26 Януари, 2015 18:20 965 0

Литекс громи с 8:0 в контрола

  • литекс-
  • раковски-
  • контрола

От точния мерник на оранжевите играчи си изпати втородивизионният Раковски

Литекс громи с 8:0 в контрола - 1
Снимка: БТА

Литекс сътвори голова фиеста във втората си зимна контрола, играна в Бресник. „Оранжевите“ разгромиха с 8:0 втородивизионния Раковски.

Красимир Балъков заложи на две равностойни единадесеторки, които записаха по 45 минути в мача. Още в 6-та минута ловчанлии можеха да открият резултата. След дълго центриране таранът Минчев свали топката с глава към Малинов, но стражът на Раковски спаси удара му. Малко след това оранжевите поведоха с гол на Васил Божиков. Бранителят вкара с глава след изпълнен корнер на Малинов, при който капитанът Страхил Попов отклони топката на първа греда.

В 20-ата минута Литекс отбеляза втори гол. Страхил Попов проби и центрира отлично на задна греда, където Руменов засече топката с глава , но бранител на домакините изби от голлинията. При добавката обаче Кристиян Малинов безпроблемно се разписа. Младежкият национал можеше да е точен пак и в следващата атака, когато Галин Минков го намери перфектно с центриране отляво, но Енчев отново прояви рефлекс.

В 32-ата минута авансът на оранжевите стана класически. Никола Колев намери хитро с извеждащ пас Руменов, за който не бе проблем да „копне“ топката над Енчев. Раковски се опита да атакува и на свой ред стигна до изгодна ситуация за гол, но Учиков отблизо изпусна да намали.

И след почивката ловчанлии продължиха да са по-активният и агресивен отбор на терена и за четвърт час набързо вкараха четири нови попадения. В 48-та минута Кирил Десподов центрира от корнер, а националът Илия Миланов се извиси и засече за 0:4.

Три минути по-късно юношата Емил Петров намери Милчо Ангелов и той с диагонален шут не сгреши. В 54-та минута Александър Цветков би от двайсетина метра, вратарят отрази, но притичалият Джордан отблизо довкара. В 58-та минута колумбиецът отклони коженото  след пас на Горанов, то попадна в младока Десподов, който с лекота също се нареди сред голмайсторите, съобщиха ловчанлии на официалния си сайт.

Устремът на Литекс не спря. В 63-та минута Милчо Ангелов проби по десния фланг, а от центрирането му се възползва французинът Петрус Бумал, който с глава оформия крайния резултат. След това попадение вратарят на Раковски се контузи, а поради липсата на резервен страж, Литекс джентълментски предостави един от своите таланти да пази до края.  Александър Конов заключи вратата в последния половин час и прекъсна головата серия на своите съотборници, спасявайки три стопроцентови гола в мрежата си на Милчо Ангелов и Джордан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА