Last news in Fakti

2 Февруари, 2015 15:00 797 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион

  • барселона-
  • реал мадрид-
  • атлетико мадрид-
  • примера дивисион-
  • резултати
Обзор на последния кръг от Примера дивисион - 1
Снимка: БТА/АР

През изминалия уикенд се изиграха мачовете от 21-вия кръг на испанската Примера дивисион. Очаквано, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид победиха в своите мачове. Барселона също не сбърка срещу коравия тим на Виляреал. Борбата за титлата продължава. Битката за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири кипи с пълна сила. Нещата в дъното също се завързаха.

Ето и всички резултати: 

Райо Валекано - Депортиво Ла Коруня - 1:2

Депортиво Ла Коруня постигна изключително важна победа с 2:1 над Райо Валекано в Мадрид. По този начин Супердепор взе глътка въздух в изключително жестоката битка за оцеляване в Примера. Що се касае до Райо,то тимът от Вайекас продължава с традицията да играе по-успешно навън, отколкото на домашния „Тереса Риверо".
 
Ла Коруня откри още в 10-ата минута. Квалейро центрира добре от фаул, вратарят на Валекано не успя да улови топката и Селсо Борхес я довкара. В 22-ата мин. обаче Буена изравни след хубаво центриране отляво.
 
Около четвърт час преди края обаче галисийците стигнаха до победата чрез дузпа, свирена за лошо влизане на Ба. Борхес застана зад топката и с втория си гол в мача донесе успеха на Депортиво.

Реал Мадрид - Реал Сосиедад - 4:1

Отборът на Реал Мадрид спечели домакинството си срещу Реал Сосиедад с 4:1 в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. Футболистите на Сосиедад стартираха ударно срещата.  Още в 1-та минута центриране от корнер намери Елустондо, който с глава отбеляза за 0:1. Това беше и най-бързият гол в испанския шампионат от 2011 г. насам. Футболистите на Реал обаче не се поколебаха и отвърнаха светкавично на удара.

В 3-та минута центриране на Марсело намери Хамес, който с глава изравни за 1:1. В 4-та минута пък мощен удар на Каналес мина покрай вратата на Касияс. Постепенно домакините иззеха инициативата в мача. В 20-та минута Хамес изведе по отличен начин Бензема, чийто шут бе спасен от вратаря Руи. Той трябваше да се намесва и след шут от близо на Хамес в 28-та минута. В 37-та минута шут на Бензема бе избит от Руи, но при добавката Рамос отбеляза за 2:1.

Второто полувреме мина под пълната доминация на „белия балет“. В 48-та минута прецизен шут на Иско мина покрай вратата. В 51-та минута комбинация между Бейл и Безнема завърши с гол на французина за 3:1. В 61-та минута удар на Иско бе спрян от защитник пред гол линията. В 77-та минута прекрасен фалцов удар на Безнема попадна във вратата за крайното 4:1. В 82-та минута Бейл бе изведен сам срещу вратаря, но Руи спаси неговия шут.  В 86-та минута Карвахал също излезе сам срещу вратаря, но и той изпрати топката покрай вратата.
 
След тази победа Реал Мадрид продължава да е лидер в испанския шампионат с актив от  51 точки. Сосиедад е на 13-то място с 22.

Ейбар - Атлетико Мадрид - 1:3

С три гола преди почивката шампионът Атлетико Мадрид победи с 3:1 като гост Ейбар в мач от 21-ия кръг на испанското първенство. На много тежкия терен столичани поведоха в резултата чрез Антоан Гризман, възползвайки се от асистенция на Раул Гарсия в седмата минута.

Хърватският национал Марио Манджукич направи резултата 2:0 след центриране на Гризман в 23-ата минута. Само 120 секунди по-късно Манджукич реализира своя десети гол в Ла Лига, давайки аванс от три гола в полза на "дюшекчиите".

В последните секунди на срещата Федерико Пиовокари реализира почетен гол в полза на домакините, които са в средата на таблицата с актив от 27 точки.

Атлетико Мадрид се намира на трета позиция в Примера дивисион с 47 точки.

Гранада - Елче - 1:0

Гранада надви у дома Елче с минималното 1:0 и се отлепи от дъното на временното класиране. Победният гол за андалусци реализира колумбийският нападател Джон Андрес Кордоба в 56-ата минута. Гостите пък доиграха мача в намален състав, след като в 70-ата минута уругваецът Дамиан Суарес бе изгонен след втори жълт и съответно червен картон.

След успеха си Гранада остана в опасната зона и заема 18-а позиция с 18 точки. Елче е на 19-о място със 17 точки. 

Селта Виго - Кордоба - 1:0

В късния съботен мач победи Кордоба с 1:0 като домакин. Единственото попадение падна в 56-ата минута на срещата. Отбеляза го полузащитникът Нолито. Тази победа за Селта е първата им от 1 ноември, когато тимът от Виго се наложи над Барселона в 10-ия кръг. 

С успеха галисийският клуб се изкачи на 10-ото място във временното класиране с 24 точки в актива си. Гостите останаха на 17-ата позиция със своите 18 точки. 

Леванте - Атлетик Билбао - 0:2

Оборът на Атлетик Билбао се наложи с 2:0 при гостуването си на Леванте в мача от 21-я кръг на Ла Лига. Двубоят бе сравнително равностоен през първото полувреме, а през вторите 45 минути играите на Билбао имаха значителен превес. И двата гола за успеха на баските бяха дело на Ариц Адурис, който бе точен в 48-ата и в 90-ата минута.

Първата по-сериозна опасност в мача дойде в 12-ата минута и бе в полза на Атлетик. Икер Муняин направи чудесен пробив, но не успя да стигне до гол. Последваха минути на поделено владение на топката, а опасни положения липсваха и пред двете врати. Така всичко по-интересно се случи през вторите 45 минути.
 
След почивката зрителите станаха свидетели на доста повече интригуващи ситуации, а в 48-ата минута и равенството бе променено. Ариц Адурис завърши атака на баските по перфектен начин с хубав удар за 1:0. Малко сед това, в 53-ата минута, Муняин отново се озова в центра на събитията, но пак не успя да се разпише.
 
Хорди Ексуметра можеше да изравни в 76-ата минута, но без успех, а в последната минута на редовното време Адурис удвои авана на тима си и записа втори гол в сметката си – 2:0. В класирането Атлетик е 12-и с 23 точки, а Леванте е последен, 20-и, с 16.

Алмерия - Хетафе - 1:0

Алмерия спечели за първи път този сезон у дома в Ла Лига, след като надви Хетафе с 1:0 и се измъкна от зоната на изпадащите. Домакините стартираха по-добре и имаха може би основателни претенции за дузпа, когато Едгар Мендес беше съборен от Алваро Аройо в наказателното поле, но съдията прецени, че всичко е наред.

Късметът също не бе с Алмерия и Анхел Трухийо нацели напречната греда след удар с глава Пред другата врата Хулиан спаси удар на Васкес. 13 000 зрители по трибуните ликуваха точно преди почивката. Хемед намери Едгар Мендес, който прати в долния ъгъл за 1:0.
 
Мичел Маседо вкара и втори гол за домакините, но той беше отменен заради засада.
 
Серхио Ескудеро остави Хетафе с 10 души след втори жълт картон в 63-ата минута. Томер Хемед изпусна два шанса да убие интригата и 7 минути преди края също беше изгонен с два жълти картона, но до края Алмерия удържа ценния успех.
 
С победата отборът на Хуан Игнасио Мартинес се качи до 16-а позиция с 19 точки, а Хетафе е само точка по-напред на 15-о място.

Севиля - Еспаньол - 3:2

Севиля взе реванш от Еспаньол за отстраняването в турнира за Купата на Краля и победи каталунците драматично с 3:2 след победен гол на играещия под наем от Ливърпул Яго Аспас в края. Така Севиля измести Валенсия от 4-ото място. През седмицата Севиля победи същия съперник с 1:0, пак на „Рамон Санчес Писхуан”, но това не стигна след загубата с 1:3 в първия мач за купата и Еспаньол се класира за полуфиналите.

Тази вечер бе време за реванш, но отново каталунците бяха близо до изненада. Вратарят Бето спъна Салва Севия и Стуани даде аванс на гостите от бялата точка след 15 минути игра. Севилци реагираха бурно и изравниха 10 минути по-късно с много рядко срещан гол. Бранителят Диого Фигейраш влезе в единоборство със Стуани и изрита топката от около 35 метра, а тя прехвърли вратарят Франсиско Касия за 1:1.
 
10 минути преди почивката Витоло засече точно центриране на Алекс Видал и обратът бе пълен – 2:1.
 
Това не беше денят на вратаря на Еспаньол и Кико Касия бе изгонен в 40-ата минута за игра с ръка извън наказателното поле. Севиля пък смени вратаря Бето на почивката, а след паузата домакините бяха подгонени от карък, защото удари на Ибора и Яго Аспас срещнаха гредите.
 
Еспаньол се възползва от пропуските и изравни с 10 души чрез Виктор Санчес, който се разписа с фалцов удар за 2:2 13 минути преди края. Минута преди края обаче Бака намери Яго Аспас и дошлият от Ливърпул нападател донесе успеха на Севиля с 3:2.
 
Отборът на Унай Емери е на 4-то място с 42 точки, с една пред Валенсия и на 5 зад Атлетико Мадрид. Еспаньол има 26 на девета позиция.

Барселона - Виляреал - 3:2

Барселона спечели домакинството си срещу Виляреал с 3:2. „Каталунците“ нападаха още от началото на мача, но трудно достигаха до чисти голови положения. В крайна сметка играчите на Виляреал издебнаха своя момент и поведоха в 30-та минута. Тогава след продължително разбъркване в наказателното поле топката попадна в Чернишев и той отбеляза за 0:1.  Домакините изравниха в 45-та минута след шут на Неймар от границите на наказателното поле за 1;1.

Второто полувреме започна по-добре за гостите. В 51-та минута Дос Сантос нахлу през лявото крило и намери Вието, който отбеляза за 1:2 в полза на Виляреал. Футболистите на Барселона отвърнаха на мига. Още в 52-та минута многоходова акция между Суарес и Меси позволи на Рафиня да се открие на чиста позиция и да отбележи за 2:2. В 55-та минута Суарес изведе Меси и аржентинецът с красив удар от границите на наказателното поле отбеляза за крайното 3:2.
 
След този резултат Барселона продължава да е на второ място в класирането с актив от 50 точки, на 1 зад лидерите от Реал Мадрид, които имат и мач по-малко. Виляреал се намира на 6-то място с актив от 38 точки.
 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА