Last news in Fakti

30 Декември, 2014 19:29 706 0

Роджърс похвали Адам Лалана

  • лалана-
  • роджърс-
  • ливърпул-
  • преса

Пресирането му бе нещо, което ни липсваше досега, обясни мениджърът на Ливърпул

Роджърс похвали Адам Лалана - 1
Снимка: БТА/АР
Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс похвали нападателя на тима Адам Лалана за представянето му срещу Суонзи. Английският национал вкара два гола при победата на червените с 4:1. Първото му попадение падна след като той притисна вратарят на гостите Лукаш Фабиански, който изчисти топката в тялото му и тя влезе в мрежата. При втория той подмина елегантно на скорост двама защитници, след което преодоля вратаря с диагонален удар.

"Играта му бе наградена с двата гола заради страхотното представяне и огромната работа", коментира Роджърс след мача.

"При първия гол той направи това, което искаме от играчите - да пресира дълбоко в съперниковата половина и да поставя вратарите под напрежение. Той чете ситуацията много добре. Може би ще ти се случи само няколко пъти в кариерата, но си струваше пресирането и това ни донесе гола. А той ни даде спокойствие, макар и само за 40 секунди, защото те веднага върнаха един гол".

"Това ни липсваше през първата част от сезона. Имаме талантливи играчи, но възможността да пресираме ни позволява да създаваме шансове. Искаме от играчите в тази част на терена да пресират и да работят".

"Лалана блокира много добре линията, защото в противен случай вратарят може да завърти и да подаде на другия защитник.  Той блокира линията и принуди вратаря да чисти и получи нужния късмет. Трансферът му от Саутхямптън бе голям, защото той бе капитан там. За всички идващи играчи е трудно. Идваш в клуб от такава величина с всички очаквания към теб. Няма как да го усетиш преди да дойдеш".

"Но сега те започват да се адаптират и свикват с изискванията тук и колко далеч искаме да стигнем. Ако погледнете тима в този мач, средната възраст бе много ниска. Много съм доволен от представянето на Адам и на отбора".

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА