30 Януари, 2015 17:00 1 789 0

Посрещнаха младите ни олимпийци с цветя и поздравления

  • европейски зимен фестивал-
  • посрещане-
  • алберт попов-
  • йоан тодоров-
  • цветя

Най-голям интерес предизвика 17-годишният Алберт Попов

Посрещнаха младите ни олимпийци с цветя и поздравления - 1
Снимки: Bgolympic.org

С много цветя, честитки и поздравления бяха посрещнати част от българските млади олимпийци, завърнали се днес от Европейския зимен фестивал в Лихтенщайн и Австрия. Сред пристигналите бяха и спечелилият два сребърни медала скиор Алберт Попов, както неговият колега Йоан Тодоров, наредил се на престижното шесто място в слалома.

Най-голям интерес предизвика 17-годишният Алберт, спечелил вторите места в гигантския слалом и в слалома. Талантливите младежи получиха огромни букети от Българския олимпийски комитет, Българската федерация по ски и от своите роднини.

„Искам да поздравя Алберт и Йоан с класирането, да им благодаря за положителните емоции, които ни доставиха и да им пожелая това да бъде първата крачка към бъдещите им успехи“, заяви генералният секретар на БОК Белчо Горанов, който бе ръководител на българската делегация на Фестивала.

Председателят на БОК Стефка Костадинова поздрави лично Алберт Попов още вчера, веднага след като спечели втория сребърен в слалома. Шефът на БФ ски Цеко Минев пък изпрати поздравителен адрес на двамата алпийци за отличното им представяне на 12-ия Европейски младежки олимпийски зимен фестивал в Лихтенщайн и Австрия.

Роднини, приятели и фенове търпеливо изчакаха на Аерогара София многото снимки и интервюта, преди да поздравят младите скиори за тяхното представяне. Най-колоритна бе групата посрещачи на Алберт, в която бяха майката, бащата, бабата и дядото на талантливия ни алпиец.

„Трогнат съм от топлото посрещане. Сега още повече усещам цената на успеха, на тези два медала, които са и голяма отговорност за бъдещето ми развитие. Моите амбиции са още по-големи, дори и сега смятам, че можех да се преборя и за златото в двете дисциплини на Фестивала. Сезонът е в разгара си, веднага заминавам за Пампорово и Боровец, след стартовете там ми предстои участие на Световния шампионат за мъже във САЩ, после и на Световния младежко първенство“, заяви Алберт Попов, цитиран от пресцентъра на БОК.

След семплата церемония по посрещането, алпийците дълго време не можеха да се отърват от желаещи общи снимки и автографи. Случайно пристигащи пътници също се включиха сред мераклиите да се снимат с младите български олимпийци.

Същевременно, България приключи участието си на Фестивала със старта в смесената щафета на биатлона 2х6 и 2х7.5 км. Нашите в състав София Величкова, Милена Тодорова, Кристиян Стоянов и Християн Георгиев се наредиха 14 от 21 стартирали квартета. С общо 11 грешки в стрелбата и два рунда, българите финишираха 10.35 мин. след шампионите от Норвегия. Втори и трети са съответно Русия и Германия.

Официалното закриване на Олимпийския фестивал е тази вечер, а последната група от българската делегация се прибира утре, събота, 31 януари, с полет през Мюнхен, планиран за кацане на Аерогара София Терминал 2 в 22.30 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА