Last news in Fakti

23 Януари, 2021 19:00 6 582 35

Какво ни каза Джо Байдън с първите си укази

  • джо байдън-
  • укази

Мигрантите са демографски инструмент за политическа доминация на демократите

Какво ни каза Джо Байдън с първите си укази - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Автор Станимир Стоянов

Какво ни каза Джо Байдън с първите си укази
• Мигрантите са демографски инструмент за политическа доминация на демократите
• СЗО заема мястото на „светата инквизиция” в глобализиращия се свят
• Парижкото споразумение гарантира икономическата доминация на високотехнологичните гиганти
• Задължителните маски са символ на идеологическата доминация на неолиберализма
• Истанбулската конвенция ще разшири юрисдикцията си в Космоса

Всички чуха, видяха или прочетоха, че Джо Байдън в първия си ден като президент на САЩ подписа 17 указа, с които сложи кръст на основните политики на предшественика си Доналд Тръмп.

По-малко осветен остана въпросът какво всъщност каза на света Джо Байдън с тях.

С първия си указ новият американски президент направи носенето на маски задължителни навсякъде, където се разпростира неговата юрисдикция, в т.ч. във всички федерални институции. Актът се приема като действие срещу пандемията, но неговото символно значение е много по-дълбоко и много по-широко. От една страна, то показва идеологическата доминация на демократите. От друга страна, унизява поддръжниците на Тръмп.

Добре известно е, че с пренебрежението си към маските те изразяваха подкрепата си за него. А сега със слагането им, буквално и символно им се затваря устата. Ако СЗО разпореди носенето им и занапред, ще трябва да ги приемаме като червените връзки на пионерите - щеш-нещеш, ако си републиканец с отвращение, но ще трябва да ги носиш! Ако не - значи си от тръмписката ерес…

Затова е логично, че в Топ 5 от Първия ден попада възстановяването на глобалния, надправителствен статут на Световната Здравна Организация. Така тя има потенциала да прерасне в „Света инквизиция” на глобалния свят. Нали никой не се заблуждава, че COVID нито е първата, нито ще бъде последната сериозна пандемия. СЗО много скоро ще може да свие на сърма всяко непослушно национално правителство.

Абсолютно закономерно е и незабавното решение за връщане към Парижкото споразумение. То гарантира стратегическата икономическа доминация на глобалните високотехнологични корпорации, изиграли решаваща роля за победата на кандидатите на демократите в битката за Белия дом и Сената. Класическите въглеродни бизнеси, подкрепяни от Тръмп, да се готвят за затваряне. Това окончателно затваря и дебата за бъдещето на въглищното електропроизводство.

Разбира се, Джо Байдън прекратява изграждането на Великата Американска Стена по границата с Мексико. И това действие трябва да бъде /про/четено над редовете. Избирателите на САЩ са брутално разделени. Истината, е че процентът на белите в страната намалява, докато този на афроамериканците и най-вече на латиносите нараства. Тръмп, разбирайки този процес, опита механично да прекъсне мигрантския поток от Мексико и Южна Америка. Демократите, от своя страна, превръщат мигрантите в демографски инструмент за бетониране на политическата си доминация.

В същия контекст трябва да се разбира указът, разширяващ понятието „равенство”. То вече включва всички възможни малцинства - от афроамериканците през хората с увреждания до представителите на LGBTQ-общностите. Тук е най-горещият картоф за българския политически елит.

Отречената от Конституционния съд Истанбулска конвенция, може би скоро ще придобие не само глобална, но и космическа юрисдикция. И тъй като нищо не се казва за правата на белите, спокойно мога да ги пратят „да ходят на Сатурн”.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доню

    67 0 Отговор
    Каза, че ще повтаря гражданската война от 1870 та

    Коментиран от #16

  • 2 Още

    75 3 Отговор
    Още в речта си Байдон нарите белите американци и разшири цепнатината на разединението.
  • 3 Нос Калиакра

    49 3 Отговор
    Това е без значение какво казва този старец ,изгонените хакери и техничари от световните служби не са си казали думата .....и въобще не са за подценяване....Политиците могат само да нареждат,нищо повече.
  • 4 сила

    92 10 Отговор
    МАСКИТЕ НЯМАТ НИКАКЪВ СМИСЪЛ,ТЕ СА ПРОСТО ЗА УНИЖЕНИЕ....огледайте се в метрото например,колко жалки и нелепи изглеждат всички,най гадно е за децата това е садизъм.педофилите обезличават така жертвите си...
  • 5 нашия

    44 5 Отговор
    каза че ако не си с него ядеш голямата тояга-това каза
  • 6 Аз40🏴‍☠️

    112 4 Отговор
    Добър анализ! Поздравления за Станимир Стоянов. Най-ми хареса това със "СЗО заема мястото на „светата инквизиция”. Перфектно е!
  • 7 СССРБарета

    84 14 Отговор
    Целта е Путин! Докато го има него няма как да пипат БашарАсад, Николас Мадуро, Александър Вучич, Ердоган, Александър Лукашенко и впрочем западнити хищници ще стоят гладни докато Путин стои на кормилото на най-мощната военна машина Русия и нийните съюзници! Соросоидите са бесни! Путин пречи и са гладни!
  • 8 ман

    74 7 Отговор
    Читава статия,да се чудиш жълтите факти как са я пуснали.

    Коментиран от #9

  • 9 ТОЧКАТА

    8 5 Отговор

    До коментар #8 от "ман":

    ти жълтият жълтур!!!!!!!КЪДЕ на друго място си видял,че и прочел нещо читаво....?????Щот ,
  • 10 Шпек

    27 3 Отговор
    Федералните актове нямат нищо общо с щатското законодателство.По интересно е да видим как Байдън ще се отблагодари на Китайските дръгари за подкрепата им по време на изборите.Марксизмът се завръща,както и терора,който го следва неотлъчно.

    Коментиран от #33

  • 11 факт

    34 1 Отговор
    със маските Антихриста царства на земята!
  • 12 сигурно

    12 4 Отговор
    Дедето се на..ра и през два часа му сменят памперсите! !
  • 13 Отстрани

    23 3 Отговор
    Този дъртак е пътник, медицината тук е беззащитна
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Брендилия

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "Доню":

    А Тръмпи вече пи бира Амстел 1870. Ако му е малко да удари още 2-3 бирички
  • 17 браво

    20 2 Отговор
    А най-вече каза, че се е загубил по пътя към тоалетната и е напишкал гащите! 🤣

    Джо бидето е най-скапаният президент на Кравария!
  • 18 ИСТИНАТА

    14 3 Отговор
    Понеже не могат да намалят населението чрез война - няма кой да се бие за тях, медиите им вече не работят, глупаците свършиха... затова решиха да ни избият с ръцете на правителствата ни!

    Нещата яко се объркаха... заглушаването и обвиненията в конспирация не работят!

    В дъното на всичко не са сзо и били Иглата, а папата и кралицата на англия /ако е жива изобщо/, ама синчето и със сигурност 👍

    Коментиран от #34

  • 19 един

    15 3 Отговор
    Томас Фъргюсън, американски политик:

    „Зад всички наши начинания стои една основна идея – трябва да намалим популацията. Или правителствата (по целия свят) ще го направят по нашия начин, като пипат с бели ръкавици, или ще получат една каша, подобна на тази в Ел Салвадор, Иран или Бейрут.

    Популацията е политически проблем. Когато популацията не подлежи на контрол, е нужно авторитарно правителство, дори фашизъм, за да бъде ограничена.
    Програмата ни за Ел Салвадор не се получи. Там нямаше инфраструктура, която да я поддържа. Там просто имаше дяволски много хора. За да постигнеш намаляване на населението бързо, трябва да въвлечеш всички мъже във войни и трябва да избиеш значителна бройка от жените в детеродна възраст.

    Най-бързият начин за намаляване на популацията е чрез недостиг на хранителни продукти, като в Африка, или чрез болести като черната чума.“
  • 20 един

    11 1 Отговор
    Жак Кусто, изследовател и член на „филантропската“ организация UNESCO:

    „За да уравновесим световната популация, трябва да елиминираме по 350 хиляди човека на ден."
  • 21 един

    11 2 Отговор
    Михаил Горбачов, съветски политик:

    „Трябва да говорим по-ясно за сексуалността, контрацепциите, абортите, за ценностите, които контролират популацията, защото тази екологична криза, казано кратко, е криза, свързана с популацията.

    Ако намалим населението (на света) с 90%, няма да има достатъчно хора, които да създават екологични проблеми.“
  • 22 един

    10 2 Отговор
    Хенри Кисинджър, една от най-висшите сили в т.нар. организация Bilderberg Group, която определя плановете за „развитието“ на световната политика за години напред:

    „Депопулацията трябва да е първа грижа за външното министерство по отношение на Третия свят, защото американската икономика ще се нуждае от много и увеличаващи се количества от суровини, намиращи се в чужбина, особено от по-малко развитите страни.“
  • 23 един

    11 2 Отговор
    Д-р Ерик Пианка, преподавател в Тексаския университет, изявен активист сред еколозите и отявлен поддръжник на евгениката:

    „Войните и недохранването не винаги вършат работа. Вместо тях, болестите предлагат най-ефективния и бърз начин да убиеш милиардите, които скоро трябва да измрат за разрешаване на кризата с популацията. СПИН не е ефективен убиец, защото е твърде бавен. Моят любим кандидат за изтребител на 90 процента от световното население е преносимият по въздуха Ебола, защото е едновременно много смъртоносен и убива за дни, вместо за години.“
  • 24 един

    7 2 Отговор
    ООН, из документа им ECO-92 EARTH CHARTER:

    „Прекомерната свръхпопулация в наши дни, която е твърде отвъд капацитета на света, не може да бъде посрещната за в бъдеще само с ограничаване на раждането чрез контрацепции, стерилизации и аборти, но в наши дни трябва да се решава чрез намаляване на бройките, които в момента живеят. Това трябва да се постигне по какъвто и да било начин.“
  • 25 един

    15 1 Отговор
    Американският конгресмен Лари П. Макдоналд:

    „Целта на семейство Рокфелер и техните съмишленици е да създадат едно световно правителство, обединяващо суперкапитализъм и комунизъм под една шапка, и все под техен контрол… За конспирация ли говоря?

    Да, точно това правя. Убеден съм, че има такъв план, международен по обхват, разработван е от поколения и изключително зъл като намерения.“
  • 26 Бай Шиле

    2 0 Отговор
    Какво ме брига дето е казал назначеният за президент.Знам какво искат потомците на тия от Чаеното парти и кораба Мей Флауър.За съжаление винаги го постигат.
  • 27 ТраЛаЛа

    3 8 Отговор
    тоз и той голям разбирач, фитилджия
  • 28 Готин

    4 2 Отговор
    Нещо не е така! Най-голямата човешка популация в крайна сметка остава незасегната. Китай се справи с проблема. Излиза, че самоубийствените действия се предприемат в страните от западният свят. Кой има полза да изтреби ,,пчеличките от своя кошер,,!?

    Коментиран от #31

  • 29 крах

    6 0 Отговор
    УСА-то винаги са били припикана фурнаджийска лопата. Огъва се на там където им е изгодно. След единия кукундел и другия мумия няма да може да спре Свобод-ното разпадане на Демократ-ичния американски модел. Просто той вече е изхабен, изразходван, унищожен от самите тях. Следва голямото нанадолнище и разпад на обора.
  • 30 Оруелчо

    10 2 Отговор
    Сформирам армия от БЕЛИ хора които
    ще се противопоставят на набезите на
    Джендърдемократите ! Ще се нарича
    "Воините на Свети Архангел Михаил"
    Бог с нами ! Присъединете се, овреме !!!
  • 31 .......

    4 0 Отговор

    До коментар #28 от "Готин":

    Нямя нужда от работници вече! Технолотийте създават безработица! Униварсален гарантиран доход с ограничени свободи, но маже само при ограничена бройка
  • 32 XYZ

    2 0 Отговор
    То с технологиите убао ама кат на изтребаат кой шъ им купува анджакламити!?
  • 33 Перо

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Шпек":

    Федералните актове са задължителни за всички щати и имат приоритетна юрисдикция и не марксизма,а неолиберализма се завръща там!
  • 34 Анонимен

    3 0 Отговор

    До коментар #18 от "ИСТИНАТА":

    За папата не е жив от март 2020,,, за други има арестувани... Но за кралицата е още мистерия... Планът на Тръмп е в ход.. Но хората са още овце и мислят че всичко е конспирация.... Жалко че ние българите оставяме всичко в ръцете на Бойко... Ватикана не съществува вече...
  • 35 МИХАЙЛОВ

    8 0 Отговор
    ....МНОГО ТОЧЕН И ВЕРЕН АНАЛИЗ...
    ....КРАТКО, ЯСНО, ТОЧНО
    И КАТЕГОРИЧНО...
    БРАВО СТАНИМИРЕ!