Last news in Fakti
  Тема: Украйна

5 Май, 2022 16:00 4 370 57

Огнян Минчев: В България има оперетъчни "натовски генерали" и лобисти на чужди интереси

  • българия-
  • украйна-
  • военна помощ

Кремълският фашизоиден империализъм вече посегна

Огнян Минчев: В България има оперетъчни "натовски  генерали" и лобисти на чужди интереси - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Украйна ще извоюва своята победа и своята свобода. Тя ще получи помощта, от която се нуждае. България няма да получи помощта, от която се нуждае. Защото на България не може да се помогне.

Това коментира във "Фейсбук" Огнян Минчев.

Още новини от Украйна

Ние доброволно позволихме да се създаде политическа ситуация, в която над 2/3 от българските граждани - и политическите сили, които ги представляват - не могат да утвърдят в публичните институции основни измерения на българския национален интерес. А именно - да се солидаризираме с нашите съюзници за да ограничим агресията срещу една независима европейска страна и за да не позволим агресорът да постигне своите цели. Нашият национален интерес да окажем поисканата от Украйна помощ има две важни измерения.

Първо, ние трябва да окажем тази помощ водени от императивите на етиката. Ние принадлежим към общността на свободните европейски и световни демократични страни, които не толерират упражняване на агресия между суверенни страни. Това е основна ценност на тази общност и нейните членове имат морален ангажимент да предотвратят успеха на всяка подобна агресия - включително тази на Русия срещу Украйна.

Второ, ние трябва да окажем поисканата помощ защото това е единственият начин агресията да бъде ограничена и да приключи с поражението на агресора и изтласкването му от територията на Украйна. Ако агресията постигне - макар и частичен - успех, тя ще има продължение срещу други европейски страни.

Кремълският фашизоиден империализъм вече посегна на независима Молдова (на територията на Приднестровието). Никой в източна Европа не е застрахован от такава агресия - особено страна като България, малодушно "снишила се" в опитите си да не бъде забелязвана и да "мине метър" във време на изпитание.

Макар и обект на ожесточен обществен дебат в България, гореизброените аргументи са по-скоро труизми, продукт на здрав разум и оценка на очевидни реалности. Ако българската политическа система не бе толкова брутално фрагментирана в услуга на чужди, антибългарски цели, тези аргументи щяха да доведат до спокойното приемане на необходимите и очевидни решения - както от парламента, така и от изпълнителната власт.

Така, както бяха приети тежките, но необходими решения в контекста на Косовската криза през 1999г. Тогава лидерите на България проявиха доблест и отговорност да вземат тези решения без да бъдем нито страна-членка на НАТО, нито на ЕС - т.е., при много по-високи рискове за страната и за държавата. Те бяха лидери, а не оперетъчни "натовски генерали" и лобисти на чужди интереси.

България днес се нуждае от смели лидери, които да погледнат отвъд политическата злоба на деня, отвъд собствените си дрязги и да се обединят във вземането на необходими решения, гарантиращи бъдещето на страната ни.

Ако не направят това, рано или късно - по-скоро рано, отколкото късно - властта в държавата ще попадне изцяло в ръцете на платените лобисти на варварския империализъм на североизток, както и да се наричат те - "Израждане", фенклуб на Решетников или сто годишна прислужница на кремълския произвол...


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 77 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос за размисъл

    32 68 Отговор
    Искам да попитам всички русофили тук, колко от тях са чели нещо от Достоевски, Пушкин, Гогол, Толстой, Тургенев, Булгаков и др.? Ходили ли са на балетни постановки на Прокофиев, Чайковски, колко концерта от руски автори са посетили ? Колко руснаци са срещали на живо, ходили ли са в Москва, и по-малки градове, говорили ли са с руски хора след 3 -4 водки ?
    Ако не са го правили – те нямат никаква престава за реалното положение в Русия, а са просто едни зомбирани путинисти, които повтарят денонощно едни и същи тъпи опорки и ръсят само плиткоскроени простотии ! Засрамете се бе !

    Коментиран от #5, #10, #21, #29, #30, #34, #55

  • 2 Бoю Prostia

    57 15 Отговор
    Огнян Минчев
    ляйн0лог
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Слим Фит

    50 15 Отговор
    Диагноза, доларово затлъстяване. Лекува се с върбални пости и откъс от съвети към обкръжението.
  • 5 Тарас Булба

    43 12 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос за размисъл":

    само плиткоскроени простотии ! Засрамете се бе !
  • 6 Мим

    56 16 Отговор
    Точно така бе подлого.България се нуждае от смели мъже,за да не вземат участие по никакъв начин,да помага на фашисти азовци. Ама ти нали си такъв искаш на теб все едно,да помагаме,макар че на нас никой не помага,а всеки ни дои.Изчезвай и заминавай в завода при Азов.Къш от тук...
  • 7 Ууухаа

    51 13 Отговор
    На тоя дебелия дъщеря му краде по магазините, защото парите от Козяк и Сорос не му стигат за дебелия зъг !
  • 8 Мишо

    47 15 Отговор
    Аре и тоя Торбалан ни казва как да мислим!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 кнаус 485

    55 14 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос за размисъл":

    Да ти отговоря....чел съм много ,в това число и руска литература.....всички,които си изброил ги имам в библиотеката....на балет не съм ходил,не го разбирам.....слушал съм много руска музика от различни жанрове.....познавам руснаци,широко скроени хора и с много познания,не като нас в БГ.....ял съм и пил с руснаци и сме си прекарвали хубаво,даже сме и пели руски и не руски песни....преди 4-5 години съм бил за последно в Русия,Украйна и Балтика по работа....не съм бил в Сибир....не съм зомбиран и опорки за мен не важат...не се срамувам ,че Русия ми е симпатична......та така......СЛАВА НА РУСИЯ.....

    Коментиран от #33

  • 11 Огнян е

    42 11 Отговор
    Достоен лапач на шкембе чорба с много чесън.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Биде

    42 7 Отговор
    Абе дайте за разнообразие някой обективен , който мисли за интереса и многобройните проблеми на народа ни! Седнал да плаче на чужди гробища!Нали ти е ясно че Украйна е засипана с пари, оръжия, техника и експерти от НАТО и напъните за оръжие точно от нас имат имат съвсем друго значение
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Софийски фашизоид от ДБ

    40 8 Отговор
    ДБ са гнило фашистко семе.5 % фашизоиди от София и провинцията държат в страх цяла България.

    Коментиран от #35

  • 17 Я се скрий

    35 8 Отговор
    На всяко гърне похлупак. Защо си мислиш че някой ти чете боклуците които пишеш. Скрити в офисите сте много смели и много умни. По добре отиди на фронта, занеси от излишаците си и помогни с каквто можеш. Акъл от теб никой не иска, а за България не се притеснявай, не че ти пука лицемерино.
  • 18 За съжаление

    9 21 Отговор
    Българите сме продажен страхлив и прост народ За това сме последни по всичко
  • 19 Анонимен

    40 7 Отговор
    Минчев -"Първо" твърдението ти за цитирания от теб европейски и световни демократични сили е дълбоко невярно и "Второ" от неверни факти и твърдения не можеш да направиш верни заключения. Така, че написаното от теб е само за наивници а ти пееш в хора на лъжите.
  • 20 ъъъ

    23 2 Отговор
    тез така наречени генерали ,за да станат такива са от соця израстнали..завършили Руско ВУ...клели се за България...ама сега е друго време...леб требва...тез и гза ше си дадат...само дето нема кой да комндват
  • 21 Хашлак

    21 5 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос за размисъл":

    Какво подяволите пушиш?
  • 22 Супердемократ

    31 7 Отговор
    Ние принадлежим към общността на свободните европейски и световни демократични страни, които не толерират упражняване на агресия между суверенни страни. Това е основна ценност на тази общност и нейните членове имат морален ангажимент да предотвратят успеха на всяка подобна агресия.
    Минчев, и ти ли принадлежиш към гореизброеното? Няколко от ценностите: Югославия, Виетнам, Ирак, Либия Сирия,.... Сменяй Хюндая с с некъв кабриолет, да ти се проветри мозъка. Пари явно си дават достатъчно, демократичните.
  • 23 Гневен

    26 5 Отговор
    Само като прочетох "оперетъчни" и спрях да чета. Нямам нужда неграмотни хора да ме поучават. Този е като бай Тошо плямпа глупости и сам си "вЕрва".

    Коментиран от #26, #28

  • 24 Tутанкамон

    9 19 Отговор
    Роби сме,на турците 500 г и после140 г на руснаците,и пак чакаме руснаците да ни освобождават

    Коментиран от #25, #27

  • 25 аогжог

    17 4 Отговор

    До коментар #24 от "Tутанкамон":

    споко сега си роб на негрите
  • 26 Знаеш ли

    2 12 Отговор

    До коментар #23 от "Гневен":

    Какво е оперета? А опера, балет? А знаеш ли, че стотици руснаци, с които съм говорил, казват, че Иван иванич е създал Кирил и Методиевата азбука? Само един съветски гражданин знаеше истината!
  • 27 Анонимен

    3 7 Отговор

    До коментар #24 от "Tутанкамон":

    От кого пак чакаш да ни освободят?
  • 28 Знаеш ли

    4 9 Отговор

    До коментар #23 от "Гневен":

    Какво е оперета? А опера, балет? А знаеш ли, че стотици руснаци, с които съм говорил, казват, че Иван иванич е създал Кирил и Методиевата азбука? Само един съветски гражданин знаеше истината!

    Коментиран от #31

  • 29 Грульо

    24 3 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос за размисъл":

    Тук нема русофили, бе, объркал си форума. :D Туй, дето ти изглежда на русофилия, е българофилия и антлантофобия.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 гггг

    15 1 Отговор

    До коментар #28 от "Знаеш ли":

    ти па.що не попита грък или македонец за Кирил и Методи - да се гръмнеш кат чуеш отговорите
  • 32 ББ: На умния може да му налееш нещо, на

    7 3 Отговор

    До коментар #30 от "Менделеев":

    тъпия можеш само да му го набиеш...!
  • 33 Прав си, когато на човек

    3 9 Отговор

    До коментар #10 от "кнаус 485":

    му е нисък тавана, може и само с водка ...
  • 34 hihi

    17 3 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос за размисъл":

    Докато не бих се самоопределил като "русофил" и не взимам страна в този конфликт (между националната диктатура на Путин и международната диктатура на НАТО/МВФ/САЩ) със сигурност не съм "на страната" на Украйна и няма да ме видиш да развявам флагчета по платените протести. Да ти отговоря: Чел съм творчеството на Достоевски, Толстой и Гогол доста обстойно, на другите изброени по някоя и друга творба. Единственият балет на който съм ходил на живо е "Лебедово езеро". В Русия съм бил само в Москва и Санкт-Петербург, което признавам не е никак представителна извадка. Говорил съм с много руснаци и в Русия и извън нея, във всякакви фази на алкохолно опианение.
    Имаш ли въпроси по същество?
  • 35 Тодор Правешки

    9 9 Отговор

    До коментар #16 от "Софийски фашизоид от ДБ":

    Смени ДБ с Възраждане, и ще си прав на 100%-та!!!
  • 36 Амдертлиев

    19 2 Отговор
    Е..х ,Огняне..,вярваш ли си и на една дума от всичкото това което си написал?Тогава що мислиш,че пък ние вярваме.
  • 37 Българин

    7 15 Отговор
    В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите катоРадев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският агресор!
  • 38 В България има

    4 17 Отговор
    прекалено много платени от русия агенти,
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Точен

    16 3 Отговор
    Огнян = "доларово затлъстяване". След крилатите фрази на Вазов и Ботев това ще остане като бисер в народната памет. Слава на Освободителката Русия!
  • 42 Ал Бунди

    7 13 Отговор
    Пак ще кажа- Браво Огняне!Право в десетката ! Щом балалайките вият, начи казваш истината...
  • 43 ото фон бисмарк

    17 6 Отговор
    Неуважаеми господине, българския национален интерес е стабилна, богата България и добре живеещи българи, а не даване на пари за чужди интереси /псевдобежанци, скъп газ/ , леене на крокодилски сълзи и лизане на еврожендърски задни части. СОРИ ама Украйна не е наш проблем, всичко хора го разбират, ама вие, един микробус платени козяшки драскачи, дрънкате елементарните опорки. Не те е ли е срам, бе?!
  • 44 Свинчо Минчев Изгрухтя!!

    13 4 Отговор
    Огладнял е??
  • 45 Анонимен

    9 5 Отговор
    Подлогата не спи за да бълва глупости от които нищо не разбира
  • 46 Павел пенев

    8 3 Отговор
    В България има дебели и алчни политолози и самозвани пишман професори.
  • 47 9689

    5 4 Отговор
    Хем тулум хем плъх.....глупак.
  • 48 Нищо не казваш Огняне

    4 3 Отговор
    Моралният ни ангажимент е да спрем агресията. Как да го направим? Да им дадем оръжие и да ги гледаме как се избиват или да отидем да се бием като доброволци за да браним Демокрацията? Отговори на тези два въпроса Огняне! Другото ти виждане сигурно е да обявим война на Русия или просто да ги нападнем по море и въздух заедно с НАТО?!
  • 49 Independent

    2 5 Отговор
    България не е враг на Русия. Русия е враг на България и исторически и сега.
  • 50 минувач

    2 3 Отговор
    Стана член на БКП август 1989 г, умник!
  • 51 АБЕ ДА ДАДЕМ НА ПУТИН ПОБЕДАТА

    2 4 Отговор
    ДА ДАДЕМ НА ПУТИН "ПОБЕДАТА", С МНОГО УРА И ХВАЛБИ, ЧЕ ЩЕ УНИЩОЖИ ЦЕЛИЯ СВЯТ, БАРАБАР С МАЙЧИЦАТА СИ РУСЬ. КАТО НИЩО ЩЕ ГО НАПРАВИ ТОЯ Л.....
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Смях

    2 2 Отговор
    Мин-джа!
  • 54 Хххх

    1 3 Отговор
    Това уяло се добиче има нужда от движение към Украйна.
  • 55 Амити

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос за размисъл":

    Много елементарно разсъждение.Изброяват се имена на хора живяли преди повече от век.
    А Марк Твен, Джордж Вашингтон,Линкълн???
  • 56 Генералите

    2 0 Отговор
    Ни са П непоръбени. Политически слагачи и подлоги. Която власт имаща партия ги направи генерали после си ги слага в изборните листи. И това асо не е политически слугинаж. А иначе сме деполитизирани.
  • 57 От UK

    0 1 Отговор
    Политолога Минчев, защо не надигна глас когато агресора САЩ пускаше бомби с обеднен уран в Сърбия, когато САЩ нападнаха Либия, Ирак, Сирия и Авганистан и избиха толкова невинни граждани там. А сега когато Русия нападна нео фашистите от Украйна реве против тях с пълен глас. Долен лицемер.