Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 10:00 2 601 38

Завистливите ги мъчи един въпрос

  • завист-
  • въпрос-
  • църква-
  • исус христос

Завистта е изначално глуха. И докрай губеща

Завистливите ги мъчи един въпрос - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Събраха се, прочее, против Моисея и против Аарона и рекоха им: Стига ви толкоз! Цялото общество е свето, всеки един от тях, и Господ е всред тях. А защо възвишавате себе си над Господното общество?

Числа 16:1-3

Корей, Он, Датар и Авирон – това са имената на метежниците. Не сте ги чували, не е и нужно.

Всеки посветен лидер рано или късно среща завист. Завист заради позицията, а не заради мисията.

Завистливите не се стремят към мисията на лидера, чрез която той служи на цялото общество, за което му е дадена позицията.

Завистливите се стремят към позицията на лидера, чрез която да служат на самите себе си. Без значение дали това би провалило мисията, ако успеят.

Завистливите ги мъчи един въпрос – защо е издигнат друг, а те не са.

И тъй като съдят по себе си, мислят, че лидерът „възвишава себе си“.

Откъде да знаят, че лидерът е призован от Бог, без да се е стремил към това.

Откъде да знаят, че мисията е важната за Бог, а позицията е само средство.

Завистта е изначално глуха.

И докрай губеща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Batushka

    12 5 Отговор
    Много завиждам на ПРЕМИЕРА!Искам гараж пълен с евраци ...и остров...

    Коментиран от #3, #37

  • 2 !?!? Ъъъ

    16 7 Отговор
    Това някаква възхвала на БОКо ли е !?!?!?

    Коментиран от #9

  • 3 Ти на господ

    10 4 Отговор

    До коментар #1 от "Batushka":

    Не можеш да завиждаш. Той те е създал. Завистливите ги хваща ят че не са като бог. Но затова ли всичките се мислят за бог днешно време и само те сочат с пръст и ти правят мръсотии зад гърба ти? Що хора са хората ? Ето ви нов въпрос.
  • 4 Garrincha

    12 3 Отговор
    Мно'о си "Урумов", Саше ! Аз, като един завистливец, за божиите планове и планове и провидението не съм компетентен, но мога да ти цитирам нещо, така, по-земно : " - До властта се докопват, не тия, които са най-пригодни да управляват, а тия които са най-пригодни да се докопат до нея ! " . Та, така … "блажени са бедните духом защото тяхно е царството небесно", а тук на земята нека си опъват ярема !

    Коментиран от #22

  • 5 СмотанRа

    5 2 Отговор
    Да ви кажа честно нему завиждам на нашия лидер такъв такова го чака. Въпрос на време е. Отколкото до бог е той си знае работата ма напоследък не съм много сигурен.
  • 6 И да завиждате и да не

    6 1 Отговор
    На бодлива крава бог рога не даеа...
  • 7 СмотанЯк

    1 4 Отговор
    За това не си търсете рогата а крилата бе мозък разхвърлян.
  • 8 баба

    8 2 Отговор
    "Бой се от Бога, почитай царя!" Хр. Б.
  • 9 Конспиратора

    8 2 Отговор

    До коментар #2 от "!?!? Ъъъ":

    И на мен ми заприлича на намек.
  • 10 Философа

    12 1 Отговор
    Веднага оборвам, има лидери признати и лидери които са се натрапили сами!!!
  • 11 Хмен

    5 2 Отговор
    Всъщност вината на метежницити е била, че не са могли да усетят кой изобщо е Мойсей. Пред фараона Мойсей изправя своя брат Аарон и изпълва цялото си съществеване със огромно смирение. Само веднъж в пустинята този велик Учител си изпуска нервите и показва силата си удряйки по скала, откъдето изригва воден поток. Заради този си "грях", той се самонаказва да не стъпи никога в Обетованата земя. Никой не е видял Учителя да умира, нито неговия гроб. Кой е Мойсей?

    Коментиран от #14

  • 12 Batushka

    10 6 Отговор
    Урумов, Урумов тъп си като гъз....ама като се храниш от ръката на герберастите така ще е...търсиш в тъпата библия която е пълна с двусмислени простотии цитати за да поддържаш Тиквата проста...

    Коментиран от #20

  • 13 СмотанЯа

    6 2 Отговор
    На една тиква колкото и да и наливаш мозък тя пак ще си седи в калта. Тиквата обаче в фурна с захар е много приятна на вкус от опит го знам.
  • 14 Атеист

    7 7 Отговор

    До коментар #11 от "Хмен":

    Мойсей е нарцистичен психолунатик с остри халюцинации и мании за величие , такива трябва да ги бесят още преди да са се изказали

    Коментиран от #17

  • 15 Мини

    8 1 Отговор
    Откъде да знаят, че Бог възлага на посветения и призован от Него лидер преди всичко огромна ОТГОВОРНОСТ, а не позиция за самооблага! Откъде да знаят, че посветения и призован от Бог човек осъзнава, че даденото му от Бог се прилага и употребява РАЗУМНО!?
    Но именно, завистта е късогледа, дори сляпа, тъй като изхожда само и единствено от себе си и собствените си дела и замисли!
  • 16 СмотанЯа

    4 2 Отговор
    И всичко стана каша каша от която нито искаш да вкусваш нито има нужда да помирисваш. Каша в която нищо не ще се намери, но ще съществува каша която всеки ще търси, а няма да иска да опита отговорност в която все по голяма каша ще се забърква и никои няма да иска да изхвърли защото някой тази каша я харесва.
  • 17 Хмен

    4 7 Отговор

    До коментар #14 от "Атеист":

    Мойсей е Ангел от Елоким(ите), а не моймуна като теб, човече!

    Коментиран от #23

  • 18 Джек Лондон

    2 7 Отговор
    Много хубава статия. Браво.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Социолог

    3 2 Отговор

    До коментар #12 от "Batushka":

    Чувал ли си за гьон сурат...Вече даваш пример като представителна извадка. Понеже няма как да си самокритичен за степента на грамотността си, попитай някой добър ученик за оценката, която би ти поставил. Има друга подходяща дума за такива като теб, но ще си я спестя...

    Коментиран от #38

  • 21 Не религиозен

    4 1 Отговор
    Какво става Иванов? Още ли търсиш отговора ? Публикувано във факти.бг: "Никой , никога не го е видял..." Това е "безусловен аргумент и необоримо доказателство". Тук някой (# 8) говореше за художествени герои. В този случай съм напълно съгласна с него.
  • 22 Не религиозен

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Garrincha":

    След като цитираш Евангелие от Матей 5:3 и ако си прочел повечко от Книгата на живота, тогава може би си стигнал и до Павел до Римляните 13:1 "... защото няма власт, която да не е от Бога и колкото власти има те са отредени от Бога. Затова, който се противи на властта, противи се Божията наредба"...Нататък всеки може сам да прочете и да размисли, вместо да роптае. За това и Де Гол е казал, че всеки народ си заслужава управниците. Изглежда, той е чел и размишлявал върху Божието Слово повече от мнозина.

    Коментиран от #35

  • 23 Атеист

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Хмен":

    И какво е повече от мене тоя безделник бе по-космат ли или изял повече банани Какво е направил тоя за обществото освен да пълни и без това празните глави на хората с глупостите си ????? И последно Ангел ли е или Мойсей че се обърках вече
  • 24 Атеист

    3 3 Отговор
    Няма по-неморално нещо от това да коленичиш и да се самоунижаваш

    Коментиран от #26

  • 25 СмотанРа

    2 2 Отговор
    Между грешните страдат и добрите.
  • 26 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #24 от "Атеист":

    А ти би ли изложил твоите "морални" норми ?...Аз например не коленича. Стоя пред моя Небесен Отец с благодарност в сърцето за живота, който ми е дал; за Изкуплението на кръста; за любовта, с която ме е обгърнал ; за закрилата, която винаги изпраща за мен; за щедростта, с която отговаря на моите желания. Откакто Бог се грижи за моя живот, аз нито веднъж не съм се почувствала унижена. Той царува в живота ми, а аз живея като царица. Имам мир, правда и радост. Всичките ми нужди са снабдени. Здравето ми процъфтява и младостта ми се подновява като на орел. Амин!
  • 27 СмотанЯк

    1 1 Отговор
    Урумов докато няма това което преди ви поисках така нареченото съвещание отговорността няма да лежи върху мен. И нищо няма да повлияе на това което поисках.
  • 28 Не религиозен

    2 2 Отговор
    Не завися от хора и светската система. Свободна съм да живея в истината. Завися единствено от Него. Чудесата Му в живота ми нямат край ! Милостта Му няма край ! Той е винаги с мен, дори и в долината на мрачната сянка, ако ходя, Неговият жезъл ме подкрепя. За всяко изпитание , Той, който знае колко мога да понеса е приготвил изходен път. Давам Му сърцето си и Му с покланям със сърцето си.
  • 29 СмотанЯк

    2 2 Отговор
    Живи или мъртви пак ще сме в един гйол.

    Коментиран от #30

  • 30 Не религиозен

    2 3 Отговор

    До коментар #29 от "СмотанЯк":

    НЕ ! Аз НЯМА! да бъда с теб в "гьола"!

    Коментиран от #31

  • 31 Не религиозен

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "Не религиозен":

    Когато откриете безкрайната Му любов, няма да искате да си тръгнете от Него ! А Той е верен !
  • 32 СмотанРа

    0 2 Отговор
    Не знам къде кой ще бъде, но определено не е моя работа. Както каза и този дето е на кръста не е бил точно Христос но все пак всеки си има право на какво да вярва и на какво не. Знам само, че имаше правила а всячески се чудихте как да ги заобиколите и сега смятът, че ще бъдат спасени добре. Дали след всичко което минах мисля, че аз открих бог.
  • 33 СмотанРа

    1 1 Отговор
    И в крайна сметка тук излагаме мнения в тази графа сме нека да не се вживяваме повече от допустимото.

    Коментиран от #34

  • 34 Не религиозен

    1 2 Отговор

    До коментар #33 от "СмотанРа":

    На кръста бе разпнат Исус Христос заради моите и твоите грехове. Исторически факт! И в крайна сметка аз само споделям моето мнение. Колко е ДОПУСТИМОТО да се вживяваме според теб ?
  • 35 Garrincha

    4 3 Отговор

    До коментар #22 от "Не религиозен":

    Библията два пъти спирах да я чета на еврейските родословия ! Но, виж, всякакви тълкувания на библията съм чел - знам, че преди да е преправена от Никейският събор и от Константин, съвсем друго е пишело в нея и ,май, е по преписана от Танах, а той от египетската "Книга на мъртвите" ! Добре е, че си открил/а своята истина, но не ми вменявай съжденията си ! И още нещо много важно, което не си разбрал/а - от време оно, властта идва само и само благодарение на силата, а не на "божието слово" !

    Коментиран от #36

  • 36 Не религиозен

    1 3 Отговор

    До коментар #35 от "Garrincha":

    Е, щом знаеш "всичко", дори повече от Божието Слово, живей си в завистта. А тя знае, как да подяжда радостта от живота.
  • 37 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "Batushka":

    Аз по-.ъп и ограничен комунист от теб не съм срещал.Няма значение каква е темата,ти едно си знае,едно си баеш,а си толкова дребна и ощетена душица,плюеща защото явно друго не ти е останало.Тази статия е точно за теб и подобните ти.
  • 38 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #20 от "Социолог":

    Подозирам,разбира се не мога да съм 100% сигурен,че на това,нещо старият му ник беше"Тесен язовец" или бесен все тая!