27 Август, 2024 09:00 2 605 25

Ще видим ли пак протест на служителите на МВР?

  • главчев-
  • борисов-
  • стоянов-
  • пеевски-
  • кабинет-
  • избори

Димитър Главчев – подчинен на Борисов, удобен на Радев

Ще видим ли пак протест на служителите на МВР? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Нов кабинет, стар служебен премиер – има ли недоволни... Въпросът е по-скоро реторичен, но и актуален. Димитър Главчев се съобрази с настояването на президента да смени Калин Стоянов. И така новото лице ще е Атанас Илков.

А той ще бъде ли посочен като "човек на Пеевски"… Ще получи ли и той оферта да води листа… Най-интересното ще е дали ще излязат редовите униформени в негова подкрепа. Нали и той е човек от системата, нали е един от тях. Нали и той е „страдал“ доскоро от липса на „добри материално-технически условия за труд“ като всички останали. За облекло и възнаграждения няма да говорим, въпреки че синдикатите искат да говорят.

Добрият Главчев
След като прочете имена на хората в новия си кабинет „Главчев“ 2, той каза на президента Радев, че е бил запознат с тях предварително, защото нали били съгласувани…

В знак на „добрия тон“ държавният глава Румен Радев обяви, че ще издаде указа за втори служебен кабинет с Главчев начело.

Някак изглежда, че липсата на Калин Стоянов – за разлика от твърдата позиция на Горица Кожарева, която бе на 100% сигурна, че само Калин Стоянов може и притежава качествата да е вътрешен министър, прави състава на новия кабинет по-приемлив. Някак все едно сега са разсеяни съмненията за зависимости, породили се в президента и довели до отказа му да одобри правителството на Горица Грънчарова-Кожарева заради вътрешния министър тогава Калин Стоянов.
Горица Кожарева, ако гледаме делата на Главчев, също би трябвало да е съгласувала имената с президента преди да ги обяви публично. Тогава явно позицията е била малко като да „обичаш на инат“. Горица Кожарева си „обича на инат“ Калин Стоянов, а държавният глава Румен Радев го „разлюби на инат“. И след всичкото това „съгласуване“ преди обявяването на състава

после го удари на драматичен театър – „няма да подпиша указа“. Пък било то и на инат.

Атанас Илков – директор на "Национална полиция", а вече и министър. Борисов каза, Главчев изпълни – без Калин Стоянов. Така служебният премиер формално се съобрази с условието на президента и повечето политически сили, за да свали "политическото напрежение". На Борисов не се отказва, Главчев знае това. Дали с Калин Стоянов, или без него, избори ще има. В угода на Борисов, разбира се, а зад Стоянов остана само Делян Пеевски и неговото ДПС – което и да е то. Интересно е да видим дали Илков ще продължи работата на Стоянов – визират се „закачки“ с лагера на ДПС-Доган. Това ще е показателно дали ще е лоялен на системата и ще бъде принципен, или ще е „Калин Стоянов“ 2. Така че Димитър Главчев си остава подчинен на Борисов, но стана и удобен на Радев.

Дилемата пред Илков
Въпросът е дали ще рефлектира работата на Илков на случващото се в ДПС, или случващото се в ДПС ще рефлектира върху работата му. Идват избори, МВР има голяма функция в тях, а в битката за ДПС се намесват вече служби и прокуратура – това го видяхме. Главчев се хвали с „добра работа“ на първия си кабинет. А колко ще е успешен вторият му кабинет, в който има още двама нови министри - Иван Кондов на външните работи и Красимира Стоянова, на транспорта и съобщенията.
МВР не е просто министерство, а битката в ДПС не е приключила. Така че съдбата на 51-ия парламент ще е повече от интересна.


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вижда се

    24 2 Отговор
    Двама мафиоти правят държавата и народа на айуни ,вместо от преди 15 год. да лежат в затвора !!

    Коментиран от #16

  • 2 Чики-Рики

    13 1 Отговор
    Ми ако искат отново да се изложат?! Иначе няма проблеми,...и полицаите има кой да ги ,, усмири,, и ,, приземи,,!
  • 3 Някой

    21 3 Отговор
    Не е "протест", а престъпление на организирана престъпна група в МВР. На тези трябва да бъде потърсена наказателна отговорност и минимум дисциплинарни наказания - глоби с предупреждения за уволнение. Престъпният синдикат да се закрие. В МВР нямат правото на ефективни стачки и протести. Неефективни за социални и други неща. Те са деполитизирани и нямат правото да се мешат в политика. И магаре да им изберат за министър, това е. Нямат правото да тръгнат на мероприятие без разрешение от общината. Нямат правото за частни цели да ползват държавен ресурс - коли, мотори и бензина, плюс амортизация. Като нищо да нямат правото да са с оръжие там и униформи. Отделно начина им на събиране е като на ОПГ. Трябва да се направи разследване за връзки и контакти. Министър няма работа директно с униформени, че да го подкрепят. Той се занимава със секретари и така нататък, които са неуниформени.

    Коментиран от #5

  • 4 Перо

    15 2 Отговор
    Много “успешен” кабинет! Да не казвам поговорката за новия бардак и старите к…. !
  • 5 Ушев

    3 6 Отговор

    До коментар #3 от "Някой":

    Тоя па, на нас па че ни вдигнат заплатите с задна дата ве
  • 6 Гъше перо

    9 2 Отговор
    Военни като генералите Марин, Любен Петров,Люцканов се опитаха да се месят в политиката и бяха безкомпромисно наказани. Любен Петров беше уволнен на самата гръцка граница щом я пресече на връщане от посещение в Гърция. Поради каква причина няколко полицаи - подстрекатели държавната власт ти гали с гъше перо?
  • 7 Медиите защо мълчат? Къде са патриотите?

    13 0 Отговор
    Защо никой не пише, че след 3те убийства на германци в Солиген от мигранти, сега започва масирано депортиране на най-компрометирани те (такива, като убиеца) в България?
  • 8 Мафиотската Д-ва

    12 3 Отговор
    Правила и закони в тая Държава не важат единствено за държавната администрация, Министри, Депутати.Мина и забравиха, че двама Министри извършиха престъпления по служба, злоупотреба със служебно положение-Калин Стоянов и Гвоздейков.Национални Медии и журналисти, мълчат, спускат информационни завеси.Не са ли те съучастници на криминалитета окопал се в управлението да питаме.

    Коментиран от #18

  • 9 Зайо Байо

    2 2 Отговор
    Голяма работа !
  • 10 Друго мнение

    12 4 Отговор
    Полицаите няма да протестират, защото имат нов вожд. И без това тези незаконни протести бяха организирани по йерархията отгоре надолу. По интересното е кога ще започнат проверки във връзка с тези протести, защото и по НК и по специалният им закон, това е грубо нарушение.

    Коментиран от #20

  • 11 МЕВЕРЕ

    10 1 Отговор
    МВР - Министерство на Вредните Работи

    Коментиран от #13

  • 12 Ялчин

    12 2 Отговор
    Герберски номера за стресиране на гражданите. Геноцида над народа продължава а народа не излиза да гласува и после псува пред ТВ.

    Коментиран от #17

  • 13 МЕВЕРЕСЕРЕ

    5 3 Отговор

    До коментар #11 от "МЕВЕРЕ":

    Мръсни Вредни Руснаци
  • 14 безпартиен

    10 1 Отговор
    Над 5000 служители в МВР са пенсионерите със заплата и пенсия!!!Няма кандидати за заплата над 2500 лв.или са такива специалисти, че без тях закриват МВР???Ние сме единствени в ЕС и дори Русия и бившите ОНД републики не си позволяват такова разхищение на бюджета!!!Във всяка нормална държава има или работа до пенсия или пенсия след навършване на възраст,но не и 2 в 1 както у нас!!Годишно разходите за пенсионерите на работа само в МВР са над 250 млн.лв.!!!

    Коментиран от #23

  • 15 Лалугер

    4 4 Отговор
    Еееее ,жалко че един елегантен,висок,строен Калин,беше заменен от човек с обратни качества на новия Атанас.Гърне до строен бор.
  • 16 До1

    1 2 Отговор

    До коментар #1 от "вижда се":

    Единият е властелина на държавата. Кой е другият?
  • 17 ДоЯлчин.

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ялчин":

    Този път номера е президенски!
  • 18 До8

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "Мафиотската Д-ва":

    Нарушението на правилата, законите и конституцията започна и продължава от президента.
  • 19 Габи

    4 1 Отговор
    Защо не се намери журналист и медия които да повдигнат въпроса България парламентарна република ли е или президенска?Ако Радев направи партия и влезе в управленските редове след изтичане на президенският му мандат със сигурност ще запее друга песен.
  • 20 До10

    5 3 Отговор

    До коментар #10 от "Друго мнение":

    И ппезидента след промените в конституцията няма право да се намесва в състава на служебното правителство, но го направи.
  • 21 Ами да

    4 1 Отговор
    Когато народът не протестира, правят го полицаи, ресторантьори, зърнари, псевдо енергетици и т н! И политиците от парламента си крадат необезпокоявани!
  • 22 Тома

    4 1 Отговор
    Найдобре всички куки от протестите да ги направят трактористи комбайнери и овчари за да тръгне селското стопанство
  • 23 Ами да

    3 2 Отговор

    До коментар #14 от "безпартиен":

    Пенсионират се млади, за това е така! От МВР директно при мутрите в охранителния бизнес! За това и докато са полицаи не ги закачат! За такива трябва да има ограничения за работа в охранителни дейности след пенсиониране!
  • 24 любопитен

    2 0 Отговор
    Авторът да не би да е новият PR на т.н. Промяна? Забелязва се голямо сходство в стила и фиксацията,както и в произволните внушения. Все едно Лена е писала.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.