Last news in Fakti

25 Декември, 2023 10:05 2 914 59

Тези хора наистина се страхуват

  • петър волгин-
  • професор дарина григорова

Те не четат. Те ползват опорките на официалната политическа коректност

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тези хора се страхуват. Ама наистина много се страхуват. Това е най-важното, което се набива на очи, след като прочетеш декларацията на едни началници от Софийския университет "Св. Климент Охридски". Тези началници много искат силните на деня да забележат тяхното "разграничаване" от проф. Дарина Григорова. Е защо е това бързане, защо е този страх? Просто защото проф. Григорова изказва идеи, които са в ярък контраст с официозната евроатлантическа идеология. Ето затова университетските шефчета, наречени Академичен съвет, нямат търпение да подчертаят колко много не са съгласни с всякаква опозиционност. "Тук се говори срещу властта на Негово Величество султана и затова аз излазям", казваше Кириак Стефчов. Тези са същите - кириакстефчовци, които излазят винаги, когато някой прояви смелост.

А проф. Григорова е не само смел човек. Тя е автор на много книги и научни статии, които показват изключително задълбочено познание за историята и настоящето на Русия. И именно от позицията на това знание тя прави своите интелигентни анализи, които толкова дразнят евроатлантиците. Защото те не са умни. Те не четат. Те ползват опорките на официалната политическа коректност. Затова и толкова се страхуват от хора като проф. Григорова. Посредствеността винаги се страхува от таланта. Затова посредствеността винаги е в множествено число. Анонимните шефчета срещу личността проф. Дарина Григорова. Не знам как ще завърши тази битка. Но съм абсолютно сигурен, че България има нужда от личности като проф. Григорова. От личности, които имат смелостта да мислят.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 90 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Говедо

    29 69 Отговор
    Да, страхуваме се от полуделият ти господар

    Коментиран от #5, #18

  • 2 Мдааа

    59 13 Отговор
    Шубето е голем страх
  • 3 Майна

    83 21 Отговор
    Страхуват се, Волгин!
    Човечността и смелостта е опасна за сатанистите!
    И с право!

    Коментиран от #11

  • 4 Майна

    43 12 Отговор
    ,,Нека сълзите на човечеството в очите ви през декември 2023 г. благоприятстват световно движение за премахване и „ криминализиране на всички войни“.

    От западна медия- :Нека разбием коварния разказ за шепа милиардери от Уолстрийт, които финансират „хуманитарните войни“ на Америка, да свалим „политическата класа“ на Запада и да поставим основите на „Истинската демокрация от хората за хората“.
  • 5 Ивелин Михайлов

    29 9 Отговор

    До коментар #1 от "Говедо":

    Щото знаете, че ще победи 😏

    Коментиран от #40

  • 6 Петър

    21 65 Отговор
    Мен също ме е страх от Русия и нейното влияние върху България. Умен човек няма как да не се страхува от една болест и нейното влияние върху организма му. Както се казва - страх лозе пази. Умният човек се пази от болести, а когато ги хване, се лекува. Ние сме заразени с руска чума от 80 години и още не можем да се излекуваме. Чрез пропаганда ни излъгаха, че руското робство не е болест, а е много хубаво. Цялата работа си е направо страшна.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Стършел

    18 59 Отговор
    Волгчо, волгчо когато пресъхнат плащанията, как ли ще обърнеш палачинката?! Бъди здрав за да виждат и знаят хората, какъв не трябва да бъде българина родолюбец.
  • 9 гост

    65 11 Отговор
    Изказването на професор Григорова не е "В ПРАВИЛНАТА ПОСОКА" , както казва самообявилия се за академик и случайно попаднал не на мястото си министър - председател пърДенков. А "ПРАВИЛНАТА ПОСОКА" е всяка посока ПОСОЧЕНА ОТ посолствоТО ! "Движението е ВСИЧКО, а целта /сега на новговор се казва "таргет"/ е НИЩО" както казваше на времето Едуард Бернщайн!

    Коментиран от #51, #52

  • 10 Аспарух

    21 46 Отговор
    Не се страхуваме, а ви презираме вас безродните русороби ,Швондеровци и Шариковци.

    Коментиран от #16

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Аспарух

    18 45 Отговор
    Видяхме такива като Волгин / егати и фамилията / , колко "смело" защитаваха МОЧА съдейки на диванчето и клавиатурата.

    Коментиран от #24

  • 13 Герои

    46 4 Отговор
    Смел е този, който може да застане срещу потока, а не този, който му ръкопляска приведен. Това е ясно на всички.
  • 14 Много страшно казаха

    15 42 Отговор
    См@шник
    Историята на Русия е кратка и ясна..
    Страна населена от народ в невъзможност да се самоуправлява
    В която циклично се завръща диктатура и модел на държавно управление от средновековието
    народ напълно лишен от граждански права и икономика и институции колабиращи под вещото ръководство на всеки следващ "просветен" диктатор
    Държава в която лъжата и пропагандата са норма на съществуване извън реалностите на годината от календара
  • 15 евроатлантик

    40 8 Отговор
    комунист - разлика няма. Нямаш право на друго мнение. Аз съм израснал през комунизма и така беше. Не съм се борил за демокрация, за да видя това което се случва в момента.... Спират предавания ,спират филми .Къде е свободата на словото, къде са нашите права да говорим свободно. Много жалко за надеждата ,че всичко това е минало .....

    Коментиран от #17

  • 16 Сам в къщи

    26 5 Отговор

    До коментар #10 от "Аспарух":

    Рухлич, ти утре ще твърдиш обратното, защото вятърът ще се обърне, а такива като тебе винаги е имало и ще има.
  • 17 Доволен клиент

    10 24 Отговор

    До коментар #15 от "евроатлантик":

    Нали искаш като в Русия бе другарю
  • 18 факуса

    26 8 Отговор

    До коментар #1 от "Говедо":

    ха ха нали е умрял,много страхливи сте станали атлантиците а не вие стрх да събаряте тва дет не сте строили,ами страхувайте се

    Коментиран от #53

  • 19 Либер@стия

    25 7 Отговор
    си е чиста проба пед@расти@!
  • 20 Сафийски

    12 23 Отговор
    Този наистина е гЕй ама пълен
  • 21 Бамбука

    11 24 Отговор
    Толкова е ума, че повтаря като папагал - фашизъм, хитлеризъм, нацизъм и т.н. Къде са видя "умната" в България ? Дайте факти към днешна дата, не се връщайте близо 100 години назад.
  • 22 хиената

    15 25 Отговор
    Като има толкова издадени книги Путя няма ли да и закачи едно медалче да стане куче-медалист.
  • 23 Ццц

    29 6 Отговор
    "Там, където глупостта е образец, разумът е безумие", беше казал Гьоте. За това все повече ще ни крещят, че сме безумни. Волгин, първо трябваше да им обясниш кой е Кирияк Стефчов. Така няма да ги обидиш. Но да, те са точно такива. Най-дразнещата черта на БГ идьота е когато се прави на по папа от папата. Например Тагаренко беше изпратил списък какво можем да дадем без никой нищо да ни беше искал. Берем плодовете на 30 годишната чалга "демокрация", а какви зреят за бъдеще....

    Коментиран от #26

  • 24 Умен по цялата глава

    18 28 Отговор

    До коментар #12 от "Аспарух":

    Тариката се казва Петър Георгиев Петров самонарекъл се Волгин ...Как да го забележат и да му плащат ,ако не е Против ???А това,че е съучастник с Военнопрестъпници е въпрос на Морал...Къде му е Морала,като се отрекъл и от Рода си и от Името си???И става един Боклук!!!

    Коментиран от #48, #55

  • 25 Дрън, дрън съветски чугун

    15 24 Отговор
    Не става ясно с какво точно др. Григорова плаши колегите си, но от контекста на яростната тирада на Волгин вероятно трябва да се подразбира, че всички нейни критици в университета са нейни антиподи по талант и интелект и се боят да не бъдат разконспирирани като такива на фона на нейното блестящо сияние като интелект и талант.

    Доста тъпо внушение като за автор, който също претендира за интелект и определено има таланта да пропагандира незащитими от здравия разум тези под претекст, че по този начин защитава правото си да бъде различен.

    Не е интелигентно, но е по -своему талантливо да излъжеш в прав текст в телевизионно предаване от 28 февруари 2022 г., че президентът Зеленски е избягал, изоставил е народа си и си прави клипчета с автомат, понеже е бил актьор.
    Иска се нещо като талант да избълваш толкова много измислици, но преподавателката от СУ явно владее изкуството на лъжата.

    Водещ на онова предаване беше не друг, а същият Волгин. Вдъхновен от останалите лъжци, които беше поканил, той също лъжеше на едро. Заяви, че украинците нямали желание да воюват.
  • 26 Просто обяснение

    10 21 Отговор

    До коментар #23 от "Ццц":

    Не бе..просто се възползваме от международната ситуация и ще изметем руската тор окончателно и завинаги
    Мочи Альоши Волгини всичките заминават един по един..колкото по-дълга е войната толкова повече хора ще бъдат изринати където им е мястото
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Алфа херинга

    7 18 Отговор
    Факти, внимавайте като давате трибуна на хора като Волгин, защото властта ще ви погне и вас. Стана по лошо и от социализма.

    Коментиран от #35

  • 29 Моча в калта

    9 15 Отговор
    Я,марш,бе.
  • 30 добре

    11 5 Отговор
    А мотивацията е 4К от пасоЛЯ.
  • 31 дядото

    18 7 Отговор
    браво.още малко,но пък качествени хора смело отстояват позиции.с времето простите атлантици ще започнат да изчезват.
  • 32 007

    13 18 Отговор
    Да страхуваме се! Страхуваме се путлероподлогите като теб да не ни донесат още 45 години мракобесно азиатско робство. Да не ни откраднат архива. Да не ни изнесат златото и розовото масло като 1945г. Да не избият интелигенцията на нацията. Да не живеем под строй и да ръкопляскаме на диви селяндури като Тодор живков и подобните му диктатори!!! Да! Страхуваме се!!!🇧🇬🇪🇺🇺🇦🇺🇲🇧🇬

    Коментиран от #38

  • 33 Историк

    15 18 Отговор
    Другарю Волгин..историята на твоята Русия не е чак така сложна
    Русия се управлява от човека който обещае че ще имат какво да ядат и след изборите
  • 34 Крепистната волга

    13 18 Отговор
    бърка страха с погнусата! Типично за русофилията.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Читател

    17 11 Отговор
    Поздравления за Волгин, проф. Дарина Григорова и всички смели и достойни българи! Честито Рождество Христово!
  • 37 Амиии

    4 5 Отговор
    Глупости.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Иван

    8 6 Отговор
    Кой е тоя на снимката? Не ми прилича на журналист.
  • 40 Румен Решетников

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Ивелин Михайлов":

    Ами отивай да го чакаш на Дунав мост бе.
    Вземи си суха храна и вестници и го чакай!
  • 41 пффф

    8 4 Отговор
    Ами нормално е да се страхуваме след като 45 години сърбахме попарата на едни политкомисари със завършено едва едва 3-то отделение бе тавариш Волгин ли беше къв беше там че ти забрайх рожденното име.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Субиги

    8 4 Отговор
    Да подкрепим нашите братя от Волжка България в мечтата им за независимост от Русия!
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 БНР е радио " Гаварит Масква"

    5 5 Отговор
    а СУ е ковачница на русофили.
  • 46 Бг сбъркана логика

    4 7 Отговор
    Волгин плаче за Митрофанова.
    Това е все едно Франция или Англия да предават реч на Гьобелс по ДЪРЖАВНОТО си радио по време на войната.
  • 47 Руската 5- та колона

    4 5 Отговор
    Валентин Вацев преподава така наречената европеистика в така нареченият " Европейски колеж“, а всъщност преподава путинофилия в" Руски колеж" ??? Това някакво старческо малоумие ли е?
    Вацев каза, преди 3 дена, че половината му студенти ВЕЧЕ са станали русофили!
    Вацев каза, че в Русия са издигнати НОВИ 264 паметника на Сталин и според Вацев това било оптимистично.
  • 48 Аспарух

    6 6 Отговор

    До коментар #24 от "Умен по цялата глава":

    Не знаех, че си е сменил българската фамилия на руzка.
    Това го прави още по противен безроден русороб.
    Предлагам безродните нашенски русороби да си сменят и те фамилиите Пригожин, Путин, Волгин, Захаров, Медведев, Лавров, Наришкин, Гундяев......

    Коментиран от #54

  • 49 хахаха

    7 4 Отговор
    май Любомир Левчев беше написал - Бездарието е фашизъм...нас ни управляват абсолютно бездарни, но нагло самодоволни индивиди, отдавна надскочили нивото си на компетентност. Хак ни е.
  • 50 Смърфиета

    5 1 Отговор
    Уви, Волгине. Знаеме как ще завърши битката. Анонимните посредствени шевчета ще изволнят Дарина в по-добрия вариант ще й се размине отравянето, защото това също се практикува.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Академик Денков

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Т.е. правилната посока е "навътре"?
  • 53 Д. Пеевски

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "факуса":

    Биз анадоллу евроатлантик
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Смърфиета

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Умен по цялата глава":

    И с какво е съучастник на Нетаняху, освен че е еврейн?
  • 56 Чест и почитания Волгин

    2 1 Отговор
    На пръстите се броите смелите и достойни хора, които имат смелостта да кажат истината за налазващият ни фашизъм, въпреки това което ще им се случи в последствие! Чест и почитания Волгин!
  • 57 От кого бе?

    0 1 Отговор
    От такива като тебе ли?
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.