Last news in Fakti

29 Януари, 2015 10:43 754 0

Шарапова срещу Уилямс е големият финал в Австралия

  • мария шарапова-
  • серина уилямс-
  • австралия

Шарапова отстрани Макарова, а Уилямс се справи с Кийс

Шарапова срещу Уилямс е големият финал в Австралия - 1
Снимки: БТА/AP

Серина Уилямс срещу Мария Шарапова ще е финала на Откритото първенство по тенис на Австралия.

Рано днес Шарапова отстрани на полуфиналите своята руска сънародничка Екатерина Макарова с 2:0 сета (6:3, 6:2). Мария започна мощно първия гейм, който започна с пробив от самото начало и поведе с 3:0 гейма. Макарова обаче бързо възстанови играта си и върна пробива, след което доведе резултата до 4:3. Шарапова веднага осъществи още един пробив и спечели сета с 6:3. Тя направи серия от два поредни пробива в началото на втория сет и дръпна с 4:0, предрешавайки развитието на сета, който спечели с 6:2, а с това и полуфиналния мач.

На финала представителката на Русия ще срещне американката Серина Уилямс.  На полуфиналите тя отстрани Алиша Кийс също след 2:0 сета (7:6, 6:2). Кийс изригна с пробив в началото и поведе с 2:0.  Серина бързо върна пробива и изравни резултата при 3:3.  След това двете заиграха гейм за гейм и вкараха частта в тайбрек, който Уилямс спечели със 7:5 точки. Серина беше много по-категорична във втория сет, като осъществи бърза серия от пробиви и поведе с 5:1 и без проблеми затвори сета при 6:2..


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА