14 Август, 2021 21:48 6 515 82

„Обещай му и го излъжи“ – основен закон на бг политиката

  • петър волгин-
  • парламент-
  • мая манолова-
  • тошко йорданов-
  • христо иванов

От гледна точка на почтеността наистина е по-добре да има избори, отколкото някакво, съставено на две на три, правителство, плод на задкулисни шушукания

 „Обещай му и го излъжи“ – основен закон на бг политиката - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През последните няколко дни от водещи политици научихме много повече за българското политическо задкулисие, отколкото от дълбокомислените анализи през годините назад. Ключовата фраза тук е: „Обещайте му нещо на Христо Иванов, пък после не го изпълнявайте“. Ключова е, защото нагледно демонстрира как се прави политика в България – обещаваш, без изобщо да имаш намерение да изпълниш. Разбира се, Мая Манолова също не се въздържа да разкрие неща от кухнята, като заяви, че лично Слави Трифонов я е убеждавал да не се кандидатира за кмет на София.

А Тошко Йорданов обвини Христо Иванов, че искал всеки министър и изобщо всяко назначение в държавата да бъдат съгласувани с него. Той пък отвърна, че не купува котки в чувал и че щом искат неговата подкрепа, ще се съобразяват с мнението му. Да виждате тук някъде разговор за принципи, за политики, за идеи? Просто всеки се опитва да преметне другия и да прилапа колкото се може повече власт. Между другото, забелязал съм, че колкото повече някой партиен лидер ни убеждава как „порциите“ изобщо не го интересували, как той само от принципите се вълнувал, толкова повече партийни другари се опитва да пробута на високи държавни постове. Политиката у нас отдавна не е, а не знам изобщо дали някога е била, поле за сблъсък на визии за бъдещето на държавата. Политиката у нас е махленска борба за постове.

Ето затова хората се отвращават от нея. На последните парламентарни избори имахме най-ниската избирателна активност в демократичната история на България. Негласуването е една от най-обяснимите реакции на публиката на поведението на политическите играчи, които минават за „сериозни“ и „стабилни“. Другият отговор е гласуването за антисистемни партии, за такива, които обещават, че няма да играят по правилата. Някои анализатори, които минават за много умни, и до днес се чудят как така „Има такъв народ“ станала първа политическа сила. А всъщност няма нищо по-логично от този изборен резултат. Хората гласуваха за тази партия, защото тя най-добре отговаряше на очакванията им за взривяване на статуквото.

Тези дни е модерно да бъдат обвинявани представителите на ИТН във всички възможни грехове. Непредвидими били, съсипвали парламентарната демокрация, играели си с огъня, използвали непристойна лексика и дори естетическите правила нарушавали, явявайки се със скъсани дънки в парламента. Авторите на тези обвинения пропускат нещо много важно. Именно защото се държи по подобен начин, ИТН спечели изборите. Приближи ли се до традиционните партии, започне ли да се държи скучно и предвидимо, „Има такъв народ“ ще загуби основното си предимство – нестандартността и съпротивата срещу всички.

Разбира се, партията на Слави Трифонов има за какво да бъде критикувана. Особено що се отнася до кадровите решения. Няма никаква политическа мъдрост в това да предложиш за премиер Николай Василев. Неговите идеи за развитието на една държава бяха популярни преди 40 години, а и практиката показа, че не работят и че водят до много повече проблеми. Не само политическа, но и нормална човешка логика нямаше в настояването Петър Илиев да бъде не просто министър, а и вицепремиер. Съмненията за плагиатство, както и поведението на този човек при единствената му публична поява ясно показаха, че това е типаж, на когото не е добре да се поверяват важни постове. Обаче в същото време съм напълно убеден, че кабинет с подобни персонажи щеше да мине без никакви проблеми, стига Слави Трифонов да беше удовлетворил властовите претенции на политическия „умнокрасивитет“.

Ако си мислите, че „Демократична България“ няма такива, значи страдате от симпатичен, но тежък наивизъм. Тези хора се имат за най-умните на света. И поради тази причина те смятат, че управлението им се полага по право. Това, че имат само 34 депутати, за тях няма никакво значение. Те са най-способните и затова останалите трябва да ги слушат. Точка по въпроса. През 2014 г. Бойко Борисов даде власт на „автентичната десница“ и тя силно го заобича. Днес обаче Слави Трифонов отказа да им даде власт и „градските десни“, които вече се бяха приготвили да го обичат, отново го намразиха.

От гледна точка на почтеността наистина е по-добре да има избори, отколкото някакво, съставено на две на три, правителство, плод на задкулисни шушукания. Никоя държава не е пострадала от това, че често има предсрочни избори. Тъкмо обратното е. Демокрацията страда именно когато няма избори, когато хората нямат право да изразят мнението си за ставащото в страната. Пък и в крайна сметка, ако не ни харесват партиите в този парламент, спокойно можем да гласуваме за други. Нали затова имаме демокрация?

Коментар за БНР


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 59 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ФЕКТИТЕ

    59 82 Отговор
    И за най-глупавите стана ясно!
    Всички се обединиха срещу ИТН!
    Два пъти бламираха и двете правителства на ИТН, въпреки че всички декларираха подкрепа за програмата им!
    Така стана ясно, че Слави да беше предложил дори Исус Христос за премиер
    и 12-те Апостоли за министри,
    пак щяха да ги бламират!
    Защото синьо-червените креатури на БКП в НС,
    искат да продължават безнаказано да лъжат и крадат!
    А българите да продължават да затъват на дъното на ЕС!
    С руска енергийна примка на шията!

    Коментиран от #5, #15, #18, #35, #75

  • 3 Последния Софиянец

    80 26 Отговор
    Как си мислеше Слави да управлява с 65 депутати?Нали ще падне още при първия вот на недоверие.Детска му работа.

    Коментиран от #9

  • 4 Славчу

    49 29 Отговор
    Славчу само с един Тайсън кючек на Орлов мост може да спечели всякакви избори.

    Коментиран от #26, #82

  • 5 ГУСТО

    43 64 Отговор

    До коментар #2 от "ФЕКТИТЕ":

    Слави ги побърка в НС!
    Червените и сините креатури на БКП
    са безпомощни срещу ИТН!
  • 6 Наблюдател

    29 5 Отговор
    Сериозно?
  • 7 ГОРСКИ

    53 1 Отговор
    Алчност и простотия са лош порок на Българина !!!!!!!
  • 8 прошко парцало

    55 0 Отговор
    От това си патим - играем на дребно, всеки за мене си. друг да е прецакан и никога, ама никога АЗ не съм виновен... Ето в това е ТЪПНЯТА, накратко!
  • 9 АМИ ТАКА

    27 24 Отговор

    До коментар #3 от "Последния Софиянец":

    Червените и сините креатури на БКП в НС
    са безпомощни срещу ИТН!

    А да видим те как как ще управляват без ИТН!
    Народът ще изхвърли креатурите на БКП през прозорците на НС!
  • 10 Петър Волгин!! Шушомига!!

    26 36 Отговор
    Такъв си се родил и такъв ще бъдеш през целия, си живот!
  • 11 Спасението

    33 15 Отговор
    Какво мислите за съвсем случайно убийство на Доган, Тилев, Слави, Бойко, Хърсев, Ковачки.....дали няма да заживеем много по добре?

    Коментиран от #13, #38, #66

  • 12 Ххх

    43 29 Отговор
    Естествено всяка крачка на кух ите чалгари трябва да се контролира !!!!! Слави и компания показаха ниво на КАРУЦАРИ от 18-ти век. Простотия без граници

    Коментиран от #16

  • 13 Хаха хаха ха

    16 21 Отговор

    До коментар #11 от "Спасението":

    И защо си наредил антикомунистът Слави до върволицата комуняги?
    Случайно ли?

    Коментиран от #14

  • 14 Спасението

    31 16 Отговор

    До коментар #13 от "Хаха хаха ха":

    Защото е слуга на определен олигарх

    Коментиран от #20

  • 15 Това са фактите

    27 17 Отговор

    До коментар #2 от "ФЕКТИТЕ":

    Това не са фактите. Фактите са други и по - страшни. Слагат ни министри които започват отново да се учат на наш гръб. Предлагат се политики изгодни на някакви типове, които никой не познава.
  • 16 Густо

    24 26 Отговор

    До коментар #12 от "Ххх":

    Гроловете на червените и сините креатури са в истерия!
    Густо майна!
    Слави и ИТН ги побъркаха!

    Коментиран от #19

  • 17 Ххх

    28 19 Отговор
    ЧАЛГАРИТЕ щели да загубят нестандартност ! Каква нестандартност ??? Просто и нагли като ГЕРБ....нищо ново

    Коментиран от #65

  • 18 БАЙ Х@Й ‼️

    26 10 Отговор

    До коментар #2 от "ФЕКТИТЕ":

    Чукча знае пише, но чукча не знае какво пише ! КОЕ ТОЧНО ПРАВИТЕЛСТВО НА Слави беше БЛАМИРАНО ???? А може би чукча не знае какво е бламиране!

    Коментиран от #37

  • 19 Ххх

    21 11 Отговор

    До коментар #16 от "Густо":

    Ако бяха успели, щеше да видиш новата формация на братя ВЕЛЧЕВИ !!!!!! След НДСВ. Не зная червени ли са ? Сини ли ..... ?

    Коментиран от #30

  • 20 ФАКТИТЕ

    18 24 Отговор

    До коментар #14 от "Спасението":

    Колкото и да се пенявите,
    сините и червените креатури на БКП в НС
    са безсилни пред ИТН!
  • 21 горгона

    26 3 Отговор
    Жалко за всички нас , така ни работят и отпред и отзад и отгоре и отдолу - в името на това - да вземат власт и пост!!!! Опият е властта наистина!!! Добре е че ДБ и ИБНИ изгоряха като факел. След изборите дано не започне нов пазар .........................

    Коментиран от #24, #60

  • 22 БАЙ Х@Й ‼️

    33 3 Отговор
    Защо ако някой Ви обещае за Вашия глас 50лв и Ви ги даде е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, а когато някой Ви обещае 1'000лв заплата, но не Ви я даде е ЗАКОННА ПОЛИТИКА ?

    Коментиран от #34

  • 23 така така

    11 13 Отговор
    Това са интриги. Мая изобщо не е имала това в предвид. Мюренцата на боко-тъпото пак започнаха да подкопават държавата...

    Коментиран от #27, #31

  • 24 Слави

    16 6 Отговор

    До коментар #21 от "горгона":

    „Oбeщaй му и гo излъжи“ е ocнoвeн зaкoн досега
    нa бг пoлитикaтa на червените и сините креатури в НС!
    Но баста!
  • 25 Това обещание всеки го знае

    21 1 Отговор
    Никой не може да ви даде толкова много колкото ние можем да ви обещаем
  • 26 МОЖЕШЕ...

    19 12 Отговор

    До коментар #4 от "Славчу":

    След това, което надроби и не иска да си го сърба, всички разбраха, че е най-обикновен маргинал. Ще се стопят до 5-, 6-та политическа сила заедно с дъпасе и никой няма да им обръща внимание. На по-следващите избори няма да влязат в парламента, телевизийката им ще фалира и ще свършат като Светльо Витков.

    Коментиран от #61

  • 27 Хаха хаха ха

    17 4 Отговор

    До коментар #23 от "така така":

    И пък да ни си преводач на Мая Костинбродска от български на български?
    Какво е имал предвид Борисов като я направи Омбудсман?
  • 28 НЕ СЪЖАЛЯВАМ

    12 7 Отговор
    Че наглата мая манолова си отряза влизането в следващия парламент, особенно ако изборите са след 2-3месеца. Щото БГ избирателя е като маймуна и след година няма да помни, да не говорим че тя предложи пеевски и е ДПС креатура. Не съжалявам и че Бабикян няма да влезе, и той показа че не е градивен, а Минеков още първите дни показа че е мекотело. Може би единствено Хаджигенов е стойностен.
  • 29 жжжжжж

    4 3 Отговор
    хубаво , но да се предвидят дати и пари за избори догодина в новия бюджет.- 20 март, 20 юли ....още няколко пъти . какво толкова . ще има избори докато не минат президентските....

