Last news in Fakti

8 Декември, 2018 13:58 5 652 46

Порошенко: Путин трябва да бъде наказан

  • петро порошенко-
  • путин
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Путин трябва да бъде наказан". Статия с това заглавие, подписана от украинския президент Петро Порошенко, публикува авторитетният американски в. "Ню Йорк таймс". В нея се твърди, че руският президент е много по-слаб, отколкото Западът си мисли.

Според Порошенко международната общност трябва да въведе нови санкции срещу Русия в отговор на агресията в Черно и Азовско море. Само така, според него, може да бъде спряна агресията на Путин.

"Кражбата на Кримския полуостров предизвика осъдителни реакции и икономически санкции срещу режима на Путин. Но, докато възникваха нови заплахи, започнаха да забравят за Москва и тя започна нова атака - мост с дължина 12 км между руската територия и Крим", пише Порошетко.

"Украинският народ няма да гледа със скръстени ръце, докато Русия продължава своята пълзяща анексия на наши територии. Днес ние сме изпълнени с решимост и сме готови да се изправим срещу Русия… Но ни е нужна подкрепата на международната общност под формата на по-нататъшни санкции срещу Москва заради последната ѝ агресия", продължава украинският президент.

"Доколкото Крим и Донбас се намират под окупация, нашата обща задача е да не допуснем Русия да разгърне агресията си в Азовско море. И "азовският пакет санкции" срещу Русия би бил най-естественият отговор на света. Докато Западът приказва, Путин действа. Дойде време за отговор", призовава Порошенко.

"Последните събития са директно предизвикателство срещу сигурността и НАТО. Русия в момента групира предизвикателно множество бойни кораби в Черно море, като по този начин заплашва и членките на НАТО - Румъния, България и Турция. И това е само началото. Русия има значително присъствие в Балтийско море. Наскоро руски изтребители бяха засечени над Балтика, без да са попълнили летателни планове. Кой ще гарантира, че това не са тренировки за патрулиране над прочутия газопровод "Северен поток 2", който Русия строи, за да предизвика Европа?", пита Порошенко.

"Целта на Русия е ясна - тя се опитва да се върне към ерата, в която земи и собствености се заграбваха чрез сила. Тя започва от Украйна и ще стигне толкова на Запад, колкото демократичният свят ѝ позволи. Демократичните страни са длъжни да направят избор: Да се изправят в защита на правата си или да продължат да "умиротворяват" Владимир Путин. Ако историята ни е научила на нещо, то е че такова "умиротворяване" води до смъртоносни последици. Независимо от пропагандата на Кремъл, Путин е по-слаб, отколкото Западът си мисли. Западът може, като увеличи цената за неговата агресия, да го изтласка обратно", пише още украинският президент.

"Какво още трябва да се случи, че Западът да разбере, че Русия разбира единствено от силата? Тя използва химически оръжия във Великобритания; предприе кибератаки и хакерски акции из целия Запад; бомбардира цивилни граждани в Сирия; разпали война в Източна Украйна, която причини над 10 000 украински жертви; и разпръсква дезинформация, за да обърка, ядоса и уплаши гражданите по целия свят. Не е ли крайно време за действия?", пита риторично Петро Порошенко.

Превод и редакция: Епицентър.БГ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    142 19 Отговор
    Щял да се изправи срещу Русия....... .!!! Други вече са го правили , откачалко и свършиха зле.
  • 2 Йозеф Гьобелс

    18 79 Отговор
    Що бе, пенсионерите и интернет троловете много го обичат

    Коментиран от #29

  • 3 Румяна Костова

    141 14 Отговор
    Щом Путин е толкова слаб според Порошенко да се направи на мъж и да го накаже.Странно е президент ,който има доверие на народа си от 5 до 7 процента ,да говори от негово име.
  • 4 123

    122 12 Отговор
    Тоя наистина живее в някаква виртуална реалност.изборите са през март едва ли ще ги спечели без нагнетяване на напрежение , шансовете му клонят към нула ,за това е и военното положение за да няма избори.
  • 5 Лелее

    18 129 Отговор
    Като почна да слушам някви торлове да говорят, че много се опитвали срещу Русия ама свършвали зле, направо лошо да ти стане.
    Първо орките никога не са воювали срещу Съединените американски щати, и второ, те сами се разпаднаха 89, което показва че не може само алкохол денонощно. Така че с една дума кочината не струва!

    Коментиран от #7, #10, #18, #31, #45

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Мани мани

    103 10 Отговор

    До коментар #5 от "Лелее":

    Ми то и щатите никога не са воювали срещу Русия кое доказва че са толкова силни ? Дай им само да квичат когато някой самолет прелети близко .само пискат кат ощипани.

    Коментиран от #25

  • 8 Това звучи

    88 5 Отговор
    Като призив на заека към другите животни:помогнете ми да не ме изяде мечката.Отговора ще е от типа :като не можеш да се бориш с мечката сам бягай бързо.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГосТ

    47 4 Отговор
    Да продължа темата, отишъл заека при лъва и се оплакал,че вълка всеки ден го оправя, където свари. Лъвът взел решение само веднъж седмично вълка да оправя заека. Вълкът обаче бил с голям нагон и продължил по старо му, като обяснил на заека,че да си записва колко пъти го оправя и вбъдеще ще бъдат взети предвид. Та така вълка продължил да си оправя заека,а на всичкото отгоре, заека затънал и в бумащина.....
    Май такава е реакцията на международната общност...
  • 12 Румяна Костова

    76 8 Отговор
    На Порошенковсият плач да накажат Русия на дело засега се отзова само президентката на Литва, Грибаускайте.Литва въвежда санкции на Русия заради пленените украински лодки в Керчен.Грибаускайте отпътува спешно за Украйна в самолет икономична класа,за да поздрави вчера Порошенко със ,,Слава на Украйна". Добре,че не запя и химна им.

    Коментиран от #13

  • 13 Клюкар

    55 5 Отговор

    До коментар #12 от "Румяна Костова":

    Явно не е чувала, че където скърца врата не се слага пръст.После боли много
  • 14 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    75 7 Отговор
    Питам се лицето Потрошенко изтрезнява ли някога? Защото ако трезвен ги плещи тези глупости ще настъпи мотиката, но ако е фиркан му е простено :п.с. жалко за изстрадалият народ!
  • 15 БЕНЗИНДЖИЯ

    7 40 Отговор
    Брат с Брата какво прави а ние сме хлебарки драскачи на коментари защитаващи зло в АДА поискайте да горите за техните грехове тогава ще се докажите че сте предени националистичеки комунистически всевдо изпепелени хора
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Граф Монте Христо

    87 3 Отговор
    Нито в Украйна украинците се карат с руснаците, нито в Русия руснаците се карат с украинците /бях доста време в столиците и няколко големи града и в двете държави в последните няколко месеца/ никой не обръща внимание на крайните политически проблеми. Гледат си хората бизнеса, работата, тука в България украинците и руснаците също си се разбират, работят си заедно в едни и същи фирми, никой не говори за политика и си гледат хората живота, парите и бизнеса. Но не разбирам на българина какъв му е проблема и дали това не е генетично заложено в нас да сe самоизяждаме и то за небългарски проблеми?? Не познавам друг такъв народ в Европа. На други континенти не съм бил все още.
  • 18 Borislav Popov

    61 9 Отговор

    До коментар #5 от "Лелее":

    Как да не са воювали руснаците срещу краварите ? Във Виетнам ги направиха на луди ! В Сирия руснаците ступаха една коалиция от 67 държави предвождана от краварите - а ония гък не казаха !!!
  • 19 Българофил

    33 8 Отговор
    Напълно Ви подкрепям! Ние българите вече 30 г. Не можем да се разберем защо се случи 10- ти ноември 1989. А пък какво остава до други фундаментални въпроси.Светът ще е по-добре добър, когато и Русия стане член на ЕС. Това предстои, макар че е рано...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 стоян георгиев

    8 62 Отговор
    порошенко е прав за всичко,но за съжаление няма да получи адекватна подкрепа.
  • 22 Доктор Психологов

    6 49 Отговор
    Едно от интересните психиатрични отклонения у нас е, когато деца-мелези от разпаднали се смесени българо-съветски бракове, реагират на редовния бой и насилие над майката рускиня с истерична русофилия из форумите. И това са наглед възрастни мъже и жени, а поведението им - на тимуровски тийнейджъри.

    Коментиран от #40

  • 23 НКВД

    53 6 Отговор
    Порошенко е човек с ментални проблеми както и повечето русофоби в България!
  • 24 А ти имаш ли! Амерскигъз!

    51 5 Отговор

    До коментар #20 от "Путиноидите явно нямат мозък":

    Ти да точно ти!! Не се ли задави с американски л... а, говедо!?!? Защитаваш страна, която прави воини и конфликти по целият свят!! Я помисли ако я няма Америка колко по спокоен щеше да е светът!!! И не искамда квичиш, че агерсорът е Русия която си взима това което е нейно!
  • 25 goni

    4 22 Отговор

    До коментар #7 от "Мани мани":

    Да воюват! Те са съюзници! Втората Световна нямаше да завърши така,ако САЩ не се бяха намеси ли! Не случайно и до сега Германия е окупирана страна! Както искате така го разбирайте!

    Коментиран от #41

  • 26 И. Милетиев

    11 32 Отговор
    Няма ли кой да го свитне тоз Путлер. Тоя е по зле от Хитлер!
  • 27 Гост

    34 4 Отговор
    Порошенко ти май скоро не си синпил хапчетата :) Защо подтикваш Европа към война с Русия искаш още жертви ли???? Тоя Порошенко си е повярвал много . Ами като иска да войва с Русия като е решил да жертва народа си да го жертева ама да не намесва и Европа и Нато в глупавите си мечти които Русия няма да допусне да станат. Готов да се бие ама чака подкрепа от Европа и Нато по скоро иска да отпали огъня и да загинат много хора. На никой от Европа не му е нужна война камоли с Русия.....
  • 28 Деян Колев

    33 3 Отговор
    Жалка лицемерна Американска пропаганда, всеки здравомислещ човек би я разпознал. Порошенко е позор и провал пред народа си и знае ,че вече няма какво да губи, а времето му изтича и го чака линч от своите сънародници. А може и да избяга в Америка след изборите защото само към нея е лоялен.Позорна провалена Американска подлога това е той.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Истината

    20 2 Отговор
    Украинците да направят нов но демократичен майдан, да изловят порошенковци и бандеровци, да ги вкарат по затворите и незабавно да се пресъединят към Русия.Това е спасението за народа.
  • 33 Едо

    14 0 Отговор
    СТРАННО МИ СЕ ВИЖДА ПОВЕДЕНИЕТО НА АНГЕЛА И НА ЕМАНЮЕЛ, УЧАСТНИЦИ В НОРМАНДСКАТА ЧЕТВОРКА! КАК ТАКА, ИГРАЯТ ДВОЙНА ИГРА? ЗАЩО НЕ НАСТОЯВАТ, УКРАЙНА ДА СПАЗВА МИНСКОТО СПОРАЗУМЕНИЕ, ДА Й ПРИЛОЖАТ САНКЦИИ! ВМЕСТО ТОВА, ДАДОХА БЕЗВИЗОВ РЕЖИМ НА ФАШИЗИРАНИТЕ УКРЕНСКИ БАНДИ, КОИТО СА ПО-ОПАСНИ И ОТ УКРЕНСКАТА МАФИЯ! ПРИ ТОВА, ТИЯ ЗАБРАНИХА РУСКИЯ ЕЗИК! ВИЕ ПРЕДСТАВЯТЕ ЛИ СИ, НИЕ ДА ЗАБРАНИМ МАТЕРНИТЕ ЕЗИЦИ НА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ?! НО, ПОЛЯЦИТЕ ВЕЧЕ СЕ УСЕТИХА И НАСТОЯВАТ ЕС ДА ПРЕКРАТИ СВОБОДНИЯ ДОСТЪП НА УКРАИНЦИТЕ! НИЕ ДА НАПРАВИМ СЪЩОТО! И ДА НАПРАВИМ У НАС ПРЯКА НАРОДНА, РЕФЕРЕНДУМНА ДЕМОКРАЦИЯ!
  • 34 НЛО

    12 0 Отговор
    Тоя Прашенко е луд за връзване!Явно звездите му го говорят(одвъд океана)
  • 35 ТОЧКАТА

    10 1 Отговор
    И,,авторитетния таймс,, и Порношенко са един дол дренки и на една,, магистрала,,....Като е толкова ербап---да почва...
  • 36 Владо Вр

    10 1 Отговор
    По време на интервенцията, американо-английски окупационен корпус нахлува в далечния изток на Русия. Периода е 1918-1922г.Без участието на редовна руска(червеноармейска) войска, само със силите на местните доброволци и партизански части, корпусът е потрепан от бой. Оцелелите се спасяват с юнашко бягане. Това е първият и единствен сблъсък на руснаци и американци директно. Резултат : 1-0 за руснаците.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Поредния балък от народа

    11 1 Отговор
    Четох и се смях..ама тоя украинец наистина е луд ..Ама какво само се чеше с Русия?Че си и вярва ...божее пази ни от такива ненормалници..Сигурно добро утро и за лека нощ все Русия му е в устата.Резил...никой не му обръща внимание той си пее Русия ..та Русия.. ще си го намери...накрая.
  • 39 антиджендар

    5 1 Отговор
    Хайде бе сороски гендари къде сте да защитите алкохолика порошенко ? той на вас разчита и да му организирате един евроатлантически гей парад в киев
  • 40 антиджендар

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "Доктор Психологов":

    Изглежда, че някой прекалено надарен африкански бежанец ви е манипулирал интеграционно отзад и сте получил мозъчно разстройство придружено от вътрешти разкъсвания на дебелото черво и обилен кръвоизлив но въпреки това вие продължавате интеграцията

    Коментиран от #43

  • 41 Къде

    4 0 Отговор

    До коментар #25 от "goni":

    Къде се намеси сащ?!
    Измислиците в нета са за такива като теб...пропаганда за промиване на тъпанарски мозъчета.Видяхме ги фащ в Ирак, Сирия, Либия.Айде бегай селяк.Едни и същи глупости от прости хора Вземи си занаят и печели с умения, на Цветанов дъщерята я назначиха в световната банка без опит и без умения.Каква е разликата с т.нар.комунисти?!

    Коментиран от #42

  • 42 Русонефил

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Къде":

    Световната банка не е американска институция. А що не кажеш къде назначиха Бокова или Шрьодер. Щото те много компетентни.
  • 43 ХаХа

    1 1 Отговор

    До коментар #40 от "антиджендар":

    Ти освен антиджендЪр си и антиобразован
  • 44 Тръмп

    1 5 Отговор
    Путин не е Христянин,това е Единствения проблем!!!!!!!!
    Ако беше Христянин,нямаше да воюва и убива Украинските си братя Христяни!!!!!Комунизмът е Антихриста!!!!!!:):):)
  • 45 Доктор Охболи

    6 1 Отговор

    До коментар #5 от "Лелее":

    Русия не е воювала със Щатите, но САЩ са нападали Съветска Русия. И не само те. Обаче всичките интервенти бяха наритани, в това число и американците. Други въпроси?
  • 46 1234

    0 0 Отговор
    Бре,колко е сигурен само,а като му чета името само ,,ПОРУШЕНКО"значи всичко да поруши,както прави и с държавата си.Не може така да заповядва какво да правят с Путин.