Last news in Fakti

27 Юли, 2019 19:01 4 555 28

На бодливата крава – Бог рога не дава!

  • манолова-
  • кандидатура-
  • кмет
На бодливата крава – Бог рога не дава! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Преди да се кандидатира за президент кюстендилка посегна към София.

По време на протестите през 2013 година, пристигнах в столицата с френски телевизионен журналист. Взимахме интервюта на площад Батенберг. На десетина метра от нас, забелязах сламената прическа на Мая Манолова. Депутатката от БСП напираше с всичка сила, като си пробиваше път с лакти. Нейната цел беше - камерата. Накрая тя успя, но не съвсем. Когато стигна до нас, аз бях изключил микрофона, а камерата вече не снимаше.

На върха на БСП на много хора им беше писнало от интригите на Мая. В редиците на ГЕРБ чувствата бяха същите. И двете първи партии, от които зависеше работата в парламента, се споразумяха скрито, да се отърват от нея, като я пратят за Омбудсман. По този начин, мислеха те, Мая Манолова ще бъде обезвредена. Пълна грешка!

Кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, поставя в безизходен шах БСП. Каквато и позиция да заемат социалистите, те са губещи и в двата случая. В последствие, още по-разединени левите реално ще престанат да са алтернатива. Мая съзнава, че за да бъде избрана, трябва да крещи срещу ГЕРБ до прегракване. В това отношение, тя има известен опит. Освен да вдига пара обаче, Мая реално не може нищо друго. Ще дърпа лъва за опашката, което е забавно за избирателите, но освен празни приказки, нещо което тя прави от години, нищо няма да излезе. В ролята си на Омбудсман, Манолова не съживи нито едно от фалиралите предприятия пред които се снима. Не върна заплатите нито на шивачките, нито подобри живота на миньорите. Като депутат, Манолова не прокара нито един съществен закон с явна социална полза. Последната ѝ нереализуема измислица - закон за частния фалит, разкри ниската ѝ политическа култура и стремеж на всяка цена да използва бедата на хората за лична употреба. Вече писах по въпроса. Мая цитира подобен закон, който действа в Европа. Да, но този закон по-скоро наказва длъжника, а не му опрощава 50-60% дълговете, защото имал според нея семейство и деца,

Все пак освен сапунените мехури, с които тя не спря да заблуждава хората изпаднали в беда, Мая Манолова заедно с Искра Фидосова прокара в парламента най-противоречивия с европейското законодателство закон. С него тя лиши от граждански права 3 милиона наши сънародници. Благодарение на Мая Манолова, в Европа без граници и свобода на работа по усмотрение, българският парламент гласува закона за "Уседналост". Този закон освен, че отряза моста за връщане на работещите в чужбина, заздрави новосъздадения политически феодализъм в страната. Резултатите от всички поредни избори доказват, ако е необходимо, нейната пагубна за България активност.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А БЕ

    28 51 Отговор
    КЮСТЕНДИЛСКА СЛИВА В СОФИЯ НЕ ИСКАМЕ!
    КМЕТСКИ ПОСТ ЩЕ ГЛЕДА ПРЕЗ КРИВ МАКАРОН ! БСП Е НЕЩО ПОДОБНО НА БУЗЛУДЖА !

    Коментиран от #26

  • 2 среднощен

    24 29 Отговор
    Не можеш да тръгнеш на "абордаж" без кораб..? Да "излекуват" първо БСП, пък после да мислят за изборна победа в столицата..!
  • 3 Комуниста

    36 13 Отговор
    Фашиския наследник отново се обажда неподготевен!
  • 4 Зайко Байко многознайко

    39 11 Отговор
    Мая Галева! Поразтърсете се за нея из нета и ще видите доста пикантни неща!Гарван гарвану око не вади. Държавата ни е малка и всичко за всички се знае. ДС срещу ВКР , там е заровено кучето. Корона, ВИС, СИК, 777, Аполо и Болкан, ТИМ. Вътрешно партийните борби между клановете на БКП, доведоха държавата ни до това състояние. Първо народа целенасочено беше обезоръжаван, след това гражданското общество беше унищожено в зародиш, благодарение на Зелю Зелката, Филип Димитров и Драгалевския натурален индо-европеец. Последствията са съсипване на образователната система преиначаване на историческата истина, разграбване на пенсионния и здравния фондове. Съсипване на печелившите отрасли в промишленоста ,особено в енергетиката, спомнете си Козлодуй 1,2,3 енергоблокове. "Мариците" продадени на безценица а сега, когато световният енергиен концепт се промени се оказа, че трябва ние а не собствениците да плащат т.н. такса вредни емисии. За коя поредна година ни лъжат, че още малко и влизаме в Шенген, но всъщност си не влачат, като шарани на дънна въдица. Заболява ме мозъка, като си помисля за пропуснатите шансове, благодарение на нашите " умни" управляващи. 2009 , обещанието ма ГЕПИ ( герб ) , беше , че първо ще се заемат с Доган , но излъгаха , както лъжат и сега! Мерзавски ибрици безродни. Единственито успокоение на нас , които скачахме като маймуни по площадите е следната поговорка : " Ковчегът няма джобове"

    Коментиран от #10, #16

  • 5 а бе

    26 12 Отговор
    София?!Няма Фъндък,няма Мая-сливата!?!Кмет-МЪЖ с топки,а не като Тиквата!
  • 6 Чъки

    53 10 Отговор
    Загубят ли София герберастите много лошо ще им се бръкне в джоба всяка година по 1,5 милиарда източване от фирмички като поръчки САМО 9 БОНА ПЕЙКАТА НА ГРАФА, кастрихме градинка само 10 хиляди лева, площадка за деца до 6 год възраст само 25 хил лева!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Професора

    37 6 Отговор
    Божидар Чеков лицето на мерзавеца.
  • 10 Професора

    28 11 Отговор

    До коментар #4 от "Зайко Байко многознайко":

    Какво разтърси по нета бе седесарче излъгано сигурно на 10 Ноември си бил първа писта сега олеле, носи си кръста на загубеняка който не знае да мисли на време! Такива като теб гледаха черния Седесар в очите като спасител сега олелее!!
  • 11 Тръмп

    12 33 Отговор
    Съгласен,от Манолова нищо не става,а хората ги болят ушите от нейните скандали!!!:):):)Жените от БСП са истерички и невротички и си мечтаят за жребец,като Борисов!!!:):):)
  • 12 Манолов

    33 8 Отговор
    Чеков, хубавото е , че ти и хора като тебе сте безлични мижитурки. Лошото е , че Боковото упр-е напълни държ. администрация с мижитурки като тебе. А за Мая ... с/у нея да тичаш няма да я стигнеш. По човещина, енергия и харизма.
  • 13 Враца Баце

    25 6 Отговор
    Божидар Чеков - гнусотия!
  • 14 Аз да ви

    8 2 Отговор
    Четете номер 4 , че нямам време да пиша
  • 15 Behemoth

    15 3 Отговор
    Абе простата даскалка от ГЕРП трябва да ви застройка отвсякъде с качествен ремонт та да узреете за промяна ...
  • 16 Яверт

    4 0 Отговор

    До коментар #4 от "Зайко Байко многознайко":

    Да.
  • 17 БСПедер

    4 14 Отговор
    Абе важното е БСП да го духа, па ако трябва - и подводно!!
  • 18 Госあ

    6 10 Отговор
    Чеков може да е всякакъв, но има много добра представа как трябва да изглежда лявото след като живее във Франция. Българското и руското ляво няма ама нищо общо с европейското ляво, което е във Франция, цялата Северна Европа,че и в Германия. Лявото е най цивилизованото,най интелектуалното и в България трудно ще вирее. Обществото трябва да има съзнание и съобразителност,а при нас има един егоизъм, алчност, дребнавост и страх - наследство от чорбаджиите и робските окови.

    Коментиран от #19

  • 19 Десен

    11 2 Отговор

    До коментар #18 от "Госあ":

    Европейското Ляво докара Лявата резба Арабите и Негрите в Европа. Затова на Лявото му показаха хурката във Франция, Англия, Германия, Италия, Австрия ... защото напълни страните им с пасмина от Третия свят. Левите винаги са били най-корумпираните политици с най-лъжливите обещания

    Коментиран от #23, #24

  • 20 Лекар БГ

    10 1 Отговор
    Мая Манолова я познавам.А кой е Божи Дар Чеков?!
    Неубедителни тези в четивото на г-нът Чеков.
  • 21 Шаран БГ

    7 1 Отговор
    Значи човекът написал горното, си живее в Париж, получава там за някаква дейност пари, плаща данъци на френската държава, НО страшно му се иска да гласува на парламентарни избори у нас. За да оправи България - друг е въпросът,какво в нея обича и какво мрази. И за това , за него, най-големия грях на М.Манолова и И.Федосова е въвеждането на "уседналостта". Винаги съм бил ЗА написаното, този път съм и ПРОТИВ "писателя". Особено, ако пък коментари №№ 3, 8,9 и 13 са дори на половина верни !! "Пчеличката Мая" не я познавам и не ме интересува г/л/адната София. Нямаме политическа персона, която да е стигнала до високоплатена публична длъжност, без "блъскане със лакти и ритане с нозе"! За това се иска амбиция със съпътствуващата я алчност и всички други вродени порочни дадености !!
  • 22 dan

    0 4 Отговор
    Работата която Мая върши е като жена без цици.Уж ги има,а не можеш да ги намериш!
  • 23 Госあ

    2 4 Отговор

    До коментар #19 от "Десен":

    Така, като ги изреждаш тези, ай ако обичаш говори само за Англия. Впрочем там ляво никога не е имало, както и ренесанс и година на просвещение. Аз в момента се радвам на лява политика, на която много и викат дясна,но си е чиста лява политика. Когато данъчното и здравното осигуряване е прогресивно и малък бизнес няма. Чудесно е. Има средна класа и елит от специалисти. Останалото няма да коментирам, щото е излишно.
  • 24 Госあ

    1 5 Отговор

    До коментар #19 от "Десен":

    А ти най вероятно от нищо не разбираш. Нивото на България е показателно. Некадърници.
  • 25 гост

    6 0 Отговор
    От къдя на къдя,някой торук 30 години живущ извън България,ще гласува кой да ми е кмет в София?
  • 26 Гнида

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "А БЕ":

    То и ние не искаме тивата , но го търпим ! Както е тръгнало с гербаджийските резили , точно Майчето ще ви оправи !
  • 27 ДОКО

    2 0 Отговор
    ГЕРБ ВИ ПРОМИВАТ МОЗЪЧЕТАТА ..МНОГО СТЕ ЗАБЛУДЕНИ..
  • 28 цвцв

    0 0 Отговор
    чеков дърто зависливо чукало вземи си ти рогата т-- б----