Необходими продукти:
- 600 г пилешко бонфиле;
- 6-8 броя гръцки питки;
- червен лук;
- 2-3 домата.
За маринатата:
- 4 с.л. зехтин;
- Сок от 1 лимон;
- 1 скилидка чесън;
- 2 с. л. сушен риган;
- 2 ч.л. сол;
- ½ ч.л. черен пипер.
За сос Дзадзики:
- 1 краставица;
- 2 скилидки чесън;
- 30 мл зехтин;
- 400 г цедено кисело мляко;
- 2 с.л. лимонов сок;
- 1/2 ч.л. сол;
- ¼ ч.л. черен пипер;
- 2 клонки прясна мента.
Начин на приготвяне:
Накиснете дървените шишчета за 10 минути в студена вода. Нарежете всяко бонфиле на 3 парчета, подправете месото с малко сол и черен пипер и нанижете по 4 парчета на шишче.
В широк съд пригответе маринатата, като смесите всички продукти и разбъркате добре.
Загрейте добре грил тиган и изпечете месото добре от всички страни за около 8-10 минути.
Не препичайте, времето за готвене зависи от големината на парчетата месо. Преди да извадите пробвайте парче месо, за да определите времето за готвене.
Готовите шишчета изваждайте в съда с маринатата и оставете месото да поеме всички вкусове.
Пригответе сос дзадзики. Настържете краставицата и с ръце изстискайте цялата течност. Сложете в купа и добавете киселото мляко, зехтина, пасираният чесън и ситно нарязната мента. Подправете със сол, черен пипер и лимонов сок и разбъркайте.
Преди поднасяне затоплете на сух тиган, фурна или грил питките.
Поднесете сувлаки с хляба, дзадзики, пържени картофки, резени домат и червен лук, пише gradus.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.
3 Ти си
Ако смена имената на крайния продукт на рецептата може да стане и тайландска .
10:28 28.01.2025