Last news in Fakti

17 Май, 2024 13:04 4 564 92

Милен Иванов пред ФАКТИ: Като бивш премиер Кирил Петков има право да ползва кола на НСО четири години

  • милен-
  • иванов-
  • кирил-
  • петков-
  • нсо-
  • кола-
  • катастрофа-
  • починал-
  • скорост

Можем да предполагаме, че скоростта не е била много над разрешената - може би в рамките на 90-100 км/ч максимум, казва експертът

Милен Иванов пред ФАКТИ: Като бивш премиер Кирил Петков има право да ползва кола на НСО четири години - 1
Снимка: Личен архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Продължава разследването на тежката катастрофа с автомобил на НСО, която стана на входа на Аксаково, и в която е бил бившият премиер Кирил Петков. Образувано е досъдебно производство, а разследването се води от Военна прокуратура- Сливен. Кирил Петков не е пострадал при инцидента. В другата кола са били мъж и жена над 60 години, като мъжът е починал на място. Жената е настанена в болница във Варна с множество травми, състоянието ѝ остава тежко. Кой и как може да ползва НСО… Пред ФАКТИ говори доц. Милен Иванов, бивш зам.-ректор на академията на МВР.

- Г-н Иванов, свидетели сме на неприятен инцидент с кола на НСО, в която е пътувал и бившият премиер Кирил Петков. Предвид това, което виждаме на снимките, какво според вас се е случило, за да имаме пътнотранспортен инцидент (ПТП)…
- За мен това е типичен пътнотранспортен инцидент. Такива неща се случват по пътищата постоянно. Лош късмет, лошо стечение на обстоятелствата.

- От снимките, които се разпространиха, може ли да направим анализ за превишена скорост… Чухме, че човекът, който е починал, е пресякъл път с предимство?
- Не познавам мястото, където е станал инцидентът, но е явно, че автомобилът е излязъл от дясната страна на пътното движение, не е успял да се изтегли своевременно от пътното платно и колата на НСО го удря. Такава е логиката. Вече дали колата на НСО се е движила с превишена скорост, или не… Това ще го установява автотехническата експертиза. Според поражението, което виждам и на колата на НСО, и на ударения автомобил, можем да предполагаме, че скоростта не е била много над разрешената - може би в рамките на 90-100 км/ч максимум.

- Вече като бивш премиер даден човек колко време може да ползва охрана от НСО?
- Четири години след края на мандата му. Това е едната хипотеза. Другата хипотеза е, ако е заплашван, ако са застрашени животът и здравето му. Тогава има процедура да му се предостави автомобил, шофьор и охранител.

- Но при всичко това, което повелява законът, бившият премиер – който и да е той, може и да се откаже от кола и охрана след края на мандата си…
- Може. Има процедура, по която може да се откаже.

- Какви хора могат да се возят в колата на НСО с охраняваното лице, ако изключим семейството му. Изобщо има ли ограничения в използването на колата, или се използва за всичко и по принцип?
- За съжаление, при политическите лица няма как да има ограничение на пътниците, защото за тях това е начин на живот, независимо какво прави и с какво се занимава, след като е приключил да бъде премиер. НСО трябва да го охранява. Такива са правилата. А колкото до това какви хора могат да се возят вътре – всякакви, каквито охраняваното лице и охранителят преценят, че е нужно да са в автомобила. Реално няма ограничение.

- Каква е практиката - бивш премиер се охранява от един или двама души, само от шофьор, който изпълнява и ролята на охранител?
- По принцип се полага шофьор и охранител. Доколкото ми е известно, Кирил Петков е отказал да има охранител, вероятно защото няма отправена заплаха срещу него. Ако такава заплаха има, тогава му се назначава и охранител, а той не може да го откаже, защото такава е процедурата. Тук вече става въпрос за решение на комисия, чийто състава е ясен – МВР, ДАНС, НСО и още органи на службите. Те преценяват степента на заплаха, ако има такава, и решават какъв ще е броят на охранителите. Когато имаме заплаха, процедурата е ясна и трябва да се знае, че тогава се абстрахираме от личността, от политическите пристрастия и така нататък. Такива са просто правилата.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 42 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 това го знаем

    12 42 Отговор
    Троляците също знаят, но лаят по заповед.

    Коментиран от #7, #18, #25, #51, #76, #86

  • 2 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    75 1 Отговор
    НСО са едни от убийците на пътя!
    Нито им е за първи, нито ще е за последен път!
  • 3 Хохо Бохо

    58 5 Отговор
    До 4 години ве, до 4. А обратното на острото и половин мандат не изкара, така, че му се полагат дръжки
  • 4 Булдог

    39 3 Отговор
    Бивш зам и може би Бъдещ Шеф!След тези плонжове
  • 5 Гого

    71 4 Отговор
    Очаквахме Кики да ходи на работа с колело както Марк Рюте, а той по-голема мутра от Жипко Бибитко стана
  • 6 да де

    66 2 Отговор
    Да се разбира ли, че про100то има право да ползва НСО като такси за предизборна дейност само защото е бил премиер.

    Коментиран от #66

  • 7 Сила

    46 11 Отговор

    До коментар #1 от "това го знаем":

    Стрина Цецка Ц. 2 години се дундурка за наша сметка с кола и охрана като бивш председател на НС...... на пазар, фризьор, басейн в Правителствена и къде ли още не ежедневно!!! НИКОЙ НИЩО НЕ КАЗА!!! ЗА ДОГАН И ШИШИ СЪЩО!?! КВИ СА ТЕ?!?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Отвратен

    62 2 Отговор
    Аман от " богопомазани"! Народ не остана, но кирчовци и подобни, с багери да ги ринеш!
  • 10 И той е голямо леке

    46 1 Отговор
    Това не означава да кора с 150 и то в насрещното движение!
  • 11 УРА,, УРА

    12 20 Отговор
    Тия колеги, където тук коментират небивалици, нека си направят труда да проверят колко действащи и бивши политици и магистрати имат право да използват автопарка на НСО. И за всяко ПТП е виновен водача, а не кой пътува с него.
  • 12 12340

    38 1 Отговор
    По право--има...
    По морал--няма!
  • 13 Сиромах

    43 1 Отговор
    То по логиката трябва и Стефан Янев и всички преминали през поста Министър председател във всички служебни правителства да се ползуват от тези привилегии!Няма ли да дойде малко в повече на българският народ да обгрижва любимите си политици?При такава силна любов и уважение от страна на обикновените хора в България към така наречените избранници не е необходима специална охрана!
  • 14 Този беше,

    31 1 Отговор
    а може би и сега е съветник на ПП. Такива ли обективни коментатори ни пускате !? По добре Найо Пицин направо да даде експертно мнение. Ще бъде еднакво обективно.
  • 15 С такива "експерти"

    47 1 Отговор
    Накрая ще докажат, че колата на нсо е карала назаден ход, а загиналия човек ги е гонел със 160, за да се забие в тях. На територията "експертите" и мисирите дъно нямат. Затова никой не ви вярва и нито успяхте да ни вапцате, нито срещу Русия ще ни пратите
  • 16 тато

    23 1 Отговор
    абе че те бившите премиери от 4 години насам , че фалират държавата ако че ги пазим по 4 години бе....ай на на и тоя ми се хилнал все едно той парите ги намираме по кофите....клика скоро че ви ринем и жандарите не моат въ спаси уруди!
  • 17 оня с коня

    28 2 Отговор
    Скоростта не е била "много" над допустимата - може би в рамките на 90-100км/ч според Експертът...И понеже така и не разбрах има ли ограничение в Зоната на Произшествието 60км,смятам със СМЕТАЛОТО:Ако има,следва 60+100=160.Ако няма- следва 90+100=190.Ма тр се смята бе Другаре,щото народът е казал:"Добри сметки- добри Приятели":)

    Коментиран от #22, #30

  • 18 Мнение

    33 5 Отговор

    До коментар #1 от "това го знаем":

    Кое по точно знаеш???

    Кирцата, който в момента е в предизборна кампания, обикаля с охрана, за сметка на държавния бюджет (от парите на хората)?!
    С други думи, ако Кирцата и кирцоподобните национални предатели и престъпници, решат да посетят чужда държава по време на кампанията, пак ли НСО трябва да ги вози и пази????????

    Излиза така, че народът плаща (ще, не ще) за кампанията на тия дето го крадат, избиват и продават на чужди интереси?!

    Е до кога така?!

    Коментиран от #26, #32, #34

  • 19 Орби

    22 2 Отговор
    Ето че се започна .Сега всякакви "експерти" ще се впрегната да ни убеждават че няма превишени на скороста.Даже е карал под допустимата.Това ще каже и експертизата.Да се хванем ли на бас за каса бира?

    Коментиран от #61

  • 20 Поредния анонимник

    28 1 Отговор
    Изпълзял да оправдава
    Жалки лицемери и смешници
  • 21 не мъ слуша главата

    27 2 Отговор
    Кироооо ако я караш така ..., някой на частно ще ти види сметката .....нещастник

    Коментиран от #27

  • 22 кална вена

    14 1 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    в момента на удара може и да е била 90...все пак е намалял от 160 до 90 бая е намали, според мен удара е точно с такава скорост като гледам смачканото.....

    Коментиран от #52

  • 23 Ева

    23 1 Отговор
    Предатели и продажници на България нямат никакви права, чудното е защо Господ ги пази подобни наглеци като този, поцинкованата, турчина и др. и загиват невинни.
  • 24 Кой си ТИ

    21 1 Отговор
    С какво право ще ползваш нещо си за да те пази ?

    Киро Канадеца, ми вземи си охрана плати си щом те е страх от народа Български.
  • 25 факуса

    18 2 Отговор

    До коментар #1 от "това го знаем":

    не си е изкарал мандата,не му се полага
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пея

    1 6 Отговор

    До коментар #21 от "не мъ слуша главата":

    Да не те пипнат теб?

    Коментиран от #46

  • 28 ньид

    14 1 Отговор
    НСО никога не греши и никога не е виновно! По време на "присъствието" е имало каста, която също винаги е била права, а раята винаги са били виновни....
  • 29 🍋🍊🇧🇬

    13 1 Отговор
    може но Не за Предизборна Кампания.

    Предизборното Законодателство е Задължително за всички и не търпи изключения!!

    В този смисъл какъв е коментарът на Милен Иванов, не е ли въпрос за корупция с Държавни Средства?
  • 30 Мнение

    15 2 Отговор

    До коментар #17 от "оня с коня":

    Имало ли ограничение в зоната на произшествието???
    Алооооу, на снимката ясно се вижда табелата на населеното място (Аксаково)!!!
    С колко да е разрешено летенето там??????

    От това произшествие става ясно следното:

    1. НСО служи на мафията, за сметка на народните пари, изпълнявайки нарежданията на возените, независимо дали нарушават ЗДП! Инцидентите с летящи коли на НСО, НЕ са прецедент! Лично съм виждал кортежите на мутрите по магистрала Тракия!
    Движат се доста бързо в средата между лентите избутвайки останалите участници в движението!

    МОМЕНТАЛНО ДА СЕ ЗАБРАНЯТ ОРГАНИЗАЦИИ, ЗАЩИТАВАЩИ МАФИЯТА, ЗА СМЕТКА НА НАРОДА, ПОДОБНИ НА НСО!!!

    Коментиран от #38

  • 31 дамм

    0 13 Отговор
    Само товарищь Копейкин има право на кола за сто години.
  • 32 Пея

    3 8 Отговор

    До коментар #18 от "Мнение":

    Мърльо, така е по закон.

