Last news in Fakti

14 Юли, 2014 16:44 1 353 0

Пирло, Клозе и големите имена, които няма да видим пак на световно

  • мондиал 2014-
  • световни първенства-
  • пирло-
  • клозе-
  • ибрахимович-
  • джерард

Несъмнено световното в Русия след четири години ще загуби част от блясъка си

Пирло, Клозе и големите имена, които няма да видим пак на световно - 1
Снимка: БТА/ AP

Преди броени часове Германия победи Аржентина на финала на световното първенство и спечели титлата за четвърти път в своята история. Мондиалът в Бразилия бе изключително резултатен, феновете по света видяха красиви голове и изпълнения. Форумът обаче има и своята тъжна страна – някои футболисти изиграха последното си световно първенство и със сигурност ще липсват след четири години в Русия.

Едно от имената, които няма да видим повече на световни първенства, е Мирослав Клозе, пише Goal.com. Германецът подобри рекорда на бразилския голмайстор Роналдо за най-много попадения на мондиали и вдигна световната купа. Какъв по-добър завършек на една прекрасна  кариера на международната сцена!

Не такъв бе завършекът обаче за друг гениален футболист, чийто тим отпадна още в груповата фаза – Андреа Пирло. „Моторът“ на италианците бе на ниво, но „скуадрата“ записа две загуби в групите и отпадна след едва три изиграни мача. На световното в Русия през 2018 Пирло ще е на 39 години и няма да раздава великолепните си пасове, превърнали се в запазена негова марка.

Друг голям футболист, който няма да играе повече на световно, е англичанинът Стивън Джерард. Англия, подобна на Италия, отпадна още в групите, и разочарова милионите си фенове. Въпреки това младият състав на „трите лъва“ даде наченки за развитие след четири години, но ще трябва да се справя без Джерард.

Испания бе детронирана по унизителен начин. Шаби Алонсо, Шави и Давид Вия ще дадат път на младите – несъмнено прекрасни играчи, записали имената си със златни букви във футболната история!

С четири световни зад гърба си, камерунецът Самуел Ето'о също ще липсва! Друг африканец – Дидие Дрогба, ще е 40-годишен на световното в Русия и ще го гледа пред екрана.

Диего Форлан и Рафа Маркес също ще пропуснат мондиала в Русия. Златан Ибрахимович, който ще навършва 33 през октомври, по всяка вероятност също няма да играе в Русия. Шведът не игра и в Бразилия, но несъмнено е едно от най-големите и колоритни имена в модерния футбол!


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА