Last news in Fakti

10 Юни, 2016 05:00 6 370 56

Еженето - в Брюксел, мизерията - у нас

  • еженето-
  • брюксел-
  • мизерията-
  • у нас-
  • милен ганев
Еженето - в Брюксел, мизерията - у нас - 1
Снимка: БТА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всяко хлапе, което върви с батко си, се изкушава да се оплези на някой по-голям и по-силен от него. Батко ще го напердаши, ако стане напечено. Освободен от оковите на партийната дисциплина и предизборните стратегии, Росен Плевнелиев реши да поработи малко и за себе си. С поредната доза анти-руска реторика президентът заяви на аудиторията в Европейския парламент – аз съм един от вас и искам да остана някъде тук.

Някой сериозно ли мисли, че съдбата на Крим разяжда душата му в малките часове. Че вече няма да е президент – сам си каза. Че няма да реже ленти, както до преди пет години, е ясно. Да създаде някаква фондация е най-лесно, но едва ли го блазни. А за да открие академия за млади политици, май му е твърде рано. Речта, с която възхити верните си привърженици, ги накара отново да закършат ръце, какъв голям държавник губим. Докато спасяваше континента и света от „студения мир“,

Плевнелиев просто си заработваше точки за чиновнически пост в Брюксел. Той толкова изненада евро-номенклатурчиците с вербалната атака към „дестабилизаторите“ на общността, че Мартин Шулц не бе взел дори захарче в джоба си, за да му го подхвърли. Успя само да го обяви за смелчага, от което президентът ни е останал предоволен. Повечето в залата мислели като него, но нямали смелост да го заявят. Но нашият е безстрашен. Какъв героизъм се иска, за да се оплезиш на руснаците от трибуната на Европейския парламент. Какво да му кажат сащисаните чиновници в залата, освен, че е юнак. Те са възпитани и обиграни. От дипломатическа гледна точка това ежене беше напълно излишно и вредно, но какво от това. Борисов да се оправя с Лавров. Малко ли му вдигнаха кръвното с протестите за недостъпния тунел на Северната тангента, та и това сега.

Драматичните събития продължиха и на другия край на страната. В деня, в който стана ясно, че парите за пенсионерите скачат с 2,8% от 1 юли, криминалният свят отвърна с безмилостен удар върху пенсионната система. От пощата в Хасково бяха задигнати 2 милиона лева, предназначени за хората от третата възраст. Очертава се ясна тенденция, графикът на грабежите да се синхронизира с този за раздаване на пенсии. Журналистите допълнително паникьосаха старите хора с ненужните разсъждения, дали и кога ще си получат парите. Сякаш банкнотите са били нарочени само и единствено за Хасково и сега хорицата ще гладуват цял месец. Размирни времена, нищо не е сигурно. И на банкомат да си получаваш пенсията, пак има риск. Току виж някой младеж си забравил ПИН-кода и решил да изтръгне банкомата я с кола, я с конски впряг. Швейцарско правило ли? За пенсионерите има само едно решение – зимният сън. Природата го е решила за мечките, защо да не го приложи и с пенсионерите. Ако заспиват на Архангелова Задушница и се будят на Сирни Заговезни, без разходи за храна и отопление, ще кукуригат радостно с пет непокътнати пенсии в дебитната карта, които ще им стигнат до следващия зимен сън. Да не забравяме, че и социалната пенсия скача рязко с 3%. А пък 34% от българите искали следващият ни президент да е социално чувствителен, показва най-прясното допитване. Който и да е той, при делегираните му правомощия не му остава нищо, освен да го избие на чувства. Въобще не са верни внушенията, че българите сме безбожници и атеисти. Подобна кротост, каквато показва нашия народ по отношение на мизерния живот, който води, е присъща само на истински смирения вярващ.

Министър Москов пък спуквал от работа чиновниците си и една женица си докарала 10 бона за месец. Дано не ги е изкарала само с удряне на печати, че освен нея ще се спукат и носещите колони на министерството. А пък новите партньори на АБВ се скараха за отношението им към управляващите и бяха на път да разтурят парламентарната си група. Обаче се усетиха и БДЦ оцеля. Така запазиха стаята си, макар и с обща тоалетна, и служебните коли. Та колко семейства остават заедно, защото няма къде да идат…


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    2 2 Отговор
    Един "истински българин" се изправи в Брюксел и размаха пръст на Путин и Русия, браво на героя! Не е лесно,като Христос да преминеш по пътя към Глгота, отразпни го до осанна. Нашия премина трънливия път от комсомолски секретар до пръв защитник на евроатлантическите ценности. Защо не ръкопляскате?

    Коментиран от #12

  • 2 Папур Шпеков

    2 0 Отговор
    Хареса ми статията, браво Милене.
  • 3 Кольо

    4 0 Отговор
    Браво! Браво г-н Плювнюлиев! Е как няма да си върнем руските туристи? Още днес Путин ще ги призове всички да почиват в братска България!!! Ей такива разумни управници ни трябват. Сега разбирам какво е имал в предвид Боко Тиквов като каза , че си дават голям зор и правят всичко по силите си да привлечем отново руснаците и да спасим туристическия сезон.
  • 4 смехурко

    2 0 Отговор
    Браво на автора! Много добра статия!
  • 5 Чукча

    2 0 Отговор
    Това меко казано необработено захарче,наречено от народа чукун.ур продължава да заработва черни точки за България.Луд умора няма,че и той.След някой и друг месец ще си вдигне чукалата,а ние ще останем за духаме супата и да се радваме на похвалите от Брюксел.А той да чака божието наказание,казано е ,,бог забавя,но не забравя,,.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ани

    1 0 Отговор
    Направо ме е срам от президента ! То бива бива просташко изказване ама чак толкова ! Въобразил си е , че като плюе като муха месарка ще се издигне в очите на някого ! За всеки случай трябва да му е ясно , че няма да е в очите на българските избиратели ! Броя дните когато ще се махне от поста който заема ! Искрено съжелявам , че на времето гласувах за него !!!
  • 8 goni

    1 0 Отговор
    Мдаа! Милен е изключително добър! Умее да пише за много сериозни неща със страхотно чувство за хумор! Истинско удоволствие е да четеш написаното от него! Щях да пропусна! Явно е много добре запознат с темите по които пише!
  • 9 дъге

    1 0 Отговор
    Направо ме е срам да го слушам тоя какви ги говори,в началото руснаците му се връзваха ама го надушиха че е лавандула и сега му не обръщат внимание,иначе тоя спокойно може да ни вкара в някой конфликт.
  • 10 БГ пенсионер

    1 0 Отговор
    БОЖЕ, ПАЗИ БЪЛГАРИЯ / до колкото е останала !(:
  • 11 Петко Воивода

    1 1 Отговор
    Е такъв лизач на задници няма,Но този трябва да знае, че няма прокопсал продал страната си и народа за собствена облага. Като е толкова смел да ходи и да се прави на бабаит по селата където пребиват и убиват възрастни хора а не по лъскавите дивани в Евро парламента и то на гърба на народа си.Положението в Крим е много по добро от това в България но комсомолеца реши да плаче на чужди гробища за едно потупване по рамото.А бе хора какво чакаме!!!!!
  • 12 ЖЖЖ

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Монго":

    Досега не съм чул за отявлен демократ и привърженик на европейски ценности, който не е бил изяван комсомолец или комунист. Е най-напред са милиционерите, но там причините са повече икономически.
  • 13 999

    1 0 Отговор
    Мога да кажа само едно политическа компаньонка и то от евтините.
  • 14 Обиден

    1 0 Отговор
    Това изказване е пореден пример за това че българските политици са неконтролируеми в действията и изказванията си.Едно такова нагло и просташко изказване може да донесе само беди на България. И в същото време тоя вредител няма да носи никаква отговорност. Напротив след края на мандата ще му се полага пенсия,кабинет,охрана от джоба на тези на които е навредил.Срам ме е че съм гласувал за него. Срам ме е че живея в такава безсрамна държава.
  • 15 РУШИЯ

    1 3 Отговор
    То, че е мизерия, мизерия си е, ама не знам за какво се смесва анти-руска реторика с мизерията, може да сме бедни, но пак не харесваме Русия и нищо в нея ! Това е БЪЛГАРСКАТА ПОЗИЦИЯ, не е позицията на президента. Шепа неграмотни русофили и анти-българи не могат да го променят, колкото и безинтересни статии да надраскат. Крим е руски колкото Аляска, вземете го проумейте вече прокиснали от ежене соц-мозъци !

    Коментиран от #19, #32, #34

  • 16 Волен Сидеров

    2 1 Отговор
    няма да се притеснявате-всеки народ си заслужава управниците или орисията-а ние тука да се джавкаме -кучетата си лаят кервани си върви-
    няма ли някой пиян руснак или алчен надрусан американец да натисне копчето и да пусне всички атомни бомби и да свършат мъките по таз земя...и това ще стане както е тръгнало-сит на гладен вяра няма,алчност,злоба-сега и бабаитлък в европейски парламент и се правим на колко сме велики-а в държавата си се работим едни други....шантава работа
  • 17 Баш Маистор

    0 2 Отговор
    Блестящо ,супер ,честен ,точен и прям Европейски Президент . Евала батце ... Ние сме Евроатлантическа държава ,ама и троянски кон .Ха сега кво праиме ? Хем така хем иначе .Трябваше да почнем с листрацията .Трябваше да минем през чистилището ,така ще се лутаме още мн.дълго време.Поне да бъдем на Румънско ниво бе хора .На всеки избори избираме същата ламя с много глави .Лустрация .Лустрация.Европейски правила и норми ,а не с комунистически.

    Коментиран от #38

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ктк

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "РУШИЯ":

    Я се огледай освен теб има ли друг народопродажник? Нямате и шепа негр.м.т.ици ! .......
  • 20 cornholio

    1 2 Отговор
    Ей голям путлеристки вой настана след тая реч :D
  • 21 Milanko

    2 0 Отговор
    Най ме е яд, че заради този взех да мисля като комуниста Миков.
  • 22 опала

    1 1 Отговор
    всяка статия за каквото и да е трябва да се пише по този начин :D
  • 23 РОМ

    1 1 Отговор
    Най голямия наркоман е Москов само му вижте каква надрусана физиономия има.
  • 24 Oven

    1 1 Отговор
    Плювналиев много бързо забравихте историята ако не беше Русия сега нямаше да има България и ти и другите като теб сега щяхте да сте анадолски кучета.

    Коментиран от #27

  • 25 909 БЪЛГАРИЯ

    1 2 Отговор
    Тоя пародия на президент !Хамериканска продажна мишка !
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Ушанко

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Oven":

    Ако не беше Русия сега територията на България щеше да е 220 000км(колкото е призната официално Българската екзархия 1870г) не на половина.

    Коментиран от #31, #37, #41

  • 28 Не Ви ли е срам

    2 1 Отговор
    Как изопачено авторът е представил картината ? Българският президент произнесе пред очите на Европейскта общност програмна визионерска реч на лидер от световна класа ! Европейският парламент отпечата пощенски плик с лика на Росен Плевнелиев, който бе разграбен от депутатите му буквално за броени минути. А рубладжийското ни задкулисие чрез частните си медии и платени глашатаи от рода на милионера-чалгаджия Трифонов късат лика му и го заливат с помия ! Толерират анархията и простащината. . . И държавата ни мълчи ! Позор !

    Коментиран от #29, #30, #33

  • 29 666

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Не Ви ли е срам ":

    Бюрократична мишчица ли си имаме? На държавна хранилка? Не ни е срам! Гладни сме! Имаме си зрелище, ама нямаме ХЛЯБ! Не ми пука какви са очите на Европейската общност. Стомахът ми къркори. Не съм рубладжия, не съм доларджия, гладен съм! И една от причините да съм гладен, е тоя, на който ближеш марката. Да, простак съм. Да, искам анархия, защото правата ми и животът ми ще са по-добре защитени отколкото в момента. Есента хвани поднебесния под мишница и елате на почивка по родното черноморие. Ще се учудите от посрещането.
  • 30 Ник

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Не Ви ли е срам ":

    Когато един ХХХ чиновник, заради изказванията си ми пречи за прехраната, наричайки клиентите ми врагове, лично бих му строшил тъпата глава! Защото същия тоя утре иска данъците ми за да си вземе заплатата и да си построи околовръстно в София, Метрото, Ларгото и един куп придобивки, които са за неговия личен комфорт.
    30% от приходите в Републиканския Бюджет драги идват от туризма. За това е добре тази чужда подлога да внимава като говори да ли ще засегне бизнеса на онези които го хранят, защото в средата на сезона, онези от морето ще хванат сопите за да поздравят Плевнелиев за поредния провален сезон по негова вина
  • 31 Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ушанко":

    Ако не беше Русия сега щеше да носиш фес,жена ти забулена и щеше да слушаш денонощно воя на мюезина!Неблагодарник!!!

    Коментиран от #44

  • 32 Иван

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "РУШИЯ":

    Крим винаги е бил Руски и ще бъде!Лошото е,че България не е Руска,нито Българска!Затова и заради такива,като теб ще бъде Турска!
  • 33 tost

    1 2 Отговор

    До коментар #28 от "Не Ви ли е срам ":

    Не си разбрал правилно ,че Европейският парламент отпечата пощенски плик с лика на Росен Плевнелиев,била е отпечатана тоалетна хартия с неговия лик,и заради това бе разграбена от депутатите, буквално за броени минути ;).Срам и позор за българската нация.
  • 34 Ник

    1 2 Отговор

    До коментар #15 от "РУШИЯ":

    Понеже съм от онези, покрай морето, чиято прехрана Плевнелиев засегна миналата година с простотиите за руските врагове, ще ти отговоря, че и ти като тоя дограманджия не мислите, чии доходи засягате до като дрънкате глупости!
  • 35 тони

    0 3 Отговор
    Какъв чиновнически пост бе, авторче? Човекът идва от частния сектор, където е заработил няколко милиона (върху които е платил данъци). Дали някой, който е бил собственик на фирми с милиони оборот би искал чиновнически пост?

    Коментиран от #39

  • 36 Ламберти

    4 0 Отговор
    Зле сте с историята. Крим е руски както и Аляска. Американците са я закупили от Русия. Като чета коментарите, излиза че неграмотните русофоби са по-малко от една шепа.
  • 37 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ушанко":

    ако не беше Русия, щеше да има само "Княжество България" - колкото и да я плюете Русия, че виждаш ли, повече била действала за нейните си интереси от колкото за нашите, няма никоя друга държава, която да е действала за нашите интереси повече от Русия!

    Коментиран от #49

  • 38 кроко

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Баш Маистор":

    ако имаше поне малко акъл в главата, щеше да ти е ясно че закона за лустрацията ще засегне и любимият ти президент Мистър Бийн!

    Коментиран от #40

  • 39 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #35 от "тони":

    О, даа, така ще да е! Само, че гербаджия, конкуренция и пазарна икономика, и платени данъци са ОКСИМОРОН!
  • 40 Goro Lafchi

    2 2 Отговор

    До коментар #38 от "кроко":

    И Б.Б. бил е член на БКП.
  • 41 Goro Lafchi

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Ушанко":

    Ако не беше Русия,сега България нямаше да я има. Питай Чърчил.

    Коментиран от #48

  • 42 БРАВО

    3 2 Отговор
    И кое от казаното от президента не е вярно.Първия български политик ,който назовава нещата с истинските им имена ,а не к..ва ,която да гледа да се хареса на всички.Всички българи трябва да са горди с президента си.

    Коментиран от #43, #45, #47

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Jesika

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Иван":

    Хайде стига с това ако не беше Русия... Да, освободили са ни, но на каква цена... Безплатен обед няма и никога не е имало. А пък от баба ми знам, че по време на втората световна война германците са били възпитани и не са се държали зле със хората, докато руснаците са били пияни и са се държали отвратително. А това че Плевнелиев не е никакъв дипломат и въобще не е за този пост... това е ясно

    Коментиран от #46, #50

  • 45 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "БРАВО ":

    На мен повече ми мяза на НПО драскач, повтарящ като папагал каквото му снесат - т.е. едно и също от години, без каквато и да е обосновка, пък ти както искаш си ги наричай "нещата".
  • 46 кроко

    2 2 Отговор

    До коментар #44 от "Jesika":

    Каквато и да е цената, тя вече е платена - и от нас и от тях! Някоя друга велика сила тогава да е тръгнала да ни освобождава - не. Някой наш съсед - не, гледали са да си заграбят каквото могат като територии и само тделни хора са се присъединявали към нашата борба. Въпроса е, че не е редно в днешно време заради икономическото противопоставяне между големите играчи да си прецакваме отношенията с Русия и даже вече да не им признаваме заслугите за освобождението. Ей-така, от единия срам трябва малко да се съобразяваме в приказките.

    п.п. изрично казвам само "икономическо противопоставяне", щото и без това идеологии отдавна няма, всичко си е интереси и за едните и за другите, а дали ние сега успяваме или не да извличем дивиденти от позицията, дето сме заели, това е отделен въпрос.
  • 47 Кольо

    2 2 Отговор

    До коментар #42 от "БРАВО ":

    Най голямата к..ва е и най-големият срам и позор !!!!!!!!!
  • 48 Ушанко

    2 2 Отговор

    До коментар #41 от "Goro Lafchi":

    Ако не беше Русия България щеше да влезе в плана за възстановяване на Европа.

    Коментиран от #51

  • 49 Ушанко

    2 2 Отговор

    До коментар #37 от "кроко":

    Русия беше против Съединението и след него скъса дипломатически отношения с България за 10 години.
  • 50 Сори

    2 3 Отговор

    До коментар #44 от "Jesika":

    Не забравяй че тогава Германия е била съюзник на България а СССР тогава е бил противник и окупатор.....
  • 51 Goro Lafchi

    2 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ушанко ":

    Я, кой говори за плана Маршал! Това добре, с една малка подробност хартията и моливите в ръцете на Чърчил и Сталин. Гърция беше "начертана" към запада и Сталин не си мръдна пръста когато... англичаните, да точно те помляха 300 000 армия на ЕЛАС. Нещо против моите твърдения? И ако България беше останала към запада, плана Маршал щеше да важи за 20% от територията ни, предвид "любоФта" на Чърчил към нас (справка негови изказвания за наша милост). И тогава 5-15 000 партизани в България едва ли имаха шанс. Нещо против моите твърдения? Омръзна ми да наливам мозък на елементарни краварски тролове, пеещи по нотите на Козяк.
  • 52 големи яйца

    3 1 Отговор
    Вари го,печи го - хибрида си е хибрид!!!
  • 53 стоян георгиев

    2 2 Отговор
    президента бе единствения нормален български политик ,но в тази среда няма шанс особено сред плебса закърмен с идеите ,че да си богат е порок особено ако не си мутра или руска креатура.та няма как да се харесва казаното и направеното от него както в опозицията така и сред тези дето се излъгаха да го издигнат.

    Коментиран от #54

  • 54 Carfen

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "стоян георгиев":

    Президента ни не е нито български, нито е политик. Съжалявам.

    Коментиран от #55

  • 55 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #54 от "Carfen":

    президента ни е българин направил успешен бизнес преди политиката в европа и унас,после бе добър министър ,сега защитава идеи по отношение на съдебната реформа,зависимостта от русия и европеиското ни интегриране,но няма как да бъде разбран от неевропеици като теб.азиатеца си сака сап, он не бачка щото е вредно, а гледа да крадне, да се напие и сбие оти е много убаво ,а всеки като президента за него е п...л мистър биин и т.н. друго си е първанката или волен,а ако имахме путин ехххх!та после не се сърди що вземаш на месец колкото белите п...ли на ден,тва си те влече.

    Коментиран от #56

  • 56 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #55 от "стоян георгиев":

    Президента ни е комсомолец направил успешен бизнес под крилото на партията майка. Вярно, че е дисидент, нали бил на митинг ама на тази дата нямало такъв ,но пък носил плакат срещу Живков от тапет. Пък к'во като имал офшорки в Кипър, Путин да го отнася, негова дружка имал. Пък жена му не го брои за слива, и първата, че и втората. Десооо, марш в джакудзито, че мисленето не ти се отдава...