Last news in Fakti

13 Май, 2018 08:38 12 690 63

Слави Трифонов: Политиците ни са хрантутници

  • слави трифонов-
  • хрантутници-
  • политици-
  • субсидии-
  • шоумен-
  • партии

Трифонов с остра атака към политическите партии

Слави Трифонов: Политиците ни са хрантутници - 1
Снимка: Шоуто на Слави
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Висшите ни партийни функционери са „хрантутници“. Това не е обида, а е факт, написа Слави Трифонов. Той остро нападна политическата ни класа заради високите партийни субсидии, които получават партиите.

Партиите използват субсидиите за гнусен политически PR – ходят и даряват печки и хладилници на угнетени и изстрадали българи. А всъщност си купуват фалшиво благородство, защото парите за тези печки и хладилници са дошли от същите тези угнетени и изстрадали българи, посочи още шоуменът. Публикуваме неговата позиция без редакторска намеса:

"От 5 дни тук, на моята страница, пускам едни филмчета, които са напълно красноречиви за политическата клика, която имаме. И затова тия дни нямах намерение да пиша, каквото и да е било по повод на тази клика. Но днес не мога да се сдържа. Още повече, че вече записахме предаването за тази вечер и няма как да коментирам това, което прочетох току-що в „Труд“. След малко в предаването може да гледате телевизионния ни експеримент с Криско „Гле‘й как са пра‘и“, но всъщност аз преди малко прочетох „как са пра‘ят“ половин милиард лева от държавни субсидии. От 2002 г. до днес партиите са получили близо половин милиард лева държавни субсидии! Половин милиард!

Единствената страна в ЕС, която има по-висока държавна субсидия за партиите от България е доста по-богатата Финландия. Ние сме на второ място с 11 лева на получен глас за партиите, като болшинството от страните в съюза са със субсидии под 1 евро на глас.

Всъщност, какво излиза? Страната с най-бедното население в ЕС има най-богатите партии, откъм субсидии! Ето защо, сега като наричам висшите партийни функционери „хрантутници“ – това не е обида, а е факт. Според тълковния речник на българския език „хрантутя“ означава да храниш, да издържаш този, който не заслужава или от който няма никаква полза.

От 2009 г. огромната част от българския народ хрантути една шепа хора от партиите средно с по 43 млн. лева на година! Казвам от 2009 г., защото тогава субсидията от 4,40 лева на глас рязко скача на 12 лева на глас.

На всичкото отгоре, по официални отчети на самите партии, те не могат да изразходят получените субсидии и ги държат, забележете - на депозит! За 2017 г. само от държавните субсидии ГЕРБ е спестила 3 197 000 лв. и притежава към днешна дата 17 млн. лв. на депозит! За същата година БСП е спестила 797 000 лв. от субсидията си и държи 4 млн. лв. на депозит и 650 000 лв. в кеш! Дори малката роднинско-аптекарска групичка от „Воля“ е спестила 1 237 000 лева от субсидията си за 2017 г.!
Това, че партиите пестят толкова пари от субсидиите е още едно ярко доказателство колко необосновано раздута е държавната дотация за тях. Абе, партиите да не са семейство, че да държат пари за черни дни на влог, в случай, че някой се разболее?!

Отделен въпрос е как пък партиите използват парите от субсидиите за гнусен политически пи ар – примерно ходят и даряват печки и хладилници на угнетени и изстрадали българи. А всъщност си купуват фалшиво благородство, защото парите за тези печки и хладилници са дошли от същите тези угнетени и изстрадали българи.

Госпожи и господа български политици, и де факто, и де юре – вие сте служители на българския народ. И вашият работодател – българският народ, на законно проведен референдум ясно изрази волята си, че не желае да ви дава тези пари. Но въпреки това, вие най-нагло и безочливо, всички заедно, в пълно единомислие, отказвате да послушате своя работодател – да си намалите субсидиите и да се съобразите с българския народ. И какво се случва, когато не се съобразиш и не послушаш работодателя си? Разбира се – биваш уволнен! Така че, госпожи и господа български политици, независимо от фантазиите и желанията ви – вие ще бъдете уволнени! Не се съмнявайте в това!"


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На страната на Слави

    94 26 Отговор
    Е,браво г-н Трифонов!Вие сте единствения човек които казвабистината в очите.Българите трябва вас да изберат за примиер,за да може БЪЛГАРИЯ да се оптави!

    Коментиран от #30, #35

  • 2 Макс

    91 12 Отговор
    Да ги уволним! Кога?!?!

    Коментиран от #18

  • 3 Гого

    95 10 Отговор
    Като се сметне депутатската заплата субсидията представителните шофьор коли охрана сумата става доста дебела по евтино ще ни излязат да си наемем депутати от западна Европа.
  • 4 НКВД

    29 72 Отговор
    Славчо Трифонов е мултигруповец да не прави на,, света вода не напита" не мога да повярвам след пожарникар и вилунчелис ли ще ми се прави на месия!

    Коментиран от #8

  • 5 Сталин е бил прав

    75 10 Отговор
    Нищо няма да ги оправи нашите тупани-политиците--само едно---Разстрел....

    Коментиран от #63

  • 6 Истината

    79 19 Отговор
    Слави може да е всякакъв, но казва истината. За това му свалям шапка.

    Коментиран от #9

  • 7 за пореден път

    25 58 Отговор
    А ти какъв си, Трифонов? Платен клакьор, работещ за любимата си партия. Хайде да не я споменавам, ти си знаеш! Някакъв пък "сталинец" ще разстрелва! За много хора животът не струва пукната пара, факти за това колкото искаш в държавата ни! Защото "сталинецът" е безгрешен и върви към канонизиране за светец! Хайде, стига, издокарал се Илия, огледал се, пак в тия.

    Коментиран от #12

  • 8 Спонсор на хрантутници

    71 22 Отговор

    До коментар #4 от "НКВД":

    Слави си е изкарал парите с много труд и лишения, затова не му завиждайте. Към такива хора като него трябва да се изразява само възхищение и уважение. Това което казва е самата истина. Трябва да го подкрепим мощно за да спре това нагло безобразие.

    Коментиран от #11, #13

  • 9 Бесен Язовец

    20 27 Отговор

    До коментар #6 от "Истината":

    То и Бойко ви казваше истината докато си напълни гушата всеки знае истината! Проекта Славчо що не разкаже как стана милионер? И комшия на Иван Костов!

    Коментиран от #40

  • 10 селянин

    45 4 Отговор
    Това е държавата на мързеливците , тарикатите, мошениците, посредствените експерти с купени дипломи от новите университетчета с преподаватели бивши милиционери. Тук няма място за умни и работливи хора , освен , ако системата не е решила да ги използва без последните да се усетят.Новата ни политическа класа е производна на бивши и настоящи милиционери и военни , които знаем как се избираха 45 години , сега същите те са партньори на НАТО и Европа, преди се бориха срещу тях .......Та същите тези хора в сянка редят листите в парламента , затова е пълно с шестаци и лесно управляеми хора вътре - такива им трябват.Всички сме наясно ,че милиционерите и военните не блестят с особен интелект, да не говорим ,че при тях комплексарщината е на 95% от състава- тъп , прост с хубав пост =равно на послушен и управляем.
  • 11 НКВД

    26 19 Отговор

    До коментар #8 от "Спонсор на хрантутници":

    Е къде е тоя труд бе? По 7дни тв ли? Как си купи БМК? Що не видиш колко се плащаше за минута реклама по 7дни тв? Що Август Попов или Камен Воденичаров или Зуека не станаха милионери? Или Слави мартеницата най- умен излезна?

    Коментиран от #26

  • 12 Справедлив

    27 5 Отговор

    До коментар #7 от "за пореден път":

    А дали нашият живот струва пукната пара за политиците и депутатите ни...--дали те ценят Българският Народ и живота му..???...отговорът е ясен--НЕ.. затова и този"сталинец" # 5 е напълно прав. И стига с теази хуманност и толерантност-защото става въпрос за ОЦЕЛЯВАНЕТО на Българският народ и нация.Лек Ден.
  • 13 Наблюдател

    23 11 Отговор

    До коментар #8 от "Спонсор на хрантутници":

    Като е толкова голям патриот защо фирмите му са офшорки? Когато започне да си плаща данъците в България, тогава може да му се повярва. И ако банканската тиква му беше разрешил да строи върху закупени от него софийски парцел, сега щеше да бъде пръв гербаджия.

    Коментиран от #15

  • 14 goust

    17 11 Отговор
    ... и кой да назначи - теб, Годжи и Гъмзата, та да пеем чалга от сутрин до вечер и да се храним с тъпи едновремешни преписани смешки и вицове, дето си ги разказвахме в двора пред блока ли?
  • 15 Бесен Язовец

    14 11 Отговор

    До коментар #13 от "Наблюдател":

    Само гледай как ше ги излъже Лучин Долеца!

    Коментиран от #16

  • 16 Наблюдател

    18 14 Отговор

    До коментар #15 от "Бесен Язовец":

    Май нашия народ всеки негодник може да го лъже. Но не беше БСП, СДС, "цар", тикви, Бареков, "патриоти". Сега остава и учиндолеца да го яхне. Но не е читав и като човек, всички се махнах от него, само Годжи и Маестрото останаха.

    Коментиран от #17

  • 17 Бесен Язовец

    11 15 Отговор

    До коментар #16 от "Наблюдател":

    Е тоя яхнели събирам куфарите и навсякъде другаде само не и тука поне няма да имам претенции към политиката където и да съм другаде щото ще се чувствам чужд ама спокоен!

    Коментиран от #61

  • 18 Гост

    15 1 Отговор

    До коментар #2 от "Макс":

    За съжаление след три години! Синьо-червено-бозовото статукво ще драпа със зъби и нокти да избута гербаджийския мандат. Краденето и влаченето ще е безбожно! След това ще бъдат буквално пометени. Дано съм лош пророк и всичко се случи по-скоро!
  • 19 диди

    9 6 Отговор
    Как ще ни оправиш господин Славчо?Първо от кой ще започнеш.
  • 20 народ

    17 3 Отговор
    Бьлгария да се управлява от умни ,образовани и безпартийни
  • 21 goust

    7 8 Отговор
    към 11:

    пректа Славчо е много прост - идва от САЩ - Мърдок, а на него му разрешават, щото им да се опростява народ, за да може да стъпят наколко военни бази и да се построят наколко ТЕЦ-а на въглища, дето вече почват да ги забраняват по света - още ги изплащаме през тока.
    Та Мърдок, Краси и един амеркинац /СЕО/ дето му забремениха българска руса булка, създават Слави /земат го от кабелите/ да опростява народа и да пускат ламтящи за власт неуспели политици за 20К лева на участие - как им лижеше дупетата на тоя амариканец и Краси, нямате си представа, такъв език не сте виждали /тогава беше мнооого гладен!/. Това става в заведението на партереа на х-л София /срешу Народното събрание/, дето беше пак на амаериканците, та да послушват тъпите деппутати за комисионнте.
    Та затова ТОЙ, а не другите за които питаш!

    Коментиран от #25

  • 22 Така де

    22 5 Отговор
    От партия ГРОБ няма по-големи изч*дия. Тая измет ограби държавата за нула време. Всеки , който гласува за тях трябва да бъде ПОГРЕБАН!!! БСП държи 700 000 лева, а Гробарите цели 17 милиона, а после говорят, че те били символа на доброто, а БСП на злото. ОСТАВКА!!! БЕСИЛО!!!!

    Коментиран от #24, #60

  • 23 Руссия

    14 9 Отговор
    Само другаря Путин ще оправи българия !!!

    Коментиран от #27

  • 24 Наблюдател

    10 8 Отговор

    До коментар #22 от "Така де":

    И според теб БСП ли е алтернатива?
    БСП не е българска, а руска, не е социалистическа а на едрия капитал и не е партия а ОГП. Заради нея няма истинска социалистическа партия от каквато има нужда България.
  • 25 Наблюдател

    2 9 Отговор

    До коментар #21 от "goust":

    Проекта не е на САЩ , а на Русия. Слави е русофил и е негов приятел и спонсор е Гергов, руски гражданин и почетен консул на Русия.

    Коментиран от #32

  • 26 Спонсор на хрантутници

    8 4 Отговор

    До коментар #11 от "НКВД":

    защото Слави работи много повече от тях.
  • 27 Българин

    6 5 Отговор

    До коментар #23 от "Руссия":

    И тогава България, която сега пишеш с малка буква ще бъде Задунайска губерния, а идиоти като Сидеров и Корнелия ще бъдат губернатори.
  • 28 Спонсор на хрантутници

    13 3 Отговор
    Виждам, че повечето от коментиращите са съгласни да плащат по 12лв. на глас за политиците. Предлагам от следващите избори да направим субсидията по 100лв на глас за да се чувстват по независими партиите.
  • 29 Пача чорба

    12 5 Отговор
    Отглеждаме тюфлеци , кифли в държавна ясла, трябва да ги сменим че се оляха тези грух грух .
  • 30 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "На страната на Слави":

    Уауууу, какво страхотно мнение, адекватно, на място, мъдро. Не мога да повярвам....Уауу
  • 31 Дааа

    2 1 Отговор
    Много проницателно!
  • 32 ghou сst

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Наблюдател":

    ..той е от страната на парите - тогава е било САЩ /Бтв-то те го създадоха/, сега е Русия, утре най-вероятно Китай, а може и КНДР
  • 33 Оня

    3 1 Отговор
    SIEG
  • 34 Порно

    7 6 Отговор
    Да критикуваме сме силни, навремето Боко взе властта с едно "тия преди мене нищо не са направили". Не чувам Славуца да предлага нещо смислено, само критика. Добре е за опозиция, за управление не става.
  • 35 ф16

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "На страната на Слави":

    Как ли ще се оптави България ???
  • 36 Stefko88

    6 9 Отговор
    Дейба и чалгаджията гнусен що клетви отнесе как не земе да умре най-накрая.

    Коментиран от #37

  • 37 Хроникьор

    7 5 Отговор

    До коментар #36 от "Stefko88":

    Кълнеш като дъртата циганка, вече не се контролираш започваш да показваш истинското си лице. ...а именно женственост и мангалитет.
  • 38 Дааа

    12 3 Отговор
    Прав е, но и Разбойковците преди да дойдат на власт говориха много истини и се държаха много солидарно с народа. Да не забравяме, че Слави направи най-голямата реклама на Бойко. Такова гнусно подмазване на Бойко никой не беше направил както Слави - за водещ слагаше Бойко, звезди му сваляше, такива суперлативи изказа, на кино ходиха двамата, само дето не направиха първата гей сватба. Така че Слави е същата мутра като Разбойко. Все пак бих го предпочел пред партия ГРОБ, но Славита, Бойковци, Цветановци и прочие нямат място в политиката. Ясно е, че шоуто му се изчерпа и сега гледа да се набута на хранилка в политиката
  • 39 Българин

    7 6 Отговор
    Слави е абсолютно прав ! Ако на някои не им харесва, проблемът си е техен.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 ВЪЗРАСТЕН

    12 1 Отговор
    По принцип си прав славчо но , дефакто казаното от теб звучи вулгарно, защото ти си също хрантутник на едни хора , които ТИ използва да пробиеш в шоубизнеса и заряза наглецо ! Така ,че и да си прав за някой неща ти си НАГЛЕЦ и в утрешния ден евентуално,ако се докопаш до властта и то ще е благодарение на АХМЕД ДОГАН ,ти ще постъпиш по същия начин с изберателите, и поради тези причини ти НЯМАМ НИКАКВО ДОВЕРИЕ, и още повече,че ще бъдеш поредният АЛЧЕН БЪЛГАРСКИ Г...З поради лакомията си се поддал на ДПС !!!
  • 42 чалга

    9 0 Отговор
    От чалгаджия политик:::::)))))D!!!
  • 43 гражданин

    6 0 Отговор
    "Българин" щом Слафчо е прав гласувай за него та да докараш Дпс на власт да ти е много хубаво!
  • 44 Разбирател

    6 1 Отговор
    За да спре поредното разделение на българите на държ.служители/хрантутници/ и простолюдие трябва да се гласува закон според който човек през живота си да може до 8 години да работи на държавна или общинска служба след което само в частния сектор.Тогава ще може да разбере колко "много"пари се вадят в частния сектор как се вадят и какво престъпление е безобразното им харчене в държавата.А и няма да са се толкова самозабравили.

    Коментиран от #45

  • 45 Така е

    3 0 Отговор

    До коментар #44 от "Разбирател":

    Но и в неправителствени политически организации, които получават държавна субсидия.. иначе в частно финансирани НПО-та могат да си работят доживот
  • 46 The TRAPPER

    11 1 Отговор
    Където кукуригат много петли - не се разсъмва !!! България- Президентска република, Да излезе един с топки като автомобилни гуми, и да въведе ред в тази изтрадала страна. Колкото до Али баба и 240-те разбойника- цялостна конфискация в полза на държавата, и затвор.
  • 47 Ббб

    6 3 Отговор
    Тоз БОКЛУК,като си отряза плитката против мутрите в ефир,след два дни само дето не им правеше свирки в Мираж(бивша Свежест).То не беха прегръдки,целувки в мафиотски стил и т.н.Като е стерилен,да осинови едни деца,а не да се занимава с политика-ни ценз,ни образование за туй.....
  • 48 Борката

    9 0 Отговор
    Те ги знаем тез неща ама да каже той има ли план за нещо по-добро и точно какъв е,или само си писка да вдига врява,та вземе кокалче и той.
    ПЛАН ти трябва мой човек,а не да говориш за изтърканите до болка истини които всички знаеме!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Тази

    4 1 Отговор
    Няма как да се промени статуквото.Не признават референдуми.Правят си някакви вратички в законите.Колкото и човек да е оптимист нищо не се променя.
  • 52 Бай ху

    3 1 Отговор
    Сега след като бкп1 (бсп) и бкп2 (греб) тотално унищожиха дясното единствения изход (ненасилнически) е движението на Трифонов, какъвто и да е.
  • 53 ФАКТИ

    2 2 Отговор
    За никой не трябва да се гласува вече !!!! Колко години ни правят на маймуни !!! НЕКА МАЙМУНИТЕ В ПАРКА ДА ГЛАСУВАТ за тия ДЕБИЛИ, за тия НАГЛИ, ама НАГЛИ ПОЛУЧОВЕЦИ !!!!!!!
  • 54 До факт

    1 1 Отговор
    Или си т.ъ.п или си слуга на статуквото. Те си имат кой да им гласува. И ще изберат наново! Докога мислиш да продължи това или се изнасяш?
  • 55 До 54

    3 0 Отговор
    Докато има прости маймуни ,така ще е !!!!
  • 56 Анонимен

    2 1 Отговор
    От коментарите се вижда, че българите само се оплюват по между си, без да се ОБЕДИНЯВАТ и да се борят срещу тези, които ОГРАБИХА НАРОДА !!!! А на Слави искам да кажа,че ги знаем тези неща и какво от това ???? Срещу мафията може ли да се борим???? Кажи как ???? Аз знам, ама няма да ти кажа !!!!
  • 57 Честен Кмет

    4 0 Отговор
    ...абе и ти си диктатор, и обичаш да налагаш своето си мнение, но признавам от статута си на безнадежден европейски бедняк, че с изложените от теб факти си АБСОЛЮТНО ПРАВ!!!
  • 58 Todik

    2 0 Отговор
    Те тези 240 така са се бетониране че с митинги и писане НИЩО не може да се стори остана един ход и който го изиграе правилно и безкористно ще влезе във фолклора като Петко войвода и други та единственото е президента като главнокомандващ на армията войската застане ли зад народа куките едва ли ще пролеят невинна Българска кръв един доброволен запас и с корупцията край естествения подбор ще си свърши работата народа знае кой какво и къде но водач трябва
  • 59 Антоний Пенчев

    1 0 Отговор
    Докато си играехме на Нежна революция , испуснахме момента. Скоро няма да има друга възможност!!!
  • 60 Бах

    0 0 Отговор

    До коментар #22 от "Така де":

    БСП държ 5милиона , а 700х. Са спестените за 2017г.! Ай чети по-внимателно копеленце! Герб и БСП и СДС ограбиха България!
  • 61 Препатил

    1 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бесен Язовец":

    Великия Слави Трифонов , Президент на целия Свят !!!!
  • 62 Любознателен

    1 2 Отговор
    От къде да си закупим икони с лика на св.Сл.Трифонов и неговото житие ??
  • 63 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Сталин е бил прав":

    Е,е,чак пък такива радикални мерки?Отрязване от хранилката ще е достатъчно.