Last news in Fakti

4 Януари, 2015 18:00 1 151 0

Фаворитки се сбогуваха с Бризбейн

  • фаворитки-
  • елиминирани-
  • бризбейн-
  • петкович-
  • стоусър-
  • янкович

Петкович, Стоусър и Янкович бяха елиминирани още в първия кръг на турнира

Фаворитки се сбогуваха с Бризбейн - 1
Снимка: БТА/AP

Шестата в схемата и полуфиналистка от миналия сезон Йелена Янкович (Сърбия) претърпя разочарование в първия кръг на турнира  в Бризбейн след поражение от участващата с "уайлд кард" Айла Томлянович (Хърватия).

21-годишната Томлянович изоставаше с пробив на три пъти в първата част, а в тайбрека навакса пасив от 4:6 точки, като спаси два поредни сетбола.

Във втората част тя доминираше на корта и триумфира категорично срещу 15-ата в света, след като взе 18 от последните 24 разигравания в срещата.

Така Томлянович записа едва втората победа в кариерата си срещу състезателка от топ 20 на класацията на WТА.


Представителката на Германия Андреа Петкович също бе рано елиминирана от надпреварата с награден фонд 1 милион долара.

Поставената под номер 5 Петкович, която в края на миналия сезон триумфира в Турнира на шампионките в София, загуби на старта от победителката от 2012 година Кая Канепи (Естония) с 4:6, 7:5, 4:6.

Канепи наниза 7 аса и стигна до успеха след 2:26 часа игра. За място на четвъртфиналите тя ще се изправи срещу квалификантка.


Първа ракета на Австралия Саманта Стоусър също разочарова на старта след 6:4, 4:6, 5:7 срещу Варвара Лепченко (САЩ). Двубоят продължи два часа и половина, но Стоусър допусна 8 двойни грешки и седем пробива, което се оказа решаващо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА