Last news in Fakti

12 Февруари, 2017 14:39 1 444 0

От политическите знаци и страсти до корупционния модел

  • политически-
  • знаци-
  • страсти-
  • критика
От политическите знаци и страсти до корупционния модел - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Първите посещения на който и да е президент са знакови. Преведено от дипломатически език те показват важността на отношенията, които един държавен глава иска да подчертае. Българският президент избра да посети Брюксел и Германия -"Германските знаци на Радев".

На фона на дипломацията у нас се разгорещиха страстите около един отдавна забравен град Трън. „Случайно или не, България изведнъж започна много да се вълнува какво става в Трън едва преди няколко месеца. Ето какво попита икономистът Владимир Каролев:Защо чак сега се сетихте за Трън?

През тази седмица освен „Ечемишка”, за която стигнахме до извода „За Бога, братя не пътувайте”, възникна отново въпроса Македония държава ли е. Ето какво какво коментира за Факти.бг директорът на НИМ Божидар Димитров: "Македония да стане втора държава на българската нация". „От хора на сериозни позиции знам, че съществува спор в Държавния департамент, за това какво да правят с Македония. На тях им е напълно ясно, че македонистката идея почива на 100% историческа лъжа".

Политическите страсти в страната ни все повече се разгорещяват, естествено предстоят извънредни парламентарни избори.Из записки по политическата критика...Студентите на НАТФИЗ ще трябва да ги разпуснат предизборно. И да ги пратят да събират театрален опит от политиците. След 26 март да ги извикат за изпити и кой каквото научил – трагедия, комедия... Има от всичко. Всъщност думата театър идва от гръцки и значи „място за зрелища“. Точно така „място за зрелища“. Това е българската политическа сцена, на която има всичко – жестове, реч, музика, танц, звук”.

Обвиненията на една или друга политическа сила за пействане в платформите на най-апетитните идеи на опонентите валяха. Помощ! Крадат ни пенсиите! „ГЕРБ правилно се солидаризирал с мажоритарния вот, защото това отговаря на обществените очаквания. От друга страна опозицията в лицето на БСП и на други среди може да се отрази негативно върху резултата им на вота” заяви Факти.бг социологът Мира Радева в коментара си „Хората не искат проста смяна на партиите”.

Именно в този момент отново се заиграха с най-святото име като, че ли в България – това на Васил Левски.„Оставете гроба на Левски на спокойствие. Toва са поредните глупави истории за гроба на Васил Левски. Помните в миналото имаше много такива теории. Гробът беше къде ли не – в двора на словашкото посолство, на паметника на Левски, естествено, и на ред други места“.

Така коментира за Факти.бг археологът – професор Николай Овчаров информацията в столичен всекидневник, според която криминалистът от Военна полиция - подполковник Венцислав Радков има нова теория за местоположението на гроба на Апостола”.

По света името и действията на американския президент Доналд Тръмп бяха едни от най- коментираните. Турция винаги е била ключов съюзник на САЩ и за това „Задкулисната част от преговорите между Ердоган и Тръмп”, прикова вниманието.

В друга съседна на България държава протестите не стихват. А ние продължаваме да се питаме дали антикорупционната система може да е пример и за нас - Румънският модел не е уникален.

Стените по света продължават да се издигат, което ни навява спомени за Берлин - Берлинската стена на Близкия изток.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА