Last news in Fakti

10 Август, 2022 13:30 10 274 111

Мартин Димитров пред ФАКТИ: Ако служебният кабинет се обърне за разговори към „Газпром“, ще падне в капан

  • мартин-
  • димитров-
  • демократична българия-
  • сдс-
  • избори-
  • газ-
  • сащ

Седесарите отдавна гласуват в по-голямата си част за гражданските кандидати на „Демократична България“, казва той

Мартин Димитров пред ФАКТИ: Ако служебният кабинет се обърне за разговори към „Газпром“, ще падне в капан - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Защо ДБ отправи покана за съвместно явяване на изборите с ПП? Къде е дясното политическо пространство, какво остана от СДС, както и ще имаме ли газ. По темите пред ФАКТИ говори Мартин Димитров от „Демократична България“.

- Г-н Димитров, „Демократична България“ отправи към „Продължаваме промяната“ покана за съвместно явяване на изборите. Към днешна дата как стоят нещата…
- Поканата ни е изключително добронамерена, защото смятаме, че едно обединение между ДБ и ПП не само ще спечели изборите, а ще привлече и вота на част от хората, които не гласуват. Така ще се гарантира проевропейският път на България, а също така ще е много по-вероятно да се състави правителство. Причината е, че обединени очакваме убедителен резултат. Още нямаме отговор от ПП. Доколкото разбирам в момента трябва ръководните партийни органи на „Продължаваме промяната“ да се съберат и да вземат решение.

- Процесът по регистрацията на „Демократична България“ как върви. В такъв етап сме?
- Нещата вървят нормално. Имаме много активни привърженици, когато събираме подписи, така че не очаквам никакви проблеми.

- Предложението към ПП е свързано с това да се търси някакво дясно обединение или просто двете партии показаха голямо сходство във вижданията си и това ви подтикна към този ход?
- Идеята е да се направи една пронатовска и проевропейска голяма коалиция. На фона на всичко, което се случва в света – кризите, войната в Украйна и т.н., ние търсим обединение в голям политически субект, който да решава проблемите на хората, породени от кризите. Като първи проблем бих посочил, че е нужно съставянето на правителство, а един убедителен резултат много ще помогне. На второ място бих посочил, че такава коалиция ще е гарант, че България ще се движи по проевропейския път. И всички опити да бъде тласната страната в завой към Москва няма да се получат. Така че в момента е важно да се покаже как ще се развива България и по какъв път ще върви.

- Говоря за дясното, защото виждаме другата политическа формация ГЕРБ/СДС. СДС за вас е до болка позната партия. В този смисъл към кои избиратели се насочвате предвид това, че всяка партия си има симпатизанти?
- Имайте предвид, че ГЕРБ построиха „Турски поток“. Тяхното правителство построи „Турски поток“. И това бе единственото правителство в Европа, което даде 3 млрд. лева, за да помогне на Москва да заобиколи Украйна. Няма друг такъв случай. От тази гледна точка през моите очи ГЕРБ са в много неблагоприятно положение да твърдят, че са проевропейска партия, че искат България да бъде силна част от ЕС и т.н.

- А ролята на СДС как я виждате тогава в момента…
- Вижте, СДС в онзи си вид от преди години практически не съществува. Седесарите отдавна гласуват в по-голямата си част за хора от гражданската квота на „Демократична България“. Това добре може да се види по данните на преференциалния вот, включително хората, които подкрепят мен и колегите ми. Вижте, светът се променя, а с него и политическата система.

- Машинният вот оцеля. Имаше т.н. „хартиена коалиция“ в последния парламент...
- Четири пъти успяхме да спрем „хартиената коалиция“. В началото бяха ГЕРБ, ДПС и БСП. После към тях се присъедини и „Възраждане“, а част от хората това не можаха и да го разберат даже. Важното е, че успяхме да ги спрем – къде с един глас, къде с повече. В последните 5-6 години аз съм част от група хора, които направихме много, за да има машинно гласуване. Включително водихме и спечелихме съдебни дела, водихме и разяснителна кампания. За първи път гласувах с машина през 2006 година във Френската гимназия в София. Имаше експериментално гласуване тогава. И какво излиза, вече 16 години имаме различни етапи на гласуване с машини. А то винаги е било успешно. Това са доста опити.

Машинното гласуване спира измамите,

защото не може да се подменят протоколи, не може да се дописват, да се задраскват, променят данни и т.н. Машинният вот води до точно броене на гласовете. И най-важното – няма десетки хиляди невалидни бюлетини. Трябва ли да припомням, че имахме случай при избори преди време, когато броят на невалидните бюлетини бе стигнал до размерите на един малък град. Това прави целият изборен процес с машините по-честен, което е идеята и важното в случая.

- България ще се управлява от коалиции. Имам предвид голямото количество партии, които влизат в парламента. На какво ще държите от „Демократична България“, когато се стигне до евентуални преговори?
- Най-важното е се гарантира пътят на България напред като част от НАТО и ЕС. За нас е важно средата за малкия и среден бизнес в България да бъде благоприятна. Неслучайно ние внесохме предложението за увеличаването на прага по регистрация по ДДС от 50 000 на 100 000 лева. Това е ключово точно за малките предприятия и тяхното оцеляване в сегашните условия. Ние сме сред хората, които всячески се противопоставяме на идеите за увеличаване на данъците и това е пак заради условията за развитие на малкия бизнес. Това са нашите изключителни приоритети. Също така ние вярваме в дясната социална политика. С наш законопроект бяха премахнати пречките храни в края на срока на годност да бъдат дарявани, а да не се унищожават. Говорим за хиляди тонове храни, които вече ще бъдат дарявани на бедните, така че да няма гладни хора в България. Това е ясна дясна социална политика, която се основава на дарения. В областта на горивата трябват нови регулатори. Ние показахме, че КЗК за 2020 година имат една проверка на място, а за 2021-а нито една. Трябват ни регулатори, които да работят, да взимат мерки, така че пазарите да работят нормално. Не може да гледаме как цената на петрола пада, а цените на горивата остават с малки изменения. Това показва, че има някакви изкривявания, срещу които трябва да се взимат мерки.

- Заговорихме за горива. Темата дали ще имаме газ през зимата в момента вълнува всички. Ако вземем седемте танкера от САЩ – три до края на годината и четири през следващата, колко ще сме готови. Опция ли е с разговори с „Газпром“ да си гарантираме зимата, а след това да търсим други алтернативи за доставки на газ?
- Ако служебният кабинет се обърне за разговори към „Газпром“, ще падне в капан. Причината е, че Москва може да си въведе нови и нови изисквания във всеки един момент. В момента е факт това, че Русия спира газа за много европейски страни. Та представете си какво ще бъде зимата. Трябва да си много наивен, за да мислиш, че това е решението на проблема.

Аз съм за никакво приемане на ултиматумите на Москва.

Категорично това е и нашата позиция в „Демократична България“. А решението е в няколко посоки. Допълнителни количества азерски газ да бъдат закупени. По темата са водени вече разговори. Става въпрос за нови количества, които са извън тези, записани в договора. Въпросните танкери с втечнен газ от САЩ да бъдат закупени. Нямаме нищо против да се купи и още газ, ако се намерят изгодно и други танкери. Цяла Европа вижда, че Русия използва газта си като геополитическа стратегия. Дано това бъде разбрано и от служебния кабинет, който, за съжаление, ми изглежда трайно объркан по темата.

- В смисъл….
- Ми те от първия ден казаха, че има хаос и разруха в енергетиката, а това не е вярно. Явно говорят така, за да оправдаят връщането към „Газпром“. За това става въпрос. Но какво още да се направи. Освен тези 7 танкера нека да купим още, ако има възможност. Има къде да се разтоварват, защото в Гърция има свободни капацитети. Може да се говори и с Турция, където също има такава възможност. Много ключово е газовата връзка с Гърция да бъде готова документално, защото това автоматично ще намали цената на пълното количество азерски газ. Очаквам седмични отчети от служебното правителство какво правят по темата, а документалното завършване на газовата връзка да е изключителен приоритет на кабинета на Гълъб Донев. Ще ги наблюдаваме под лупа, както се казва, какво правят.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 86 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Путин

    155 12 Отговор
    Ами нали искате диверсификация? Затова ви спирам газа да ви улесня.
  • 2 Последния Софиянец

    141 9 Отговор
    ЕС заявява че ще се откаже от газа на Русия и очаква да ги третират като ВИП клиенти.
  • 3 българин

    26 169 Отговор
    Никакъв газпром!

    Коментиран от #8, #49, #98

  • 4 Мутата

    209 19 Отговор
    Тази секта ДБ трябва да бъдат изтрепени, като азовци. Безкомпромисно.

    Коментиран от #17

  • 5 е този

    156 9 Отговор
    Голяма гнус .
  • 6 Малтинчо сънува с отворени очи

    152 6 Отговор
    Малтинчо, такива като теб са пример, как унищожихте т.н. Синя идея!Истинските хора, които вярваха в доброто бъдеще на демокрацията в България, отдавна не гласуват за вас!Вие се коалирахте с БСП- Кой не скача е червен!😂😂😂, а сега драпате за коалиция с неокомунистите, либерали, джендъри и остапбендеровци! Ама парите не миришат, нали?!

    Коментиран от #25

  • 7 Този и онзи

    124 3 Отговор
    Копачи на политическото бунище... Търсят метан...
  • 8 българино,

    139 8 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    ама ти ще ходиш лично да теглиш хипотетичните танкери на про100 киро до нашето крайбрежие.
    Лесно е на думи да следваш указанията на Козяк.
    И НЕ СИ НИКАКЪВ българин, като не разбираш ситуацията в полза на БЪЛГАРИЯ.

    Коментиран от #44, #68

  • 9 един

    11 96 Отговор
    "Наблюдаването"/на сл.кабинет/,е най-добре да стане на площада пред президенството,масово!

    Коментиран от #13, #16

  • 10 МаГтине,

    92 5 Отговор
    Дуеш се и говориш наукообразно и "принципно" толкова години, но КАК ПЪК в нещо не улучи с предложенията си?
    НапинЯш за власт, но и ти като другите жълтопаветници сте дребни и ненужни.

    Коментиран от #15

  • 11 Сух

    102 7 Отговор
    В какпан на какво? На малцинството с американски интереси в България ли? Защо не питате българите какво искат? Щото знаете ама не ви влиза в интересите, защото поръченията от козяк са други..
  • 12 Боруна Лом

    59 3 Отговор
    А БЕ ЕЙ,ДЕДЪГАЕИЯ! МАЙМУН СИ ТИ ДРУЖЕ!
  • 13 1234

    83 5 Отговор

    До коментар #9 от "един":

    Ако така наблюдавахте правителството на неграмотния инфантил про100 киро, трябваше да не напуската площада.

    Разбра ли или следваш указанията на херо и нейната наследничка от Козяк? Има доста прости и продажни хора в БГ.
  • 14 Красимир Петров

    88 3 Отговор
    Мартинчо обикаляше градинката Света Тройца одрипан и гладен като мишка.Но сега се ояде и се прави на умен.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мнение

    84 3 Отговор

    До коментар #9 от "един":

    Пак ли платени провокации ще правите?
    Новото правителство нито е подписало с Газпром,нито такова нещо са казали.Напротив.Заради ЕК цената ще е с 60% повече.
    Като си плащам високите сметки ще се моля на Бог тоя на снимката да го накаже,защото той заедно с другите "русофоби" докараха държавата ни до бедност,за да си вземат комисионните от посредниците.
  • 17 един

    4 72 Отговор

    До коментар #4 от "Мутата":

    Путин се опита да унищожи едни "фашисти"/според него/,и ще си строши главата,та малко по-кротко с етикетите!Или Путин ти е идол?

    Коментиран от #75

  • 18 Притча

    71 1 Отговор
    Мекере, по-мекере и БАШ МЕКЕРЕ!
  • 19 А питам

    86 2 Отговор
    А защо в капана на „Газпром“, Сърбия и Унгария плащат 4-5 пъти по-евтина газ от извън капанната България???

    Коментиран от #40

  • 20 Тия празноглавци

    67 1 Отговор
    Ще гледат парламента по телевизията
  • 21 ха ха

    51 1 Отговор
    ами да подписват и с марсианците не само с газпром , щом ще свали цената , а от там и на всички продукти , показахте че сте вързани за ръцете краката и на шията и единственото от което разбирате са лъжи и присвоявания все едно сте си клон на герб
  • 22 А50

    55 6 Отговор
    Гласят ни бъдещо правителство от ГЕРБ, ПП и ДБ по инструкции от САЩ, може да им потрябва и ДПС. Ще ни плашат с "руска агресия" и Путин, и трябвало да се коалират в името на "доброто" на България. До сега ни плашеха с комунисти, БСП. Плашилото е подменено само и само да се оправдаят кражбите и предаването на националните интереси. Хората се манипулират чрез страх за оцеляване на животинско ниво, а когато не е достатъчно се манипулират самите резултати на изборите, както се очертава и за следващите избори.
  • 23 123

    54 1 Отговор
    Стига сте го питали Алилуята за каквото и да е. Мишок на американска хранилка.
  • 24 Тоя да си гледа ДъБъ-то и да не ръси

    54 2 Отговор
    безполезни лафове наляво и надясно! Газ от по договора ни с Газпром ще започнем да получаваме отново още този месец.
  • 25 Алоу

    42 1 Отговор

    До коментар #6 от "Малтинчо сънува с отворени очи":

    Недоразвитите, не разбрахте ли че не е имало синя идея? Всичко беше да ни подлъжат че ще има промяна. Истината е че който държи капитала той командва. Сега се сетете кой имаше капитал 1989г.
  • 26 😭😋😤😛🙈🙉🙊🤓😁

    49 2 Отговор
    Хи хи хи явно краварите отново са раздавали безплатно на слугите си прахчета и ето ефекта 🥵🎃👹🤑🎈🧦👠🎇⛸️
  • 27 Сократ

    67 1 Отговор
    Малтинчо, не ми пука за твоето мнение. По-важно ми е че с руския газ българите няма да треперят зимата. И няма да получават инфаркти от сметките си. Ама такива като теб ще са на топло и светло и ще си харчите окрадените от нас парици.

    Коментиран от #89

  • 28 1020

    33 0 Отговор
    А така всички ние сме в капан.
  • 29 Гай Турий

    61 2 Отговор
    Тъпанарите които си ни продали и вкарали отдавна в козия капан да си затворят устата. Руският капан, ако е такъв е поне два пъти по-евтин от козия. Млък, продажници! На радиаторите им е все едно със синя или червена газ ще ги топлят, стига да я има и то евтина.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тъмен субект

    48 0 Отговор
    Какво значение има дали газът е от Русия? Важна е цената и удобството на доставките. Това е търговска сделка от взаимен интерес. Какви са тия глупости "не на Газпром, да на Газпром"! След като е изгодно, има сделка.
  • 32 Да да

    29 2 Отговор
    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    „Аз не зная! Аз не мога!“ – общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме…
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни…
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни…
    Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ –
    а всякому мерамът е развала…

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.
  • 33 толупа

    3 17 Отговор
    ако язе бех на влас путинката чеше да ми даде за малко пари газ
  • 34 Цоло Каналджиев

    29 1 Отговор
    Чекам да ви вадим от канало, че ще го задръстите с мръсотия, кога се оттичате!
  • 35 Бат Киро Петков

    3 47 Отговор
    Беше единственото хубаво и стойностно нещо което се е случвало на тоя дрипав и немислещ народ.

    Коментиран от #83

  • 36 Реалиста

    43 1 Отговор
    Мартин и всички десни са богати и русофоби! Нека сл.правителство помисли за средната класа, работещите бедни и тези които приемат Русия за двойна освободителка, православна и никога не предизвикваща войни, този случай с Украйна беше въпрос на 2 дни, просто руснаците ги изпревариха тези фашисти, подпомагани от световните агресори САЩ , НАТО , ЕС и др.подобни на нашите предатели!
  • 37 Перо

    43 0 Отговор
    И Мартинчо започна да разбира от газ! До сега работил ли е някъде извън парламента и политиката? Знам само,че смени 2-3 партии!
  • 38 миш

    40 1 Отговор
    Тоя,какъв е в държавата?Г-н Никой.Все,едно,кака Цецка от нашия вход да говори за преговори с Газпром и вие да го публикувате.Пълни безмислици и глупости.
  • 39 123

    31 0 Отговор
    То няма много избор на капани, все сме вътре. поне да е по-евтинко. Разбира се, в Черно море и в нашите води има газ, защото няма логика Румъния да има, Турция да има, а тука да са го изцоцали извънземните. Въпросът е, че никой не ще да разработва находища. Всичко в политиката днесе евтина търговийка, досущ като на пазар в Одрин. Просто алъш-вериш. Както Киро и Кокоро са гушнали чрез фирма МАТ 200 милиона за прекупуване на руска газ от Гърция. Честито.
  • 40 един

    11 24 Отговор

    До коментар #19 от "А питам":

    Като Борисов им построи газопровод за 3млрд.лв наши пари,естествено е че Сърбия и Унгария ще получават по-евтин газ/ако въобще получават по-евтин/!Такъв тъ@анар като Борисов не можеш да намериш никъде по-света!Сърбите и гърците доволно потриват ръце и ни имат за ид@оти!
  • 41 Българка

    37 2 Отговор
    Добре де, защо всички се правят на ощипани. Значи аз казвам на човек с който работя,
    " Аз няма повече да ти давам нищо, спирам ЕДНОЛИЧНО всички договори между нас,но ще очаквам от теб да изпълняваш договори, които ми изнасят. Ще ти плащам във валута която не ти е необходима, защото си в изолация и няма какво да си купиш. На всичко отгора и ще рева навсякъде, че ти си виновен и не си изпълняваш договорите. Горе-долу това е положинието и то с държава, която може без България. Въпроса е България може ли без Русия и на каква цена.
  • 42 Васил

    5 38 Отговор
    Довиждане Газпром не ни трябваш със скъпият си газ.

    Коментиран от #43, #84

  • 43 Ха ха

    24 2 Отговор

    До коментар #42 от "Васил":

    Васил, оти се не ебеш в гъзът.

    Коментиран от #69, #73

  • 44 Няма да

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "българино,":

    може, то Простото още не ги е паркирало!
  • 45 Глав

    3 28 Отговор
    Онези от североизток отново изват на крилете на тростотията както и през 45 год.
    Лупака никога не може да разбере защо живее лошо.Некадърника и мързела винаги искат социализъм и комунизъм.

    Коментиран от #52

  • 46 марто

    22 3 Отговор
    Да бе! ще студуваме и плащаме двойно за да правим кеф на мартинката
  • 47 Демократ

    1 29 Отговор
    Руските тролове отново освирепяха.Щом се заговори,че трябва да се откачим от Газпром се развилняват .НИЕ живеем в България,която се управлява от руската енергийна мафия 30 години,няма как т.н.Кирчо и Кокорчо за 6 месеца да ограбят страната.12 години управлява най-наглия крадец герб и не направи нищо да се откачим от енергийната зависимост с Русия,която съсипва държавата,плащахме дълги години най-скъпите горива в Европа,най-безумните цени на горивата и всичко останало заради любимия на продажниците Газпром и Лукойл.Доказателства хиляди.

    Коментиран от #60

  • 48 От сутринта

    25 2 Отговор
    Гугленчето, после Киро, после експерт някакъв, сега Мавтинчо, Факти -по график ли ги карате или на случаен принцип!? Да чакаме ли сега и Двамата лодкари или онуй дребното генералче?
  • 49 адекват

    18 1 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    дебил живеещ с надежда че от козяк ще подхвърлат левче
  • 50 Урюрвкос

    12 0 Отговор
    от статията разбрах че сиренцето вече е сложено където трябва и от когото трябва
  • 51 Събина

    19 1 Отговор
    Защо всички от Де Бе са с хомосексуални наклонности?
  • 52 Ха ха

    12 0 Отговор

    До коментар #45 от "Глав":

    И като Васил. Мани, но ще вземе и да ви хареса, че после няма отърва е от вас.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Да бе да ама не!

    16 0 Отговор
    Тебе те знаем.За нищо не ставаш!
  • 55 За тази които не знаят

    24 0 Отговор
    Този е евангелистки пастор. Дал е вярата си, а ние разчитаме да мисли за нас, както би следвало да постъпва един отговорен държавник. Доколкото имаме държава де... Вече всички решения, които имат значение за живота ни се вземат в Брюксел, а такива като този убавец, който дори не може да говори добре български са просто маши, които мечтаят някой западен чичак да забележи раболепността им и да им предложени удобна "кариера". Затова и говори пълни глупости и въобще не му пука колко ще поскъпне живота. Това е един абсолютно безотговорен човек, без интегритет и чувство за мяра. Не знам дали може дори да го наречем българин.
  • 56 горски

    23 0 Отговор
    Ако не беше се пръкнал този "юнак" и другите от Гюровата дружина,Белене щеше да работи,нямаше да има турски поток,а Южен и газта щеше да върви към Анадола от тук,а не обратно.Ипри една балансирана политика,подобна швейцарската,нямаше да живеем в тази пародия.
  • 57 Даа!,

    16 0 Отговор
    Мен вече ме поеха чси.Днес честитка за запор.Заради Топлото.При свалени радиатори от 2002 година( пломбирани). Точно тези ги вкараха през лобито им в НС във играта.И за 20 г ги направиха мултимилионери.От сиромашките джобове.Седесето ги узакони,а Ристъо Брадата ,като министър в последната минута,подписа разрешителни за още 128 нови кантори.Много угрижени за Народа! Хора,със тези техни" ценности" така ще ни завъртят масово,че половин София ще се превърне в постоянен абонат на чсито.Дори да изключите радисторите си( физически няма да може да плащате) пак ще ви дерат до кокал.Така са си уредили нещата,че няма измъкване.Явно,това е и целта.През тях да приберат панелките на хиляди домакинства.Който да изкупят на безценица,през подставени лица и фирми.Сами сме виновни,че им повярвахме още тогава.Сега измъкване няма!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Сали

    12 0 Отговор
    Предлага покана защото няма да влезат Ти си експерт колкото аз съм чобанин
  • 60 Велин

    24 1 Отговор

    До коментар #47 от "Демократ":

    Я първо ми посочи аджеба кой се е откачил от Газпром в Европа-та!?!? Ако Австралия ни предложи газ, която ще ми намали сметката за парно аз твърдо съм против Газпром!!! И защо сега трябва да съм против руската газ като тя е най-евтина!?!? За да пълним гушите на такива като Мартин, за които ние, българите сме само едни гласоподаватели!!! Такива като този имат само един Бог- парите!!!
  • 61 Читател

    17 4 Отговор
    Като ти чета интервюто то май само шепа платени пионки се натискате да държите линията на България към НАТО и ЕС. И запомни тикво малоумна тези насоки ги определя българския народ, а не ти. А всички други проблеми за държавата които създадохте с ГЕРБ и ПП не са важни така ли?

    Коментиран от #70

  • 62 Оня с коня

    13 2 Отговор
    Ако не е руския газ ние ще я загазим не си гледаме интереса златото също го крадат от Дънди Прешъс ЕРП-тата ни крадат отвсякъде КРАЖБА както казва Бойко Борисов
  • 63 ..,

    7 2 Отговор
    ... Точно вие нямате право да говорите за руската мафия, именно вие комунистите до 1989 бяхте пидръжници на ссср, но веднага се преориентирахте стоицев, данчо караджов и там работещите на високи постове към запада. А тия милите, които лежаха без съд и присъда, враг на народа непълнолетни на 16 и 17 години в Белене, днес покойници, как им е било, по живково безработни, след 1989 същото.. А са ги карали да чукат камъни, млади хора, затова, че са били западно настроени младежи от бзнс, пребивали са ги от бой падайки с огромните тежки камъни с камшици, ставали са и пак са падали и т. н. Поне си признайте без съд, че от 1944 до днес, всички сте деца на възраст ДС БКП. Не съм по темата, но е трябвало да се съпротивлявате по време на Живков, а не след дъжд качулка. Лесно е сега да плюете по режима всички партии и възродители по Др. Тодор Живков. И баба ми знае лесно е днес, покойници от вас без работа оставени и няма да забравя случайно за 5 мин се видяхме след 89 един от репресираните младежи тогава непълнометни.. Сега по лошо след 1989 стана за... Бля бля запада, но ние бяхме, които заедно със заможните семейства преди 1944 деца на лекари, фурнаджии, магазинчета, убити царски офицери се събирахме младите по ония години и си.. Защото лада свиреше на пиано италиански песни, идваше милицията и й правеше на нея и родителите й и чичо й камбуров доктора забележки да не свири на пиано и на италиански и разбрах от арменката, че е откачила и сама живее, без мъж, деца, м

    Коментиран от #67

  • 64 Надежда

    12 0 Отговор
    Този да се маха с 300км в час
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Украинка

    6 2 Отговор

    До коментар #63 от "..,":

    А ти още жив, крайно време да си отидеш при тях и да си умиреш.
  • 68 Баш Българин

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "българино,":

    Ти по далече от носа си можеш ли да видиш бре?
  • 69 Надежда

    2 2 Отговор

    До коментар #43 от "Ха ха":

    Моля изтрийте тоз, е това е българин с голямото Б

    Коментиран от #74

  • 70 А неее бе

    4 0 Отговор

    До коментар #61 от "Читател":

    И кой го казва?!? Още по малоумната тиква ли?!?!?
  • 71 Истини

    0 2 Отговор
    ББ дай ми пари и на твоите ще им направим лукс, и градините, и дворовете, ще почистум къщите им, дай боже да не хванем 100 бели рози от дезата ни, ако здрави до месец ни изпрари по банков път и ела рвжем лентите бб. Ген си е трудолюбиета, както и мързела на твоите творители. Мвъсотията я ненавиждам, а се уверявам, че хора с много пари, навън нагиздени, а вътре миризливки.. Един с две красиви внучета и това ненавиждам, избърса устата на кучето и отзад тях хора и салфетката на земята, на улицата и ще ви възпитава внуци, а миже и деца да му бяха. По зле и от тж по хигиена. От крадене и алчност явно не им остава време да почистят, за краварката и тя мръсна, но поне млекото й дай боже да е чисто. ХаХа
  • 72 КозяшкиПродажник

    16 3 Отговор
    България все повече се превръща в колония на сащ..
    Само излизане от Нато и ес ще върнат суверенитета ни!

    Коментиран от #78

  • 73 онзи

    5 0 Отговор

    До коментар #43 от "Ха ха":

    Значи много ти е харесало ,щом му го препоръчваш?!?
  • 74 Ааааа не

    4 4 Отговор

    До коментар #69 от "Надежда":

    Не бива да го трият! Нека всички се насладят на простащината му ,комуне!!
  • 75 Антифашист

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "един":

    Виж си минусите и ще разбереш...

    Коментиран от #79

  • 76 Анонимен

    7 2 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ КАЗА. Точка за Газпром. До избори само с това ли ще ни облъчвате. Всички станахте компетентни за газа. Да се оправят. Има си специалисти по проекти на всички партии.
  • 77 Тоя

    12 2 Отговор
    Е мега гнусно същество
  • 78 Бай Руслан

    3 14 Отговор

    До коментар #72 от "КозяшкиПродажник":

    България не е на никой колония!! БЪЛГАРИЯ НЯМА ДА ИЗЛЕЗЕ ОТ НАТО И ЕС .докато не ви разкараме окончателно комуне!!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Уж хитър номенклатурчик

    13 1 Отговор
    Па тоя го смятахме за умен, а той се цопна точно в най противния и най мразен отбор на мравоядите. Що така бе човек, доста ли дават или ти извадиха някой компромат та щеш не щеш се включи. Язък.
  • 82 Дани

    7 1 Отговор
    Кой ни поучава ? ХОРА БЕЗ ДЕН ТРУДОВ СТАЖ.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 фгхй

    9 1 Отговор

    До коментар #42 от "Васил":

    Василке, що не питаш Орбан, Вучич и султан Ердоган колко им е скъпа тая газ от "Газпром"? В последният месец вие плащате по близо $2000 за газ, а горе изброените си плащат от $350 до $450 за газ която купуват директно от Газпром... Много малко неща се искат от вас за да почнете да плащате от 01.01.2023г. и вие по $450 за 1000м3 газ... Да ти ги напиша, че трудно ще се сетиш сам:

    - извинявате се за малоумието на Кирчо, Кокорчо и бандата глупаци около тях
    - започвате да си плащате както Швабия, Италия и т.н. в Газпромбанк по отдавна описаната схема и си осигурявате нужните ви количества газ за зимата.
    - верно ще е скъпичък тоя газ ама такова е положението днес.
    - подписвате нов минимум 10 годишен договор с ценообразуване 70% петролна компонента и 30% борсови цени като заявявате не 3, а поне 3,5млн. м3 годишно

    Всичко това ви гарантира, че ако на 01.01.2023г. цените на петрола и на газа на борсата са същите като днес то цената на 1000м3 газ ще бъде под $450. Напомням- в момента плащате около $2000

    Коментиран от #90

  • 85 123

    7 1 Отговор
    Вие сте аут от политиката
  • 86 Мартин

    8 1 Отговор
    Димитров да даде алтернатива на доставките на газа от Газпром, да видим, той какво ще предложи.Ако намери по-евтина газ, доставена до България, обещавам да гласувам за него! Иначе, да си плямпа всеки може, ама да свърши реална работа,никой го няма!

    Коментиран от #96

  • 87 Сусо

    4 1 Отговор
    А ако не се обърне към Газпром какво следва?!
  • 88 Бай Иван

    6 1 Отговор
    Този дебил, какво разбира от газ и енергетика, че непрекъснато ръси идиотщини по медиите и се изживява, като "енергиен експерт"? Той изобщо от нещо разбира ли? Благодарение на такива "експерти", като него сме на този хал със спрени 4 атомни реактора на АЕЦ Козлодуй, непостроена АЕЦ Белене (само да припомня, че началния договор за цялостно построяване и пуск на два атомни реактора на АЕЦ Беляне бе за 4,8 милиарда долара!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 БМДТ

    0 4 Отговор

    До коментар #84 от "фгхй":

    Да допълня
    - излизане от НАТО
    - излизане от ЕС
    - ставаме част от РФ
    -руският език става официален
    БЛАГОДАРЯ НЕ ИСКАМ!!! З

    За такива като те, ще напомня какво е пишело на знамето на въстаниците.
    А, ако пак ще ми предлагаш съюз с Русия, то:
    ЧЕМОДАН, 🚂, МОСКВА
    и не се връщай, ще минем и без теб!
    !
  • 91 Мнение

    7 1 Отговор
    Трябва да се преговаря с газпром като вероятна алтернатива. Дори и отново да спрат газта ще сме в положението, което сме сега - чакащи американските танкери т.е. по-зле няма да сме, но може да сме по-добре. А ако някой иска да правим санкции първо да ни осигури евтини горива и после да има претенции.
  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Смехурко

    4 1 Отговор
    Този тъпунгер ще ми липсва в следващото НС
  • 95 ха ха

    5 1 Отговор
    много идиоти в тая територия.
  • 96 Велин

    6 0 Отговор

    До коментар #86 от "Мартин":

    Мартин не се интересува от цената на газа!!! Това е истината. Той се интересува единствено и само от комисионните!!! А може би се бъркам нещо!?!?
  • 97 Тази плюмка се взе за голям фактор,

    7 0 Отговор
    от него нищо не зависи. Щели да влязат в капан, а къде ни вкара Киро, от нас по големи наивници няма в краварският капан, щели да ни носят в дамаджани газ!? Всички краварски подлоги са такива, мърлячи!
  • 98 Само винпром!

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "българин":

    ..................
  • 99 Жмуц

    6 0 Отговор
    Козяците активираха мишките.

    Мафтично да го ду -ха.От където е най изгодно от там ще се пазари.
  • 100 Матей преображенски

    4 1 Отговор
    Опитва се да блесне в очите на американците,безполезно.Няма и за какво да легендира радев и гълъба като руски агенти,те само се преструват.Водещи страни в ЕС СИ ОГРАНИЧАВАТ доставките на газ,а пък България съвсем ще я закъса,ще има малко по газостанциите и метан, на крути цени.Минаваме на въглища,местни ,никакви донбаски,екологията ще почака.Сърбия намаза от цялата работа,ама държат здраво за Русия,и военна база ще им осигурят,да ги пазят от косовската Бондстийл.

    Коментиран от #103

  • 101 пешка

    1 0 Отговор
    Мартин е ----т----ъ---п амерички г....ъ....з
  • 102 грозно

    2 1 Отговор
    Българският народ иска да няма партии в близките 10 години, защото служат на чужди интереси и мислят единствено за собствените си чекмеджета. По този начин народа ще стъпи на краката си и нашите внуци и пра внуци няма да плашат чужди сметки. И нека в коституцията на БГ да въведат, че всички управници без изключение носят персонална отговорност с цялата тежъст на закона за нанесени от тях щети без значение от заетата му позиция. По този начин никой не може да прехвърли отговорността на друго лице и да остане не наказан .

    Коментиран от #104

  • 103 Защото

    0 0 Отговор

    До коментар #100 от "Матей преображенски":

    Нека М.Димитров си спомни,как правеше избори в Пловдив с Дани Каназирева от Герб, кой беше в коалиция с Бойко и Герб с формата Реформаторския блок,която фактически затвърди Борисов и Герб на власт до 2021 г.без проблемно да бави интер кондуктора и са построи турски поток,Герб и Бойко бяха в затруднено положение преди сключване та коалиционното споразумение с Реформаторският блок, начело с Радан Кънев и Светослав Малинов,къде са те сега защо не ги чуваме, Петьо Москов премина на ктранягя на русофилите с КОД правейки коалиция с ВМРО
  • 104 ГЕРБ=ДПС =ИТН=Възраждане.

    2 0 Отговор

    До коментар #102 от "грозно":

    то ес Путин и Русия да ги съдят нов девети септември, Белене и разстрел за всеки демократично мислещи хора Кой е този боклук който ще докара пак Русия.
  • 105 Абе

    3 0 Отговор
    Тоя що не се скрие завинаги. На всички им е ясно че всички купуват руски газ през посредници на по високи цени. Това защото много умни хора ни управляват от ЕС. Няма такова чудо по евтин LPG от тръбния газ.
  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Потребител

    2 0 Отговор
    Турция е в НАТО, но се договори да плаща газта в рубли или в турски лири!
    Хоп па. Пари като шума.
  • 108 Редовното

    1 0 Отговор
    правителство вкара страната ни в капан. Но капана не беше заложен от Газпром и Русия. Заложиха го жълтопаветниците от това правителство в услуга на чужди интереси.
  • 109 Този аутист

    2 0 Отговор
    е мъпет на Гриша Ганчев, който не е наркоман и не е мафиот
  • 110 Този сектант

    2 0 Отговор
    е по-католик ит папата
  • 111 Мартине,

    0 0 Отговор
    В капана сме ние-обществото,вие политиците също сте в капана.