    Коментиран от #32

  • 30 ГУСТО

    18 7 Отговор

    До коментар #19 от "Ххх":

    Ако бяха успели ИТН, щяхме да видим Борисов и Гешев при Бай Ставри!
    Особено след оповестените грозни сцени на милиционерско насилие и гавра!

    Коментиран от #36

  • 31 ГЕРБ

    11 2 Отговор

    До коментар #23 от "така така":

    Ти от къде знаеш какво е имала предвид.Напрогив като се знае каква е точно това е имала предвид

    Коментиран от #56

  • 32 избори

    18 3 Отговор

    До коментар #29 от "жжжжжж":

    До дупка!
    Докато изчезнат от НС
    сините и червените креатури на БКП!

    Коментиран от #33

  • 33 ПРАВИЛНО

    11 0 Отговор

    До коментар #32 от "избори":

    Само тогава България ще се отлепи от дъното на ЕС!
  • 34 Бриго Бичкията

    8 1 Отговор

    До коментар #22 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    За мен и двата вариянта са измама. Проблема с недоверието към политиците и тяхните политики започва десетилетия на зад.
  • 35 фейк трол

    21 2 Отговор

    До коментар #2 от "ФЕКТИТЕ":

    Аман от "руската енергийна примка" Сините хрантутници сте толкова ограничени, че от липса на идеи и опит, разчитате единствено на антируската реторика за да закачите накой избирател с две мозъчни клетки. ЕРП-та ни са заадна собственост на ЧЕЗ, ЕВН и т.н. Тиквоча по нареждане на Вашингтон диверсифицира доставките на газ, кеф ви втечнена американска, кеф ви азерски, кеф ви независима руска газ през Турция. Държавните ТЕЦове се броят на пръстите на едната ръка, всичко друго е на наши далавераджии и гори западен боклук, та трови въздух, земя, почва, и хора. ВЕИтата също са на царя доган, бсп и герб най-вече. Два американски теца повече от 20г ви осигуряват демократичен ток на тройни цени, гарантирано от костов. И пак той ви гарантира Лукойл, може би е двоен агент. Меглена Пръмова затвори 4 от 6те реактора в Козлодуй за да не зависим от руски реактори, а тиквоча започна да купува от уестингхаус гориво за Козлодуй. И къде видя руска енергийна примка, освен окоро болната ти ограничена главица?!
  • 36 трол загубен

    11 11 Отговор

    До коментар #30 от "ГУСТО":

    Не знам платен ли си или толкова ти е акъла, но дори Слави и Тошко са казали че Гешев няма как да се махне защото трябват 2/3 мнозинство за промяна в законодателството и избор на нов ВСС. Отделно че ИТН никога не говорят против гушев.
  • 37 Пепи

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "БАЙ Х@Й ‼️":

    Колега, кано се върнеш от морето звънни да ти разкажа какво се случи последните 3 седмици.

    Коментиран от #49

  • 38 Алоооууу

    22 6 Отговор

    До коментар #11 от "Спасението":

    И кво ти е виновен Слави,а?
    Колко дни те управлява? Айде спрете С тъпнята да слагате дебилите с нормалните !!!
  • 39 Слави Трифонов

    15 3 Отговор
    Много аматьорски от страна на Тошко, че не го е записал това - щеше да е култово да се чуе от избирателите
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Хмхмхм

    13 0 Отговор
    Най - точният досега коментар за българската политическа действителност. Всички само ламтят за постове , пари с милиони и влияние.Няма ГЕРБ, Трифонов , Радев , Хр Иванов , Мая Ма, Бабикяновци, Минековци, Рашковци, Кацаровци и т.н . 70 % от гласоподавателите си казаха точното мнение. Това е голата истина.

    Коментиран от #47

  • 42 Хахаха

    10 1 Отговор
    Ами това е политика ала "Мая Костинбродска". Чудя се тези около нея дали са същите? ;)

    Коментиран от #46

  • 43 асан

    11 2 Отговор
    "Никoя държaвa нe e пocтрaдaлa oт тoвa, чe чecтo имa прeдcрoчни избoри. Тъкмo oбрaтнoтo e. Дeмoкрaциятa cтрaдa имeннo кoгaтo нямa избoри, кoгaтo хoрaтa нямaт прaвo дa изрaзят мнeниeтo cи зa cтaвaщoтo в cтрaнaтa" П.Волгин
  • 44 !!!?

    11 3 Отговор
    Ами че то излиза, че ГЕРБ, БСП и ДПС са си сериозни партии спрямо отровното трио ИТН, ДБ и ИБВГЗ !!!?
  • 45 666

    6 13 Отговор
    Какво ще променят новите избори. Абсолютно нищо. По важен е избора за президент. Трябва ни нов млад прозападен президент с визия за модерна западна държава на младите и образовани българи. БКП и ДС заедно Радев и КГБ трябва да изтекат в канала.
  • 46 Корупция

    7 1 Отговор

    До коментар #42 от "Хахаха":

    Там, в котилото на т.н. "политици", всички са еднакви - крадци! Ако бяха способни да се препитават с професиите си, нямаше да са там! На всичкото отгоре, главният прокурор е милиционер с образование от школата в Симеоново! И така 30 г., следващите 30 ще бъде същото! Опитайте да вземете кокала от гладно куче, знаете какво ще стане!!!
  • 47 ЛЪЖЕШ

    11 2 Отговор

    До коментар #41 от "Хмхмхм":

    Трифонов каза, че няма да се кандидатира ни за депутат, ни за премиер, нито за президент!
    И го изпълни, нали?
  • 48 Ама то

    4 1 Отговор
    Това важи не само за бг-политиката, а за политиката изобщо ! Така че, престанете да се самоунижавате, няма нищо по-лошо от авто-нихилизма !
  • 49 БАЙ Х@Й ‼️

    4 1 Отговор

    До коментар #37 от "Пепи":

    Колега, когато точно да ти звънна? Защото се прибирам ОТ МОРЕТО всеки ден, понякога по два пъти на ден . Всъщност в " ПРИБИРАМ ОТ МОРЕТО" явно влагаш друг смисъл , защото аз когата се прибера у дома от терасата си гледам морето и чувам вълните ! 🌞
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 нннн

    9 1 Отговор
    Верно всички са маскари, но има и откровени престъпници. Абе, за какво бяха протестите? Да се дърлят "Новите партии" ли? Светци няма да намерим - те са на небето. Тошко да си прибере тесличката, а и психодесните да се кротнат... Че Борисов, Доган, Гешев се подсмихват и доволно потриват ръце...

    Коментиран от #58, #59

  • 52 Мишока Волгин!! За какво Ревеш и ти??

    3 3 Отговор
    Аман от Клюкари и Празнодумци, книжни Мишоци!!
  • 53 мдаоо

    5 2 Отговор
    Статия на Петър Волгин в услуга на ИТН и Слави Трифотов.
  • 54 Слави и Тощко

    6 3 Отговор
    Слави и Тошко да си сдържат егото. Да не забравят, че електората ги е пратил в Парламента не да си чешат егото, да обиждат на лична основа опонентите си, за да се изкарат те самите безгрешни светци, а да РАБОТЯТ за благото на народа на България, защото той чака работа, а не скандали и хаос.

    Коментиран от #73

  • 55 мнение

    3 2 Отговор
    Четирите партии ИТН, ДБ, ИБНИ и БСП да седнат ЗАЕДНО на една маса и да не стават и излизат докато не намеряг доброто решение за съвместно решаване на наболелите проблеми в страната, които ГЕРБ размиваха 12 години!!!

    Коментиран от #70

  • 56 Калоян

    4 1 Отговор

    До коментар #31 от "ГЕРБ":

    Просто е била откровена за миг.
    Ако трябва да тълкуваме изцепките на г-н Толупов,ще надвишим по обем Енциклопедия Британика
  • 57 Бамбука

    2 1 Отговор
    И с какво нови избори ще променят политическия климат ? С няколко % плюс / минус за всяка една пария ? После пак и пак и така докато някои не излязат в пенсия или се преселят в другия свят - било от старост или хапчета.

    Коментиран от #64

  • 58 Диоген

    4 0 Отговор

    До коментар #51 от "нннн":

    Ей това се опитвам да обясня на най- запенените.
    Браво за този коментар!
  • 59 5577

    7 1 Отговор

    До коментар #51 от "нннн":

    Много правилен въпрос. За какво бяха протестите? В основата е задкулисието. Мутрите завладели държавно имущество през 90те през последната година и половина бяха засегнати от прокуратурата. Един избяга в Сърбия друг в Дубай трети доброволно влезе в ареста, Галевите никой не ги знае къде са и мн други. Това са хора с много пари милиардери. Как мислите че те ще седят на кладата и ще чакат. Едно време по същия начин същите хора удариха Тодор Живков. Психолози на световно ниво бяха внедрени и изкараха че имал сметки в швейцарски банки, имоти и куп лъжи. А той простия човечец си умря като куче. Борисов няма толкова акъл за схемите дето го обвиняват. И да си е построил някаква къщичка някъде, и да има пари (със сигурност не ги държи в нощното си шкафче). Това е плод на същите психолози, които добре познават психиката на българина и така се обясняват всички неволи пред които е изправен. Тоя цирк в днешни времена е безидеен. Единственото което се знае че ще стане да падне Гешев. В прокуратурата е заровено кучето. Тогава задачата на психолозите завладели повечето централни медии ще бъде изпълнена. И ще видите че говоренето ще придобие съвсем друг характер.
  • 60 Дядо Гъдю

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "горгона":

    Има една индианска мъдрост: Един изстрел-сигурна вечеря!
    Два изстрела-може би.
    Три изстрела-среден пръст!
    Това до голяма степен важи за мандатите за съставяне на правителство.
    Ако в първия мандат не постигнат нищо,в третия...Чакай коньо за зелена трева.
  • 61 LOSHIA

    2 1 Отговор

    До коментар #26 от "МОЖЕШЕ...":

    Вие ще се стопите,но той НИКОГА!!!!!
  • 62 Маските падат

    3 3 Отговор
    Щом и радисален комунист като Волгин се втурна да защитава ИТН тя работата е ясна. Има известен парадокс в това, че уж "новата , несистемна партия " се пропагандира по стария, болшевишки маниер. Нейсе, запуши я, както казваше един наш сънародник.
  • 63 Драги Волгин

    2 1 Отговор
    в коя държава преди съставянето на правителство с представители на повече от една партия не се водят разговори и преговори - в този смисъл терминът "шушукане", който си употребил, не е коректен. И второ - кой има интерес от периодичво повтаряне на един и същ резултат след изборите и в името на какво ще се хвърлят буквално на вятъра парите за тази доста скъпа дейност? И тъй като и след новите избори резултатът ще е същият, възниква въпросът - и сега накъде? Защото продавачите на плажни изделия не са се свършили... А може би новият кансисат за министър-председател този път ще бъде избран измежду разносвачите на пици ?
  • 64 LOSHIA

    4 3 Отговор

    До коментар #57 от "Бамбука":

    ИЗБОРИ ДО ДУПКА!!!ДОКАТО НЕ СЕ ИЗМЕТЕ ВСИЧКО СТАРО ,ГНИЛО И НЕПОТРЕБНО!!!!!!!!!!

    Коментиран от #68

  • 65 изрод от ГЕРБ

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Ххх":

    Спри с тази Белина вече!Не е ефикасна срещу Делта Ковид! Намери други решения!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Watchdog

    1 1 Отговор
    Като вилает на европейската империя обективно не е налице нужда от национална държава и институции. Един генерал губернатор със съвет по модела на Източна Румелия би сложил край на противопоставянето и омразата. От 2007 година българите се преструват че имат държава. Може би е време да се сложи край на този театър. Няма нужда от бутафорен парламент и правителство. Европейските началници да назначат една малка администрация и да спра този цирк. Ако бъдат попитани българите ще се съгласят да бъдат управлявани директно от германци и белгийци. Дори ще има голяма подкрепа за подобно разрешение на проблема.
  • 68 Бамбука

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "LOSHIA":

    Това, за измитането звучи някак си "революционно" , но със смъркането на "бело" няма как да стане.

    Коментиран от #72

  • 69 Продай България

    6 0 Отговор
    Слугите на Гаргамел,Ристо ,Прокопа новите протестъри правят кални бани на всички Серос плаща
  • 70 И ОТНОВО8434

    7 0 Отговор

    До коментар #55 от "мнение":

    ДБи ИБНИ са в Парламента да задълбочат проблемите,а не да ги решат!Явно имат изгода от това!И наложително е да си отговориш на въпроса-Кой има интерес от всичко това!!!!!
  • 71 Продай България

    4 0 Отговор
    Предлагам на троловитте да търся комунисти у Ристо,Прокопа,Гаргамел видни комуноидни приватизатори
  • 72 LOSHIA

    2 1 Отговор

    До коментар #68 от "Бамбука":

    Невежеството и простащината не са никакъв проблем за тебе.Те просто ти се отдават!!!!!
  • 73 LOSHIA

    6 3 Отговор

    До коментар #54 от "Слави и Тощко":

    РИСТЬО, ДОНЧЕВА, МАЯ ,ХAДЖИГEНOВ ,ВИE УДЪЛЖИХТE AГOНИЯТA НA БЪЛГAРИЯ! ВИE УДЪЛЖИХТE И РAХAТA НA БOРИCOВ. CЛAВИ ВИ ИЗКAРA МРЪCOТИЯТA И КИРЛИВИТE РИЗИ НA ПOКAЗ.ЦЯЛA БЪЛГAРИЯ ГИ ВИДЯ И РAЗБРA КOИ CТE И КAКВИ CТE!!КAКВO И ДA КAЖEТЕ НE CТРУВAAAAAAAA..
  • 74 Георги v.

    5 0 Отговор
    За съжаление изразът "Обещай му и го излъжи" се е превърнал в народопсихология. Навсякъде първо се опитват да те излъжат,ако могат и въобще не се интересуват от последствията. Напротив това са тарикатите, които все повече хора ги уважават. Нормалните, почтенни и кадърни хора са "балъци, които за нищо не стават".
  • 75 НТН

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ФЕКТИТЕ":

    Как да подкрепиш такава простотия и инфантилщина!

    А и тази гумена глава за Бог Отец ли се мисли та да предлага Иисус Христос и апостолите.
    По-скоро ще ни предложи това, което е татуирано на гърба му.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Гост 12

    0 0 Отговор
    Не виждам защо да не се проведат нови избори.Има си процедури за всичко-от актуализация на бюджета до вземане на важни за страната решения за стратегически проекти.По-скоро партиите се интересуват от комисионните си за гореспоменатите процедури.Затова-на избори до намиране на поне малко заинтересувани за интересите на нацията хора!
  • 78 Васил

    1 2 Отговор
    Мачкай Слави шушляците от ДБ и Манолова никакви постове и министерства
  • 79 Чичо от народа

    1 2 Отговор
    Жалък си бе Волгин! Как все Хр. Иванов и ДБ са виновни за това политическо невежество което показват ИТН и техните необосновани претенции че всички трябва да се съобразяват с техните мнения и решения без да се интересуват за кого трябва да си дадат подкрепата.Когато някой търси подкрепа трябва да бъде тактичен и да се съобразява с мненията на хората от които ще търси подкрепаф.
  • 80 Аз Негодника

    2 0 Отговор
    СПЕСТЕТЕ СИ...ТОВА НЕНУЖНО ГЛАВОБОЛИЕ...ДА ГЛЕДАТЕ...ЧИСТИ КОРУМПЕТА...КАК СЕ КАРАТ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ. В БЪДЕЩЕ НЕЩАТА ЩЕ СТАВАТ И ПО ЗЛЕ...ТИЯ СА СИ ЧИСТИ ЦИРКАДЖИИ.ОТ УЛИЦАТА...А ОТ ТАМ НИЩО ДОБРО НЕ Е ИЗЛЯЗЛО...
  • 81 Анонимен

    1 0 Отговор
    Сини и червени ще изщезнат, и КОЙ ще остане пембени айшета. Ураааа
  • 82 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Славчу":

    Ако прим@тите нямат право да гласуват, Слави няма да има и процент гласове. Проблемът е там, че дадохме на м@муните да карат влака.