    Коментиран от #35

  • 33 🍋🍊🇧🇬

    14 1 Отговор
    Ако Кирил Петков не беше използвал НСО и Държавен Автомобил за собствената си Предизборна Кампания, катастрофата в Аксаково нямаше да се случи?

    Коментиран от #40

  • 34 Ханку Брат

    12 4 Отговор

    До коментар #18 от "Мнение":

    Кирцата драги, обикаля държавата с парите от държавната субсидия изчислена върху парите полагащи се на партията за всеки спечелен глас. А те са много. И не са по един лев, както чалгарите лъжеха хората.

    Коментиран от #37

  • 35 Мнение

    13 2 Отговор

    До коментар #32 от "Пея":

    Мър.льо ще викаш на родителката си 2, ясно ли ти е бе ц.вул???

    Ако утре в закона пишат, че троляциге трябва да скачате масово от мостовете, поради липса на собствена воля, ще го направиш ли бе у...д???

    Когато някой е в предизборна кампания, НЕ Е РЕДНО ДА ПОЛЗВА ДЪРЖАВЕН РЕСУРС, ЗАЩОТО ТАКЪВ НЕ Е ОСИГУРЕН НА ОСТАНАЛИТЕ КАНДИДАТИ!!!

    ТОВА, ЧЕ ЗАКОНИТЕ СЕ ДРАСКАТ ОТ МАФИЯТА, НЕ ЗНАЧИ, ЧЕ СА ОПРАВДАНИ!!!
  • 36 🍋🍊🇧🇬

    11 1 Отговор
    Няма как Шофьорът на Държавен Автомобил (НСО) да е виновен в случая а просто Киро, целият в бяло?

    Шефът е, Кирил Петков, в случаят на бивш Премиер Министър на България.
  • 37 Мнение

    2 5 Отговор

    До коментар #34 от "Ханку Брат":

    НСО драги, не се финансира от държавната субсидия на партиите!

    Коментиран от #45

  • 38 оня с коня

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Мнение":

    Хубо искаш да Забраниш "Организации защитаващи Мафията" като НСО,ама не смяташ ли че по този начин ОЩЕ ПОВЕЧЕ орязваш Правата на Радев,щото НСО е ПРЯКО ПОДЧИНЕНА на Него и ТОЙ назначава Кадрите,носейки респективно и Цялата отговорност за Действията на Службата?Ма мислете ги тия работе бе!

    Коментиран от #44

  • 39 Да, да…

    3 1 Отговор
    в територията всичко може, само ако не си простосмъртен.
    Няма такава държава!
  • 40 бай Ставри

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "🍋🍊🇧🇬":

    И да се беше случила, изходът от нея щеше да е щастлив.
  • 41 🍋🍊🇧🇬

    7 1 Отговор
    Кирил Петков разполага с времеви диапазон, “Ш О Ф Ь О Р Ъ Т на Н С О” е длъжен да се вмести със своята работа и професионализъм във времевата мярка на бившият Премиер Министър на България - Кирил Петков?

    Поради закъснение за Предизборна Среща със свои Избиратели?
  • 42 бай Ставри

    12 2 Отговор
    Цяла нощ варненски активисти на ПП и служители на НСО влачат някакви пътни знаци около Аксаково.
  • 43 Хе хе

    1 1 Отговор
    Ето, човека отговори на 13-те чалгарски въпроса хе хе хе.
  • 44 Мнение

    4 5 Отговор

    До коментар #38 от "оня с коня":

    Не, не смятам!
    Радев е част от тая същата мафия, понеже не само вдигна юмручето срещу Гешев (при което остави протестиращите сами), а също така лично докара шарлатаните във властта на България!

    Нашата страна има най-много МВР служители на член от населението, а положението с престъпността е плачевно!
    На за къв ч...п ни е НСО?????????????

    Яка реформа изисква цялата държава из основи!
    Всяка една висока позиция от национално значение да се избира с мажоритарен вот, за да не се получава така, че такива като Деса от герб да бъдат "избирани" (назначавани) за конституционни съдии, на пук на желаещите референдум за запазване на лева!!!
  • 45 Ханку брат

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "Мнение":

    Парите се превеждат от субсидията в държавния бюджет. Как да ти се обясни по ясно?

    Коментиран от #50

  • 46 Опааа

    0 2 Отговор

    До коментар #27 от "Пея":

    А теб мyxльо?
  • 47 ДА ПОЛЗВА

    9 1 Отговор
    ДА ,НО НЕ И ДА СЕ НАС ИРА.
  • 48 СЕЛЯНИН ДИОН

    4 1 Отговор
    КОЙ..КОЙ...ИСКА ДА ЛИКВИДИРА
    УСМИХНАТОТО БЪДЕЩЕ НА БЪЛГАРИЯ...И КОСВЕНО СЪЩО И ГОСПОДИН 👀...ааа???
  • 49 Чочо

    2 1 Отговор
    Хипотетично.Така ли работи страната.....хипотетично😀
  • 50 Мнение

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "Ханку брат":

    Това къде го сънува?!
    Някакви доказателства ще представиш ли, или просто така предполагаш?!

    Коментиран от #59

  • 51 Мафия облечена с власт!

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "това го знаем":

    В България мафията се вози на коли на НСО!
  • 52 Инджинер

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "кална вена":

    В случая, ако е намалил рязко скоростта преди удара, заради динамиката на вяко едно окачване имаме така наречения "масов удар". Т.е на енергията от преди началото на спирането се запазва и даже в един кратък момент при рязко намаляване се увеличава. Това е нещо като при бойните изкуства, когато те карат да си фиксираш удара. Виждат се последствията. На всички им е ясно, че бързото шофиране носи рискове, но много често го правим. И все пак - това е далеч повече от 90 км/ч.

    Коментиран от #56, #63

  • 53 Георги Илиев Митев

    0 1 Отговор
    Хомо сапиенс ? !
  • 54 Не 4, а10 години да го возят😂😂😂😂

    1 7 Отговор
    Ама трябваше да изрита митрофанка и митрофанките от българия😂😂😂😂🗽🗽🗽🗽
    А той изгони чистачките от фсб😂😂😂😂😂
  • 55 Анонимен

    10 1 Отговор
    Г-н Иванов този така наречен "неприятен инцидент от Вас е със смъртен случай. Мислите ли като говорите.

    Коментиран от #57

  • 56 Ама ти сериозно ли?

    1 2 Отговор

    До коментар #52 от "Инджинер":

    Това не е москвичп! Тези коли са специални....😂😂😂😂
  • 57 Ха, ти сега ли загря?

    5 0 Отговор

    До коментар #55 от "Анонимен":

    За комунистите смъртта е блаженна! Неприятно е надраскването на боята на скъпия автомобил😂😂😂😂
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ханку брат

    1 9 Отговор

    До коментар #50 от "Мнение":

    НСО е бюджетна структура. За нейната работа и разходи по време на кампания парите се превеждат по нейна банкова сметка от съответната партия използвала услугите и. И тези пари са от субсидията на партията или от дарения. Държавни пари партиите нямат.
  • 60 Къде другаде в такава

    12 0 Отговор
    Бедна държава има такова недомислие???!!!Първо се предполага тея хрантутници да имат средства да си карат колата,сипват бензина,да си наемат дори шофьор и само при нужда ползват охрана,второ както вече 3 години сме в спиралата от избори, тоест бивши премиери дал Господ много!До кога пишман избранниците ни ще яхат народа си най-безсрамно?
  • 61 Хаирсъзина

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Орби":

    Печелиш баса.
  • 62 опа...

    7 0 Отговор
    А парапета колко време може да го ползва...?
    За един прЕател питам...
  • 63 Прнчо

    2 1 Отговор

    До коментар #52 от "Инджинер":

    Енергията на удара няма как да се увеличи, откъде ще дойде ? Перпетуум мобиле ? Кинетичната енергия намалява квадратично спрямо скоростта - демек двойно по-малка скорост дава четири пъти малка енергия на удара. И да има някакво запазване на енергия в амортисьорите/пружините, спрямо намаляване на скоростта е доста минимално
  • 64 Вуте

    14 0 Отговор
    Милен Иванов пред ФАКТИ: Като бивш премиер Кирил Петков има право да ползва кола на НСО четири години.
    Не е верно!!!
    Като бивш премиер Кирил Петков има право да ползва кола на НСО една година.
  • 65 флипп

    11 0 Отговор
    Демек 40-50 километра над позволена, не е нищо съществено, абе откъде ги намирате такива дебили
  • 66 Бай Благой

    10 0 Отговор

    До коментар #6 от "да де":

    Точно това е отговора!!
    Ползва безплатна кола на НСО по време на предизборна кампания.

    Коментиран от #68

  • 67 Някой

    9 0 Отговор
    НСО - безплатно такси за привилегировани.
  • 68 Някой

    5 0 Отговор

    До коментар #66 от "Бай Благой":

    НСО преди искаше 2.4 милиона лева за 2 коли. И сега търсят външни камери. Абсурдно е да няма на самата кола на НСО.
  • 69 Тома

    9 0 Отговор
    Парапета с няколко месеца примиер 4 години охрана и транспорт от държавата ега си смешната държава
  • 70 Туйто!

    10 0 Отговор
    Първо, Конкретно по тази тема няма ли да е по-компетентно мнението на юрист, а не на бивш зам.ректор на МВР академията, който по съвсем разбираеми причини ще бъде пристрастен и ще омаловажи вината на шофьора от НСО??
    Второ, при това непрекъснато роене на кратковременни правителства, служебни и тук-так редовни, излиза, че всички бивши премиери (и не само те!) с години ще си джиткат из родината - по села и паланки, по сборове и предизборни безсмислени псевдокампании - с безплатна охрана и класни държавни возила.
    Докога бе, паразити недни??!!
  • 71 Криминалист

    7 0 Отговор
    Смешник!!! НЕ е много над ограничената! Разрешено 60 км.ч. караш с 100. Не е много ! До 10-15 км.ч. НЕ Е МНОГО НАД РАЗРЕШЕНАТА. Бастун!
  • 72 Да запитам

    7 0 Отговор
    А има ли право колата му да се движи с 140 и да мачка хора?

    Коментиран от #77

  • 73 В. Борисов

    9 0 Отговор
    Престанете да оправдавате действията на този престъпник - той и цялата му шайка са за затвора!!!
    И това скоро ще стане.
  • 74 Груба балтия

    7 0 Отговор
    Дойде крайно време тоя закон за НСО и правилник да бъде преработен и окастрен жестоко. Има бели държави в Европа, където дори няма такава служба. Има охрани и превозни средства само за няколко висши длъжности лица и то докато са на власт. В първата минута, след като им изтече мандата, държавната охраната си тръгва, а те ако искат да си плащат на частни гардове. Това ново УБО е същият драглив мастодонт като едно време. Стига вече, балтия на закона.
  • 75 Абсолютно

    4 0 Отговор
    Ами с тия 20 премиера за 3 години, нсо ще ги охраняват и карат още 100 години? ! ПРоменете законите, кой е предполагал, че за 2 години ще има 50 премиера!!! Иначе каквото ви трябваше го променихте!
  • 76 Марко

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "това го знаем":

    Дали хората знаят какво пише в българското законодателство /а там пише точно топва, че на всеки бивш премиер се полага до четири години след мандата му специализиран транспорт от НСО/ е спорно, но има нещо, което те могат с лекота да си спомнят - предизборните заявления на лицето Кирл Петков, че няма да ползва специален транспорт
    Вие защо не си спомнята за заявеното, можете ли да обясните?
  • 77 Марко

    8 0 Отговор

    До коментар #72 от "Да запитам":

    Очевидно има, след като целокупната държавна машина моментално заработи по идеята, че виновник за произшествието е само и единствено загиналият водач и никой дори дума не обелва по хипотезата, че колата на НСО се е движила с огромна скорост във въпросния участък!
  • 78 Няма право по време

    7 0 Отговор
    По време на избори да ползва мутр.ите от НСО за лична употреба. Нито да вози уж любимата и наркомана Майю Птицин. Но това е малка болка. Да изпращаш оръжие срещу Русия, Китайската Народна Република и Корейската Народно-демократична република е самоубийство. Вервайте ми.
  • 79 Висшият съдебен съвет е категоричен

    5 0 Отговор
    На съда всичко е ясно, да влезе убитият.
  • 80 Иван Миленов

    10 0 Отговор
    Въпросното лице очевидно иска пак да стане ректор, но не е нищо друго освен доцент по навеждане или държане за палците на краката. Голям експерт се извъди, да смята скоростта на движение по снимки и да изказва малоумни твърдения, че 30-40 км/ч над разрешената скорост не било голямо превишение.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 само питам

    7 0 Отговор
    нали са любимците на народа защо им е охрана
  • 83 Къде ги намирате тези фльонги,

    6 0 Отговор
    има право да го охраняват, но не и да го возят като такси по предизборни митинги!? Ах, малко ви остава, голяма народна метла ще има, всички краварски подлоги ще реват и бягат от България!?
  • 84 Торбалан

    5 0 Отговор
    Внимание автомобила на НСО няма нито гражданска нито ГТП към 17 05 2024г.
    Може да се провери във сайтовете за проверка.

    Коментиран от #87

  • 85 2020

    6 0 Отговор
    Този изрод трябва,да бъде изгоен от България с канадката Линда и Лена Парапетова ,заедно с 3-те дъщери в каторжническа, баптистка фашистка Канада.И всички фашисти-канадци,да не стъпват в България.Наглеци! Защо фашистка ,баптистка ,каторжническа Канада експлоатира нашите златни залежи,защо ги присвоява без да плаща и защо ги продава на впиянчената извратена брутална измет -сащ.Искаме отговориние Българите!
  • 86 днес

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "това го знаем":

    Кирливеца е в предизборна кампания и не е етично и морално да ползва държавни коли за лични цели. Дори и да ползва кола на НСО - няма право да нАрушава ЗДвП и ДА УБИВАТ ХОРА!!!!!!!
  • 87 1111

    0 0 Отговор

    До коментар #84 от "Торбалан":

    зА СЪЖАЛЕНИЕ ТЕ СА НА НЯКАКВА ГРУПОВА ЗАСТРАХОВКА И НЕ ИЗЛИЗАТ ПО ОТДЕЛНО.
  • 88 кирльо е за затвор !

    3 0 Отговор
    Личният му „Лексус“ стои в двора на кооперацията, а борецът за европейските ценности използва държавата за лична употреба
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 АЛО ИВАНОВ

    1 0 Отговор
    такива като тебе са винаги на страната на власт имащите!колата вече се е била почти включила в платното !УДАРА Е С НАД 100 КМ И Е МНОГО ПО НАЗАД !
    БЛИЗКИТЕ НА ПОТЪРПЕВШИТЕ ДА СИ ПЛАТЯТ И ДА ТЪРСЯТ ПИСМЕНА НЕЗАВИСИМА ЕКСПЕРТНА ОЦЕНКА ОТ СПЕЦИАЛИСТИ ЗА ВЪПРОСНОТО ПТП ЗА СЪДА ОТ ДРУГА ОБЛАСТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! И АДВОКАТСКА КАНТОРА ТЕСНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО ПТП ИМА ГИ!!!
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 попич

    1 0 Отговор
    С такива брадати и татуирани ректори от Академията стават такива произшествия