокър

    11 2 Отговор
    Българин пуйка по американски не яде
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 рузката пуйка

    4 5 Отговор

    До коментар #11 от "По американски":

    я пълят чеченци

    Коментиран от #18

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Хасковски каунь

    5 1 Отговор
    Аз обичам пълнена пуйка с кебапчета
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Читател

    4 0 Отговор
    Е бре, Венелино!
    Виж последните абзаци. Забравила си да покриеш пуйката с фолио. Излиза, че я слагаш в тава, а след това вадиш вече готова и махаш фолиото.
    И си забравила да прекопираш най-важното: колко време се пече пуйката! Пействаш, ама дори не се замисляш над това, което пействаш.

    Коментиран от #21

  • 20 Механик

    4 3 Отговор
    Аз па си умирам от смях, когато нашите българи, тука в България, почнат да ядат пуйки за Коледа. Голяма мода, голямо нещо. Ама нали сме по подражанията...
  • 21 Механик

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Читател":

    Тая е толкова вдлъбната, че едва ли може яйце да си свари/изпържи.