Last news in Fakti

15 Март, 2016 10:55 1 417 1

За Сидеров, къмпингите и Великденските пости

  • сидеров-
  • къмпингите-
  • великденските пости

Явно идеята за смирение на душата чрез лишаване на тялото е работеща

За Сидеров, къмпингите и Великденските пости - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Едва започнаха Великденските пости, а вече дойдоха и видимите резултати. Явно идеята за смирение на душата чрез лишаване на тялото е работеща.

Лидерът на „Атака“ Волен Сидеров се споразумя с прокуратурата, като и двете страни проявиха благост и великодушие. Темида му отреди 9-месечна пробация, а Сидеров освободи съдебната система от себе си за по-важни случаи. Волен нямало да полага общественополезен труд, тъй като имал работа – бил депутат. Ще му удържат фаталните 13% от заплатата до края на наказанието, а два пъти седмично щял да се разписва в полицията. Ако пък искал да обиколи някои от стоте национални обекта, трябвало да пита, за да го пуснат.

Как още не му е хрумнало на социалния министър Ивайло Калфин да реши от раз проблема с безработицата? Ако всички безработни бъдат осъдени на пробация, да кажем – за лентяйство, те, щат не щат, ще трябва да работят. Може да изглежда малко крайна мярка, но през 16-и век в Англия скитниците са били осъждани на 2 години робство за първо нарушение. На нас така и така ни се губят едни има няма пет века, нека мислим държавнически.

Статистиката безпощадно сочи, че всеки четвърти български левент до 35 години нито учи, нито работи. Навремето бе популярен изразът, удрян като клеймо в характеристиките на определени люде – „трудово и социално невградим“. Трябва ли да допуснем това?!

Сега е моментът от АБВ да се възползват от думите на премиера - добрата коалиционна култура на депутатите от ГЕРБ, които не могат току така да отказват подкрепа на идеите на партньорите си от управляващото мнозинство. Поне така Борисов обясни подкрепата на своите депутати за забраната на дивото къмпингуване и задължителното гласуване, дошли от „Реформаторския блок“ и „Патриотичния фронт“. Той не приемал и двете идеи. Даже и на него му се къмпингувало в уединение на затънтен плаж, защото му писнало от толкова хора около него.

За задължителното гласуване също бе лаконичен – на сила хубост не става. И вероятно под влияние на живителните пости премиерът разпореди забраната експресно да бъде преразгледана, да се чете – отменена, въпреки добрата коалиционна култура на свитата му.

Недоволните къмпингари останаха изумени и вероятно заради изненадата си не спряха с протестите. Толкова е хубаво, че чак не им се вярва. Но те явно не познават тънката чувствителност на министър-председателя към всевъзможни протести. Най-вече към тези, на които се вика „оставка“. Сигурно се сещате какво предстои и по другия въпрос.

И да остане вече гласуваното на първо четене задължително гласуване, то глобата от 50 лева за неучаствалите във вота със сигурност ще отпадне. Като му дойде времето, вероятно на някоя среща с младежкия актив на партията, Борисов ще нахока авторите на идеята и с лекотата на закоравял прахосник ще се откаже от едно сериозно перо в приходната част на бюджета.

Постите щедро дариха с допълнителни дози доброта и човеколюбие и делегатите на конгреса на ДСБ. Кой е казал, че само на Коледа стават чудеса. Делегатите аплодираха пламенната реч на „идеологическия противник“ Татяна Дончева за общата борба с мафията, а освиркаха своя Найден Зеленогорски. Какво да ги правиш, объркани са хората. Не е лъжа, че много им се събра. Но пък, въпреки очакванията, смирено останаха част от Реформаторския блок, където колегите им най-добросърдечно държат хваналия балкана Радан Кънев като съпредседател.

До Великден има още много време. Кой знае, може пък от ГЕРБ да разкрият предсрочно и имената на кандидат-президентската им двойка. Но и да ги запазят в тайна до деня за размисъл, ефектът май ще е същият…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъпизмостан

    2 0 Отговор
    Може ли един въпрос?
    Защо ни занимавате с тоя образ????? Защо се пише непрекъснато за него и неговите тъпотии, толкова ли няма за какво да се пише?
    Ставам сутринта, пускам телевизора, "Събоди се", геледам Болния, прехвърлям канал, пак Болния, все говори, все го питат нещо!? И това през почивните дни, как да закуси нормално човек.
    Все едно живея в страната на тъпизмите, имше едно време такива вицове, "тъпизми".