18 Декември, 2014 13:30 608 0

Костадинова: 2015 г. е много важна за спорта

  • стефка костадинова-
  • 2015-
  • развитието на спорта-
  • бок-
  • йорданка фандъкова

Световната рекордьорка в скока на височина остана изключително доволна от това, което е планирано за развитието на спорта през идната година

Костадинова: 2015 г. е много важна за спорта - 1
Снимка :БТА

Стефка Костадинова бе гост на спортния празник в "Арена Армеец" и на последвалата го пресконференция на кмета на София Йорданка Фандъкова, на която стана ясна програмата на общината за развитието на спорта за 2015 г.

Световната рекордьорка в скока на височина остана изключително доволна от това, което е планирано да се свърши като подготовка за основното събитие – "София европейска столица на спорта през 2018 г.".

"2015 г. е много важна за спорта – първо, че е предолимпийска за Рио де Жанейро, и второ – за пръв път се провеждат европейски олимпийски игри, които ще са в Баку (Азер) от 12 до 28 юни. Изключително съм щастлива, че до момента имаме 103 спортисти, които са покрили олимпийските квоти, и очаквам още поне 4-5 атлети, които могат да се присъединят към тази група. От доста дълго време България не е участвала на голям спортен форум с такава делегация. Така че стискам палци най-после да се покаже светлина в тунела за българския спорт по време на олимпийски игри. Аз мисля, че спортистите сме малко длъжници на българския народ. Спортът е едно от нещата в държавата, което кара хората да се гордеят, че са българи", коментира президентът на Българския олимпийски комитет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА