Last news in Fakti

16 Януари, 2015 10:07 895 0

България обърна Гибралтар на футзал

  • футзал-
  • българия-
  • гибралтар

Гостите поведоха в 5-ата минута, българите стигнаха до 3:1

Националният отбор на България по футзал победи Гибралтар с 3:1 във втората си квалификационна среща от предварителна група „А“ за Евро 2016. Двубоят в зала "Скаптопара" в Благоевград не започна добре за избраниците на Иван Стоилов, след като Гибралтар откри резултата в 5-ата минута. Гостите организираха бърза контраатака, която Иван Роба завърши с гол. Три минути по-късно Даниел Димов изравни. В 15-ата минута след шут на Пламен Стойков, топката бе избита в ъглов удар. Димов се нагърби с изпълнението и центрира към Георги Карагеоргиев, който реализира за 2:1. 
 
През втората част българите успяха да вкарат и трети гол. В 21-ата минута отново след разиграване от корнер, Пламен Стойков вкара топката във вратата на Гибралтар. В последните четири минути гостите заиграха „ва банк“ без вратар, но липсата на опит и късмет попречиха на националите ни да спечелят с по-голям резултат.
 
В другата среща от нашата група, която се игра по-рано днес, отборът на Дания победи с 4:0 Гърция.
 
Така, след вторите срещи, Дания и България имат по 4 точки, но датчаните са първи заради по-добрата си голова разлика. Последният мач на България е срещу Гърция. Двубоят ще се играе в събота от 19:30 часа отново в зала „Скаптопара“.
 
Победителят от групата на България ще се класира за следващата фаза на евроквалификациите. Заелият второ място отбор с най-добри показатели между всички шест групи в предварителния кръг, също ще вземе квота за основните квалификации по пътя към Евро 2016 в Белград.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА