2 Февруари, 2015 22:33 1 938 0

Големите трансфери в последния ден на меркатото (Обобщение)

  • трансфери-
  • обощение-
  • януарски прозорец-
  • хуан куадрадо

Вижте най-значимите трансфери, осъществени в последния ден на трансферния прозорец

Големите трансфери в последния ден на меркатото (Обобщение) - 1
Снимки: Twitter, Club's official pages

Зимният трансферен прозорец затвори в повечето от големите първенства в Европа. Факти.бг направи обобщение на най-значимите трансфери от последния ден на меркатото. Сред тях имаше и такива на български футболисти:

Без съмнение най-дългоочакваният трансфер се осъществи – Хуан Куадрадо премина от Фиорентина в Челси. Според медиите на лондончани ще платят 35 милиона евро за колумбийския национал.

Едни пристигат, други си заминават! От „Стамфорд Бридж” си тръгна немският национал Андре Шюрле, който се завърна в Бундеслигата. 24-годишният играч подписа с Волфсбург, който преди броени дни разби у дома Байерн с 4:1. „Вълците” са втори в първенството, а освен това играят и в Лига Европа.

Фиорентина привлече Мохамед Салах от Челси под наем до края на сезона. Египетският национал изигра само три мача във Висшата лига през този сезон и бе използван като част от сделката за привличането на Хуан Куадрадо.

Българинът Симеон Славчев премина под наем до края на сезона в английския Болтън. Полузащитникът на Спортинг (Лисабон) не получаваше шанс за изява в Португалия и ще доиграе сезона в Чемпиъншип.

Друг тим от Чемпиъншип – Шефилд Уензди, обяви официално привличането на нападателя на ЦСКА (София) Серджиу Буш. Договорът на голмайстора е за три години и половина.

Четвъртият във временното класиране на „А” група Литекс обяви продажбата на Армандо Ваюши. Албанецът премина в италианския Киево (Верона), който през този сезон се бори за оцеляване.

Турският Самсунспор привлече българския полузащитник Галин Иванов. За последно бившият играч на Левски игра за азербайджанския Хазар Ленкоран.

В Италия също бе повече от интересно. Шампионът Ювентус обяви завръщането на Алесандро Матри. 30-годишният играч ще играе под наем до края на сезона. Първа тренировка с „бианконерите” направи Стефано Стураро, който ще играе за „старата госпожа” под наем от Дженоа.

Освен това Ювентус обяви и привличането на бранителя Даниеле Ругани, който обаче ще завърши сезона в Емполи и ще се присъедини в тима от Торино през лятото. Себастиан Джовинко се сбогува със съотборниците си и премина в канадския Торонто.

Милан привлече под наем до края на сезона защитника Лука Антонели, както и Габриел Палета от Парма, който ще носи екипа на „росонерите” до 2018 година.

Фиорентина привлече под наем Алеандро Роси от Дженоа. Юношата на Рома ще играе във Флоренция до края на сезона. Роси може да играе както като десен бек, така и като крило.

Давиде Сантон от Нюкасъл се завърна в родния си клуб Интер. Двата клуба обявиха официално, че Сантон акостира в Милано под наем с опция за закупуване. Марко Бориело се завърна в Дженоа в опит да замени отишлия в Юве Алесандро Матри.

Рома привлече защитника на Катания Николас Споли под наем до края на сезона. След него „джалоросите” ще могат да го откупят. За Рома ще играе и Виктор Ибарбо от Каляри.

Бившият играч на Арсенал и Барселона Александър Хлеб бе представен като нов играч на турския Генчлербирлиги.

В Англия Рединг обяви привличането на Якубу Айгбени. 32-годишният нападател премина пред Катар и Китай, преди да се завърне на Острова.

Саутхемптън се похвали с привличането на Филип Джуричич, който идва от Бенфика. Сръбският национал ще играе под наем до края на сезона в тима на „светците”, които заемат четвъртото място в класирането на Висшата лига.

Манчестър Юнайтед освободи Андерсон, който се връща в родината си Бразилия, за да облече екипа на Интернасионал.

Лестър пък взе под наем защитника Роберт Хут от Стоук Сити. 30-годишният германец игра за Стоук от 2009 година насам, когато бе купен за 7 милиона евро пт Мидълзбро. 

Половин час преди края на трансферния прозорец в Англия Евертън обяви, че Аарън Ленън от Тотнъм ще играе на „Гудисън Парк” под наем до края на сезона.

Порто изпрати централния бранител Роландо под наем в белгийския Андерлехт до края на сезона. През януари той бе близо до трансфер в Ювентус, но сделката тогава пропадна.

Австралийският национал Тим Кейхил обяви, че ще продължи кариерата си в китайския Шанхай Шенхуа.

Вилфред Заха подписа с Кристъл Палас за пет години и половина. Юношата на „орлите" вече не е играч на Манчестър Юнайтед, който го купи за 10 млн. паунда през 2013 година.

След 342 мача с фланелката на Манчестър Юнайтед Дарън Флетчър напусна тима в посока Уест Бромич Албиън. Договорът му с новия клуб е за две години и половина.

Във френската Лига 1 Монако преотстъпи Лукас Окампос на Марсилия до края на сезона. 20-годишният аржентинец изигра 17 мача за „монегаските” в първенството през този сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА