Last news in Fakti

21 Май, 2022 07:24 24 082 56

Васил Димитров: Проблемите ми започнаха с посещението на премиера Кирил Петков

  • рекет-
  • бизнес-
  • васил димитров-
  • бабх-
  • кирил петков

Бизнесмен се оплака от рекет в писмо до медиите

Васил Димитров:  Проблемите ми започнаха с посещението на премиера Кирил Петков  - 1
Снимка: bTV
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Ивестен сенчест бос от зората на демокрацията има директна връзка с премиера Кирил Петков. Това твърди бизнесменът Васил Димитров в предаването "ЕвроДикоФ" по телевизия "Евроком". Той разказа, че "този олигарх" се е свързал с искане да купи бизнеса му, иначе щял да стовари цялата мощ на държавата. Димитров заяви, че е подал жалба до съответните органи, но отказа да назове името на олигарха.

Бизнесменът каза, че от 00,00 часа тази нощ фирмата му вече не работи.

"Проблемите ми започнаха с визитата на премиера г-н Петков, когато той пристигна на ГКПП Капитан Андреево и лично инспектира нашата лабораторна дейност, въпреки че не разполага с необходимата за това компетенция както и специално, за да разпореди поредната проверка на дейността ни", пише Димитров в писмо до медиите.

Васил Димитров няколко пъти заяви, че скоро всички ще разберат името на олигарха, за когото той говори.

Ето и писмото, което Васил Димитров е изпратил до медиите - без редакторска намеса.

През месец февруари 2022 г. с мен се свърза човек, близък до лице – известен български бизнесмен, чието име се свързва с организираната престъпност от времената на прехода.

Този човек ми съобщи, че въпросният бизнесмен има интерес към моя бизнес и го иска за себе си - иска да купи фирмата ми и или ще му я продам на цена определена от него, или бизнесът ми ще бъде отнет с помощта на държавата, тъй като както винаги, така и в момента, той се ползва с протекции на най-високо държавно ниво и има огромни финансови ресурси.

Въпреки че въпросният бизнесмен е публично известен и всичко, което посредникът ми каза, аз знаех, че наистина е така отказах категорично и обясних, че имам договорни отношения с над 700 фирми вносители, имам и договор за наем с БАБХ за помещенията, в които работя, и нямам намерение да се отказвам от работата си.

На следваща среща посредникът ми даде да говоря по телефона с въпросния бизнесмен и той с видимо изнервен глас ми даде срок от десет дни да си помисля. В противен случай ме заплаши, че целия държавен апарат ще се стовари върху мен и фирмата ми и ще бъде намерено основание да ми бъде прекратен договорът за наем на помещенията, в които работя, тъй като има огромни политически протекции от властимащите в момента, като след това негови фирми ще поемат моята дейност. Отново отказах, като вежливо обясних, че нямам намерение да се поддавам на изнудване, а той ми каза че много скоро ще се разделя с бизнеса си.

Скоро след това на 1 април 2022 г. проблемите ми започнаха с визитата на премиера г-н Петков, когато той пристигна на ГКПП Капитан Андреево и лично инспектира нашата лабораторна дейност ,въпреки че не разполага с необходимата за това компетенция както и специално, за да разпореди поредната проверка на дейността ни.

Тогава аз разбрах какво значи „най високото държавно ниво”, което визираше близкия до властта олигарх и разбрах докъде всъщност са се разпрострели пипалата на мафията.

Разбрах че всичко, срещу което сме се борили през годините назад, не само все още съществува, а напротив - избуяло е в чудовищни размери до самия връх на държавната власт.

Оттогава аз и служителите ми сме подложени на постоянен нагъл тормоз от държавните органи в лицето на зам.-министъра на МЗХ г-н Христанов, ръководството на БАБХ в лицето на г-н Даскалов и г-н Мавровски. Всички те от една и съща политическа партия, които явно са мотивирани от най високото държавно ниво да изземат дейността и бизнеса ми.

Зам. -директорът на БАБХ г-н Мавровски постоянно ни повтаря, че има нареждане от директора на агенцията г-н Даскалов в кратък срок да се намерят мотиви и да прекрати договора ни за наем с БАБХ. Въпреки че това е съдебен спор и се решава от компетентния съд, в последствие в разрез с всички правни норми получих от Даскалов и нотариална покана да освободя помещенията, на които съм наемател.

Към момента относно това беззаконие съм подал жалби и сигнали до всички компетентни органи в страната и чужбина, а сега информирам и Вас, медиите, за да проследите внимателно този урок по изземване на частен бизнес в полза на мафията с помощта на държавния апарат.

Въпреки рискът да навредя на разследването, съвсем скоро предстои да изнеса публично и името на този олицетворяващ мафията известен бизнесмен от годините на прехода, като вярвам, че всички Вие сами ще намерите следите от неговите пипала както назад във времето, така и сега.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 97 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    129 19 Отговор
    Чиновниците като усетят че изкарваш пари ти скачат отвсякъде.

    Коментиран от #5, #20

  • 2 Бойко разбойник

    91 5 Отговор
    Шиши няма да е той се покри доста ... А кои ли ще е този и аз да не мога да се сетя
  • 3 Българин

    155 8 Отговор
    На държавната граница не трябва да има частни фирми!!!
  • 4 Как

    134 12 Отговор
    да не му повярваш на честната физиономия и на черната фланела с качулка ?
  • 5 Пешо

    66 24 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Хохохо
    Какво става с "продължаваме промяната". Явно е понплан, само народа е разбрал грешно хохохо
    Взимайте кърпелите и посвеместно ударете по 100 тояги на чиновници и магистрати. Или по една дреновица и по га на голо
  • 6 среднощен

    54 9 Отговор
    "Нищо ново под слънцето "... Това е "Държавата" - на всякъде по света се използва и за такива "регулации"... Защото, власт имащите са "такива - каквито са" основно по две причини... Представлявайки интереса на олигарсите и водени от голямото си желание да управляват "корупционните схеми в държавата"... Тоест - "бързо забогатяване ползвайки властта"... При следващите избори г-н Димитров ще си плати и ако спечелят "неговите хора" - ще има "относително спокойствие"...
  • 7 Дългите

    83 4 Отговор
    ръце на митничарите се разпищяха ! Врътват им кранчетата !
  • 8 Иванушка  🇷🇺

    101 9 Отговор
    То и тая оядена дебела Мутра е подставено лице.
    На лицето му пише 1-ви клас, какъв "бизнесмен" с чело на Автралопитек ? ))
  • 9 Пловдив

    95 22 Отговор
    Поредното ГЕРБ-аджийско отроче, на което му спират хранилката!!! Хайде да видим сега "компетентните органи, в лицето на наглия и прост милиционер Ваньо Геша, какво ще изкарат от неговата жалба!!!
  • 10 скоро ставам партизанин

    37 33 Отговор
    Това е Прокопиев . Защо се боите да го назовете ?
  • 11 И тоя...

    71 22 Отговор
    ...,като господаря си-Борисов,се е разпищял срещу Премиера,защото им врътна крадливото кранче...!Ами да!Това е драги-Промяната...!
  • 12 Селяк

    58 6 Отговор
    Нагледно какво е положението в държавата и това не е първият случай! Спомням си през 90те какво беше, всеки успял с някакъв бизнес малък или голям, му се чукаше на вратата вечер, влизаха “борчетата” тихичко, даваха 2 опции, плащаш месечно за да не ти пипат бизнеса или даваха документи за прехвърляне на бизнеса и хоп човека си губеше всичко! След 20г промяна няма, нещата са същите, само акулите са по-големи и на по-високи постове вече! До като народа не разбере, че корупцията е пуснала дълбоко корени от горе (управляващите), наслоена е по всички общини и държавни администрации - няма да се оправят нещата!

    Коментиран от #14

  • 13 Гост

    62 8 Отговор
    ПОДСТАВЕНИТЕ ЛИЦА НА ТАКИ,ПОЧНАХА ДА РЕВАТ.ЧЕ ГИ ,,РЕКЕТИРАТ,,...................НЯМА ТАКЪВ СМЯХ И НАГЛОСТ.А,КАТО ТОЧЕХА МИЛИОНИ С ГОДИНИ И СА ,,ХВАНАЛИ,, ВСИЧКО ПО ГРАНИЦИТЕ ПРИ ШАЙКАТА,ВСИЧКО БЕШЕ ОК,НАЛИ....................
  • 14 никой

    33 3 Отговор

    До коментар #12 от "Селяк":

    Народа отдавна го е разбрал.Какво предлагаш? Италия преди години успя да се пребори с мафията, прочети как точно стана и колко години продължи.Като се огледаш около себе си,виждаш ли възможност нещо подобно да се случи у нас.Аз не виждам.

    Коментиран от #17

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Гошо

    43 3 Отговор
    Егаси физиономията! Хахаха! Компира, Репата и Борчо май никога не са си тръгвали!
  • 17 Селяк

    42 17 Отговор

    До коментар #14 от "никой":

    Решението е преврат! Това е единственото решение за България! Смъкване на цялото правителство, всички депутати! За това обаче трябва единност - при нас това го няма! Ако бяхме единни - нямаше да имаме проблем, но ние нямаме единност в нищо! Та ние се бием за Украйна пред паметници, какво остава ако трябва да вземем решения за държавата?! Създадохме голяма разлика между богати и бедни, средната класа почти я няма, ако някой си мисли, че да изплаща апартамент, коли и телефони, и да тегли кредити за почивки, заплатата да му е овърдрафт се нарича средна класа е в голяма грешка! Ние сме разидинени, а това е най-добрата среда за мафията!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Таня

    38 4 Отговор
    Този е клонинг на Пеевски!
  • 20 АвеСмешник

    48 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    хахаха, тоя монополист му дали складове и помещения за лаборатории по границата, кукла на ДПС и ГЕРБ, аре стига с такива мутри дето лапат милиони без да си мръднат пръста и се отчитата на партиините мафиоти
  • 21 Хахаха

    42 3 Отговор
    Лабораторията за животни в която животно не е влизало. Свикнал 15 години 7а цица от вашите пари и да пълни чекмеджета обаче кранчето спря. А как се е оял само този бизнесмен изстрадал
  • 22 хс65щгтн

    42 5 Отговор
    Поредпият мошенник, който по герберско време източваше държавната хазна с измами си съчинил сърцераздирателна историйка, за да злепоставя и саботира премиера Кирил Петкъв. Герберските бандити нямат край. Сега реват, защото им одрязаха потока, от който източваха безнаказано и престъпно от кацата с държавни пари. Този голяма лъжлива постановка си измислил и я украсил, кой ли му я написал.
  • 23 555

    40 5 Отговор
    Какъв бизнесмен е този селски бек с физиономия на тракторист, прилича на Шиши
  • 24 хахаха😂🤣

    38 4 Отговор
    Какъв "бизнесмен" е този овчар с анцунг??? Аз такива бизнесмени в света на бизнеса не съм виждал.
  • 25 мдааа

    42 4 Отговор
    Само като му видиш външния вид на този тарикат и ти ставя ясно с какъв мошеник си имаш работа.
  • 26 Стефчо

    40 5 Отговор
    Има една приказка "по делата ще ги познаеш ",в случаят обаче "по лицата ще ги познаеш "!
  • 27 Ххх

    36 5 Отговор
    Спомням си че преди време В.
    Ахчиева правеше репортаж за тази лаборатория.Имаше някакви мафиотски приоми там.
  • 28 Въпрос

    24 4 Отговор
    Този мафиот да не е същия онзи, къде искаше да се свържи по телефона със Христо Иванов от Демократична България, по време на протестите, кога му вземаха интервю?
  • 29 Анонимен

    33 5 Отговор
    Мафията си ти! Спират му хранилката и той ще ореве орталъка. На държавна граница нямат място частни фирми. Защо не рева до сега , като не плаща наеми и режийни, като единствените му разходи са били за подкупи за тези, които са го сложили там. Срам и позор!
  • 30 Реалист

    31 6 Отговор
    Този всъщност не произвежда НИЩО.
    Една контролна дейност на държавата смята за собствен БИЗНЕС.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Браво

    6 10 Отговор
    Да живей подмяната, и сега само боико ли може да не спаси, ужас ще станем като шриланка
  • 35 Лъжец

    19 5 Отговор
    Човек на Бойко си ти затова мрънкаш ояде се про тиквата
  • 36 Софиянка

    27 3 Отговор
    Забележително той наема помещение но работи изследвания за турските камиони, с тях има договор. Познайте какво резултати ще показва лабораторията. Ще отреже ли клона на който седи. А ние какво ще ядем е без значение. А и много прилича на друг мастит български бизнесмен от ДПС
  • 37 Гневен

    24 5 Отговор
    Ако го види съдия тоя ще му даде 3 години само заради мутрата му
  • 38 Бум

    18 3 Отговор
    Българин - бизнесмен в България е рискова професия, особено ако е близко до митнически пункт . Преди да се представяш за такъв трябва да прочетеш две- три книги от Симеон Радев, Антон Страшимиров и книгата на Памукчиев за банкера Буров. Там е описан образа на Българина с неговите положителни и отрицателни качества. И ходи да се оплакваш на филанкишията. Смешник.

    Коментиран от #42

  • 39 КоКо

    21 3 Отговор
    Всички знаем че си подставено лице,на Арменеца и ББ.
    Може във Видин да не знаят, но тук няма кой да излъжете
  • 40 неизвестен

    26 2 Отговор
    Този защо не кажи като е толкова честен от кого взе бизнеса. и изгони предишните работници.
  • 41 Адио ИТН

    8 12 Отговор
    То такава е политиката на подмяна. Стани ти , за да седна аз.

    Коментиран от #47

  • 42 Българин

    3 3 Отговор

    До коментар #38 от "Бум":

    В много непозната материя за него го въвеждаш. Той просто не е чувал за тези българи.
  • 43 Страничен

    15 2 Отговор
    Това дебелото на имекярин прилича! Къв бизнесмен ки пет лея!
  • 44 Кърлеж

    14 2 Отговор
    Искаш да лапаш от всеки тир без дори да растоварваш само формално отваряне на вратата и бързо за следващия защото смяната ще свърши с 10 тира а когато ги караш като на конвейер лапаш от всички тирове.Това го правехте до сега и с предишните поставени фирми без труд печалба. Пропищяха всички европейски вносители в комисията на европарламента има толкова много жалби но ББ ви пазеше за да лапа от вас. Сега плачете. Тези 700 договора ги направихте с предишните фирми принодително защото нямаше друг избор. Освен вашата лаборатория нямахме право другаде да ходим. Мислиш ли че парите от всеки тир ги плащаме от джоба ане обикновения потребител. Стига ви толкова лапане. Държавата да си върнем.

    Коментиран от #46

  • 45 Анонимен

    1 0 Отговор
    Ивайла ,ти ли си заинтересувана от теста?
  • 46 Тошо

    3 1 Отговор

    До коментар #44 от "Кърлеж":

    Да си я върнете ли? Ние ще си я върнем от вас.
  • 47 Мими

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "Адио ИТН":

    Всяка политика се свежда до това.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 гост

    7 3 Отговор
    страхотен бизнесмен, той вероятно за последно е сложил костюм на бала си. пази боже от такива бизнесмени, които сега се жалват, че са ги погнали горките. ами да им събираме помощи, за да могат да продължат с корупционните си схеми и да си плащат хората големите такси без покритие.
  • 50 Боб

    8 1 Отговор
    Един "честен" бизнесмен имаме от ерата на Боко и гледайте какво го правим...Аз си мислех че е киро гела,но изглежда е тоз
  • 51 ха ха

    1 1 Отговор
    съвсем в реда на демокрацията , а ?
  • 52 Иванчо

    4 1 Отговор
    Един бизнесмен с непоръбен балтон ми каза....
    Министър-председателя е орган с обща компетентност.
    Четете бе крадци и лапачи, недейте само да квичите, че са ви изгонили от копанята.
  • 53 Кук

    2 1 Отговор
    Тоя толуп е лапал от ГЕРБ И ДПС сега муче като крава на мост
  • 54 хихи

    5 0 Отговор
    Айде, бе Бойко. В един цирк играеме, а номерата си не знаеме. Имало един бизнесмен, ама няма да му кажем името! Е къде е тоя бизнесмен, що не си взима лабораторията? Вече е държавна и докато е това правителство ще бъде така. Като дойде пак Бойко, пак ще се бият за тази лаборатория!
  • 55 АнтиКирило

    4 0 Отговор
    Сега разбрахте ли кой всъщност е мафията?Зад Кирчо и Асенчо стои цял октопод.Можете да прочетете повече в интернет за "Октопода на промяната".
  • 56 МА ТОЙ И ЛИЧНИЯ МИ ЛЕКАР НИЩО НЕ РАЗБИР

    1 1 Отговор
    ОТ ЛЕЧЕНИЕ , НО БЕЗ НЕГО ЛЕКАРСКАТА МАФИЯ НЕ МОЖЕ !