24 Декември, 2014 11:27 1 134 0

Отново намаляват отборите в "А" Група

  • бфс-
  • изпълком-
  • а група-
  • плейофи

От сезон 2016/2017 отборите в А Група ще са 10

Отново намаляват отборите в "А" Група - 1
Снимка: БТА
Изпълкомът на БФС ще обсъжда нова промяна във формата на "А" група. Очаква се на едно от следващите си заседания през новата година ръководното тяло на футбола да вземе решение за намаляване на отборите в елитната ни дивизия до 10 от сезон 2016/17 година. В момента те са 12 с 2 изпадащи и плейофи.

При новия формат отборите ще трябва да играят 4 пъти помежду си или общо 36 кръга. Още от следващия сезон пък се очаква да се въведе правило, според което трима играчи до 21 години да започват като титуляри във всеки мач от първенството. Има вариант обаче и това решение да бъде отложено за сезон 2016/17. Предстои да се уточни също така дали тези играчи задължително трябва да са продукт на школата на съответния клуб.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА