Last news in Fakti

28 Януари, 2015 18:58 961 1

Луиш Фиго иска да е шеф на ФИФА

  • фиго-
  • фифа-
  • президент-
  • избори-
  • кандидатура

Грижа ме е за футбола и за това го правя, обяви португалецът

Луиш Фиго иска да е шеф на ФИФА - 1
Снимка: БТА/АР
Носителят за Златната топка за 2001 година Луиш Фиго ще се кандидатира за президентския пост на Световната футболна централа. Бившият португалски футболист каза пред CNN, че е получил необходимата подкрепа от поне пет национални федерации и има право да подаде кандидатурата си на изборите на 29 май на конгреса на ФИФА в Цюрих.

Крайният срок за подаване на заявки е утре в полунощ. Към този момент за поста са се кандидатирали настоящият президент Сеп Блатер, холандецът Михаел ван дер Праг, принцът на Йордания Али Бин Ал Хусейн и бившият френски национал Давид Жинола.

Фиго има 127 мача за португалския национален отбор. През кариерата си е играл и за двата испански гранд Реал Мадрид и Барселона.

"Грижа ме е за футбола, а това, което виждам от имиджа на ФИФА в последните години, никак не ми харесва. Нужна е прозрачност, промяна в ръководството и единомислие и мисля, че сега е моментът за това", каза Фиго пред CNN.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Владислав Димитров

    0 0 Отговор
    Иска ама няма, ФИФА е голяма !