Last news in Fakti

17 Октомври, 2014 09:55 1 282 0

Близо 220 пробягани километра за три седмици

  • спорт-
  • бягане

Разстоянието от София до Стара Загора в километри пробягаха за три седмици участниците в социалната инициатива #4040caratrun.От 29 септември, когато стартира надпреварата, до днес икономистът Владимир Каролев, пианистката Мария Каракушева, журналистът Константин Вълков, водещите от Дарик радио - Михаил Дюзев и БНТ - Сибина Григорова, маркетинг мениджърът на Opel за България Владимир Тодоров, както и изпълнителният директор на Carat Bulgaria – агенцията инициатор на социалната кампания – Мария Грашнова успяха да натрупат актив от близо 220 километра в бягане или средно по 31 км. на човек. Владимир Тодоров, Opel и пианистката Мария Каракушева засега си оспорват титлата с най-много пробягани километри.

#4040caratrun, чиято цел е да популяризира по-активното практикуване на спорт в България, продължава да увеличава своите съмишленици, които се включват както в бягането, така и в реализирането на предизвикателното начинание. Партньори на кампанията са Opel, Mtel, Дарик Радио, сайтовете WebCafeи Факти.

Всеки един от участниците в социалната кампания Carat Runразполага с пълнаadidas-екипировка от Carat Bulgaria и специално мобилно устройство с пакет данни, предоставени от Mtel, с което се измерват и споделят пробяганите километри чрез хаштаг - #4040caratrun. Дарик радио продължава да отразява ежедневно техния статус и да информира за прогреса им. Кампанията продължава до 7 ноември, когато ще се разбере дали всеки от участниците е покрил първоначалното предизвикателство да пробяга поне 40 километра в разстояние на 40 дни.

Според проучване на Евробарометър, публикувано през март 2014 г., България е страната, в която най-рядко се практикува спорт под каквато и да било форма, като 78% от запитаните за отговорили, че никога не са спортували или играли някакъв вид спорт. След нас в топ 5 на неспортуващите държави остават Малта със 75%, Португалия – 64%, Румъния – 60% и Италия също със 60% негативни отговори. Проучването сред европейските страни сочи, че 59% от гражданите на ЕС никога или много рядко се занимават със спорт, като основните причини, които посочват за това са липсата на свободно време (42%) и на мотивация (20%). Резултатите от цялото изследване може да бъде намерено тук.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА