Last news in Fakti

17 Януари, 2015 17:52 979 0

Григор Димитров: В Мелбърн всичко е възможно

  • открито първенство на австралия-
  • тенис-
  • григор димитров-
  • мелбърн

Григор Димитров ще започне в понеделник участието си на първия турнир от Големия Шлем за годината

Григор Димитров: В Мелбърн всичко е възможно - 1
Снимка: БТА/ AP

Григор Димитров заяви, че всичко е възможно на Откритото първенство по тенис на Австралия. Най-добрият ни тенисист започва в понеделник участието си в Мелбърн, като първият съперник на българина ще е Дъстин Браун.

„Сезонът тъкмо започва с първия голям турнир. Всичко е възможно на Откритото първенство на Австралия. Това е добър начин за старт на годината. Надявам се, че всичко ще протече позитивно”, сподели Гришо пред ausopen.com.

„Свърших много работа през паузата. Знаехме какво работи добре и върху какво трябва да се наблегне. Работих усилено преди сезона – както на корта, така и извън него”, сподели още българският тенисист.

Попитан  как е преживял загубата от Рафаел Надал в Австралия през 2014, Григор Димитров отговори: „Отне ми време да се съвзема, особено след като пропуснах сетпойнт в третия сет и ударът не влезе за сантиметри. Със сигурност, това не се забравя, но мисля, че извлякох позитиви от цялата работа. Приех загубата като победа, въпреки че не беше така. Това ми даде добър старт. В края на краищата мисля, че се представих на високо ниво през цялата година”.

Той говори и за турнира в Бризбейн, където миналата седмица загуби на полуфиналите от бившия номер 1 в световната ранглиста Роджър Федерер: „Това беше труден мач и не се представих по начина, по който исках. Но това не означава, че съм разколебан".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА