Необходими продукти:
течна сметана - 200 мл неподсладена, над 30%;
крема сирене - 100 г;
горски плодове - 100 г /малини и къпини/;
подсладител - към 4 с.л. смес стевия и еритрол;
Начин на приготвяне:
Смесвате стевия за сладкиши и еритритол на прах. Може за подсладител да ползвате и мед.
Сметаната трябва да е била в хладилника поне 8 часа.
Разбива се на гъст крем. Към нея се прибавя крема сиренето и отново се разбива.
Плодовете се смилат в чопър или блендер. Добавят се към крема и се обърква.
Прибира се сметановият сладолед в камера или фризер, докато стегне, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Малиии
12:33 10.06.2025