Last news in Fakti

2 Юли, 2024 20:00 4 230 25

24rodopi.com: Рамадан пише на Доган за Рамадан: Да спасим корупцията в ДПС, Мъдри!

  • ахмед доган-
  • дпс-
  • корупция-
  • партия

Тонът за битка срещу корупцията Ахмед Доган даде още през 2015 година. Днес вече се действа!

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Всичко започна от една акция на Комисията за противодействие на корупцията в пещерата на Али Баба, както наричат вече дома на Сали Табаков - виден депесар, някога чест гост на Ахмед Доган, но после отсвирен от почетния председател.

Това припомня 24rodopi.com.

Антикорупционната комисия проследи незаконна сделка с обществени поръчки от Министерството на образованието и науката на стойност 28 милиона лева, от които щетата за държавата е 20 милиона лева. Софийска градска прокуратура повдигна обвинения на Сали Табаков и тъста му Захир Османов за пране на пари и за сключване на неизгодна сделка в ущърб на държавата, като случаят е определен като много тежък.

От къщата на Сали Табаков, в която е открита тайна стая, маскирана със стена и мебели, са иззети общо 320 000 лева, 510 000 евро и 272 златни монети с приблизителна стойност от 1 146 100 лева.

В дома на тъста на Табаков – Захир Османов, имало общо 547 000 евро и 50 000 лева.

При обиските в къщата на Сали Табаков бяха открити 30 000 незаконни патрони и гранати…

После тръгнаха разкрития за „Ханъм агата“ (Господарката) от Нови пазара Айсел Руфад, а вече валят интересни подробности за Рамадан Аталай – от агентурното му минало, през смяната на имената му през 1982 година (три години преди Възродителния процес) до богатството му, натрупано в депутатските години от 1997-ма досега.

Местните структури категорично декларираха, че не желаят в парламента и ДПС Табаков, Руфад и Аталай.

След червения картон, показан на Рамадан Аталай, в социална мрежа се появиха 3 анонимни декларации в негова подкрепа. Съмнителни. Без имена. Уж били заличени, но пък в писмото до Доган, писано в ресторант край Момчилград, личат няколко подписа със „завъртулки близнаци“, т. е. имаме продукт „много подписи, ама от една ръка“. Това не е толкова важно, нормално е Рамадан да брани Рамадан. И да пише за Спасение до Мъдрия (взаимстваме от анонимното писмо от ресторанта край Момчилград – б. р.).

От значение е само отговорът на въпроса

„Какво се случва в ДПС?“, но не през призмата на „Интереса класи феса“,

а отчитайки тъжната истина на показалите отдавна жълт картон на партията стотици хиляди етнически турци.

На 17 декември 2015 година, по време на традиционната коледно-новогодишна вечеря в „Сарая“, Ахмед Доган критикува своите, че превръщат ДПС в корпоративна партия, фокусира вниманието на гостите върху явлението „местни феодали“. Дори заплашва, че ще закрие партията.

В обръщението си от 3 януари т. г. почетният председател отново повдигна темата за „корпоративната партия“.

Тонът за битка срещу корупцията Доган даде още през 2015 година. Днес вече се действа!

Защо сега? Заради отражението на изборния 9 юни. Вярно, че ДПС вече е втора политическа сила, но се видя, че твърде много бивши избиратели не се върнаха обратно в електоралната армия заради феодалите и „парашутистите“ в листите.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Русофилчо

    18 4 Отговор
    Доган вече е от другото ДПС и позицията му е като Мислителят на Роден.
  • 2 крадец до крадеца

    37 3 Отговор
    посолства ли ги крепят тея уруди не знам...
  • 3 Аре

    42 3 Отговор
    Бля, бля, а нещо за Дебелото момче?
  • 4 СОБСТВЕНИКЪТ НА РОДОПИ 24

    32 4 Отговор
    ИЛХАН АНДАЙ ИМА ГРОЗНИЯ НАВИК ДА ЛАЗИ ПРЕД СИЛНИТЕ НА ДЕНЯ,А АНАЛИЗИТЕЩ МУ НЕ СТРУВАТ НИЩО.КЛАСИЧЕСКИ МИСИР НА КАИШКА.
  • 5 платената родопска мисирка

    23 3 Отговор
    пак е надраскал свободни съчинения.
  • 6 Страх и памперс

    26 5 Отговор
    Дпс е продукт на комунистите Луканов, Бриго Аспарухов по тертип КГБ.
  • 7 Дъпъсъ

    12 1 Отговор
    Помните ли как в сериала “под прикритие” генерала от ДС , закрилящ Иво Андонов получи вместо пари кашон с памперс за старци. Май има дежа вю!!!!
  • 8 Доган очевидно е дал взел

    19 9 Отговор
    и няма контрол над събитията.Шиши майсторски дърпа килимчето му и владее ситуацията.
  • 9 сарай Доган

    37 5 Отговор
    Стига бе, аркадаши, стига! Престанете с тези фалшиви декларации! Добре бе, аркадаши! Че Рамадан Алтай е вече 32 години депутат! Той отдавна е милионер! А какво е направил за вас, какво?! Да се пенсионира като депутат ли иска?! Наглец долен и мръсен! Разбира се, само нищожества като Данчо Хаджи Стефчоф Ментата може да застанат до супер престъпника Делян Пеевски, който е в списъка "Магнитски", тоест, той е обявен от правосъдното министерство на Щатите за корумпиран престъпник от най-висока класа! И да знаете! На султана ви агент Сава въобще не му дреме за вас! Той пък е милиардер, строи си палати, сараи, частни пристанища, пие само марково уиски и чака мадам В. да му отиде на гости и да му направи две - три свирки! Я се откажете и от султан агент Сава, и от уродливото туловище Пеевси, и от нищожеството Данчо Хаджи Стефчов Ментата, и от милионери като Рамадан Алтай, откажете се и ги разкарайте! Тогава наистина ще бъдете свободни хора!

    Коментиран от #17

  • 10 Пиф

    16 0 Отговор
    Рибата се вмирисва от към главата.
  • 11 Кагебешник

    13 3 Отговор
    Еми така е. ДС/кгб сменя фасадата. Сокола остаря,трябва ново лице.
  • 12 Четвърто

    22 1 Отговор
    Това имане е намерено в активист на дпс на средно ниво, представете си за какво става на въпрос у лидерите, овцете блеятищ и преживят блаженно, прокълната държава

    Коментиран от #14

  • 13 Е как какво правят ДПС?

    23 7 Отговор
    Настояват да ни вкарат по-бързо в еврозоната. Преди дни Йордан Цонев направи скандал от трибуната на НС, и е заплашвал депутати? Поводът е, Цонев иска веднага да влезев в еврозоната. Щом ДПС стигат до истерия, че трябва незабавно да приемаме еврото. Не е хубаво. Това което е добро за ДПС, е лошо за България.
  • 14 Гледай

    12 2 Отговор

    До коментар #12 от "Четвърто":

    Превзета държава
  • 15 Мафията

    13 2 Отговор
    Започна да се самоизяжда.
  • 16 Надарен

    11 1 Отговор
    Който не си плаща добре регулярните дарения обикновено го изхвърлят от играта. Който си плати се връща в играта.
  • 17 Анджо

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "сарай Доган":

    То па Доган ще ги занесе в гроба.
  • 18 икономист

    19 0 Отговор
    Същите хора ви ограбиха спестяванията през 1997 г , направиха ви хипер инфлация , направиха ви цените на имотите като в Монте Карло ., взеха ви парите от КТБ. зАтворика Булгартабак и още много много други неща
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Въййй

    10 0 Отговор
    Можете да помахате с ръчички на вторите в изборите- това беше " лебедовата им песен" ако знаете как това!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 дпс1

    0 0 Отговор
    Най големият Парашутист е джевдет чакъров
    тои догара в това положение област пловдив
    и остави на Аталай ,Аталай на първите избори имаше близо 12 хил гласа без да му се пречва Чакъров,след това всички общински структури бяха пробити от Чакъров и ето го резултата .Но ред идва и на него гн Чакър ти си поредния
  • 23 Гражданин

    1 0 Отговор
    Що не се откаже герб от баба му калинка. Оставете хората на мира. Всеки сам да се определя, те остаряха турците от вас български партии фалшиви и крадливи. Народа е болнав и не му е до пеевски. Имат си места, работят, за да оцелеят, че мнозина си отиват от рак на белият дроб, на кръвта,инфаркт. Кой оцелее оцелее. Българин срещу българин и кои, отвън ги мразят, а кой ги изгони, доган ли, не, знаете кои, но здраве дае, нали сте с много жени и много деца и любовници, кво сте се загрижили за хората, те държат на морала. Борисов от кои е, от пъкните хамбари, от балкана на всякъде, сега ще е между турци и мохамедани, доган пеевски борисов. А за ромите, кой даде ххх кеш, иначе не отиваме. А и от тях ромите у гърция си имат с труда си кеш. Умрем и купуват роми българина на тях ще продава, имат пари. Доган ли е виновен за днешното състояние на България.
  • 24 ?!??

    0 0 Отговор
    Яде пи пеевски покрай турците. И преди години километри маси с отрупани храни И отрудените турци отвън наблюдавайки с другите хора. Това са нашите пари, от тютюна. Стана каквото стана за някои, а за другите лошо. И псуваха преди. И с право. Искат си живков, някои си турци, а и българи. То се издържа до време и им писва. Децата им навън, Германия да не би някои да са ок, цяла нощ на кюрда шоколадови изделия. Ако има заплатена работа не биха, но сега още ще бягат младите с тия немски гражданства. Някои турци нямат пари в бг, а са учени и майка болна баща пие от мъка, а внучето чакат пари от него. Грехота е, но кой мисли за народа, освен майката. Бъдете здрави, че и доктори няма, болници няма. Те си имат кеш, а народа
  • 25 ИНЖ1

    1 0 Отговор
    Доган е марионетка на Москва. Не той взема решенията.