Last news in Fakti

4 Януари, 2015 19:50 742 0

Грандовете от Манчестър с победи за Купата

  • манчестър юнайтед-
  • сити-
  • фа къп

Саутхемптън ще преиграва след реми с Ипсуич

Грандовете от Манчестър с победи за Купата - 1
Снимка: БТА/AP

Отборите на Манчестър Юнайтед и Манчестър Сити доказаха разликата в класите спрямо съперниците си и записаха победи в турнира за ФА Къп.

"Червените дяволи" продължават напред след успех с 2:0 като гост срещу последния в третото ниво на английския футбол Лига 1 Йоулвил Таун в дебюта на Луис ван Гаал в тази надпревара.

И двете попадения на "Хюиш Парк" паднаха след почивката, след като през първото полувреме и в началото на втората част домакините показаха завиден дух и играха като равен с равен.

Все пак силите ги напуснаха и с попадение в 65-ата минута на срещата халфът на Юнайтед Андер Ерера откри резултата в полза на своя тим.

Младият испанец отбеляза фантастично попадение от границата на наказателното поле, засичайки топката от воле, след като тя се отклони в тялото на бранител на домакините при опит на Дарън Флетчър да му я подаде. Анхел ди Мария пък удвои аванса на своя отбор в последната 90-а минута на срещата, след като бе изведен зад защитата на домакините от Уейн Рууни и с технично изпълнение преодоля Джед Стиър, за да подпечата победата на манчестърци.

По този начин 20-кратните шампиони на Англия си осигуриха продължаване напред в надпреварата, на която също са рекордьори по най-много отличия.


Градският съперник на възпитаниците на Ван Гаал Манчестър Сити също не бе убедителен в играта си, но все пак и той достигна до успеха.

"Гражданите" се пребориха с гостуващия Шефийлд Уензди и също преодоляха третия кръг от турнира за ФА Къп.

До 66-ата минута футболистите на Мануел Пелегрини изоставаха с 0:1 в резултата, след като в 14-ата Атде Нухиу изведе Уензди напред, разписвайки се във вратата на Вили Кабайеро след бърза контраатака и асистенция на Стиви Мей.

През второто полувреме обаче домакините обърнаха резултата в своя полза. Джеймс Милнър изравни в 66-ата с удар от немного голям ъгъл след голов пас на включилия се от пейката Давид Силва. В първата минута на добавеното време Милнър окончателно се превърна в герой за Сити, реализирайки победното попадение. Милнър бе точен с удар почти от голлинията след още една асистенция на Давид Силва.

Така и двата гранда от Манчестър ще играят в следващата фаза и очакват своите съперници от жребия.

На този етап същото обаче нв важи за 3-я в Англия Саутхемптън. Тимът на Роналд Куман днес се добра само до 1:1 на своя "Сейнт Мерис" срещу коравия Ипсуич и ще се наложи да преиграва срещата като гост на съперника си от Чемпиъншип.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА