Last news in Fakti

15 Януари, 2015 18:12 863 0

Ферари: Започваме сезона с леко закъснение

  • ферари-
  • серджо маркионе-
  • дизайнът на новата кола

Серджо Маркионе заяви, че дизайнът на новата кола тръгнал по-късно

Ферари: Започваме сезона с леко закъснение - 1
Снимка: АП/БТА

Президентът на Ферари Серджо Маркионе призна, че работата по новия болид на Ф1 отбора е започнала късно, но смята, че тимът ще може да навакса изоставането благодарение на решението на ФИА да се работи по двигателите и през годината. Федерацията прие позицията на Ферари, че в техническия правилник няма точно дата за хомологиране на двигателите за сезон 2015 и така отборите ще могат да развиват задвижващите си единици през годината. Затова и Маркионе е оптимистично настроен за представянето на Скудерия.

"Започваме сезона с леко закъснение, защото дизайнът на новата кола тръгна по-късно. Но поне нямаме забрана да работим по двигателите след първото състезание, така че сезонът ще е интересен. Мисля, че колата ще става все по-добра с всеки кръг", заяви Маркионе на автомобилното изложение в Детройт.

Според президента за по-силното представяне ще помогнат и новият шеф на тима Маурицио Аривабене и техническият директор Джеймс Алисън. "Имаме нов директор, който се занимава със състезания през голяма част от професионалния си живот - Маурицио Аривабене, който сега е много зает. Имаме и Джеймс Алисън, който превзе техническата част от бизнеса, така че отборът ни е пълен".

Маркионе вярва, че по-доброто представяне ще дойде и благодрение на големите промени във Ферари, които се извършиха след "катастрофалната" 2014 година. Президентът обясни напускането на Лука ди Монтедземоло така: "Беше време за промяна. Лука свърши фантастична работа, ръководейки бизнеса в продължение на 23 години, но ние не бяхме печелили шампионата от 2008 година насам. Последният сезон беше катастрофален и организацията стана малко мързелива. Така че определено беше време за някои промени. Бизнесът с автомобили върви невероятно добре, но в сърцето на успеха на Ферари е това, което правим във Формула 1 на пистата. Ако не се представяме достатъчно силно там, това ще се отрази и на марката като цяло. Затова трябваше да се намесим".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА