Last news in Fakti

4 Февруари, 2015 11:50 664 0

Литекс отпътува за Анталия, ще играе с именити съперници

  • литекс-
  • анталия-
  • предсезонна подготовка-
  • красимир балъков

Литекс ще играе приятелски срещи с Партизан и Динамо Москва

Литекс отпътува за Анталия, ще играе с именити съперници - 1
Снимка: БТА

С група от 22-ма футболисти Литекс замина за турския курорт Анталия, където ще изкара втория етап от предсезонната си подготовка.

На място, веднага след контролата на България с Румъния в събота, към тима ще се присъединят и четиримата национали Страхил Попов, Илия Миланов, Кристиян Малинов и Кирил Десподов.

По време на двуседмичния си престой  в Анталия ловчанлии са планирали да изиграят четири проверки. Първата е на 7 февруари срещу словенския шампион Марибор. Три дни по-късно  предстои среща срещу сръбския първенец Партизан, а на 13 февруари е насрочен двубой срещу руския Динамо (Москва). Серията от мачове завършва на 17 февруари с унгарския Гьори Ето.

След доброто им представяне по време на първия лагер, наставникът Красимир Балъков реши да вземе за Турция и четиримата юноши от академията на клуба - Александър Георгиев, Галин Минков, Чавдар Ивайлов и Емил Петров, съобщиха от пресцентъра на Литекс.

„Първият етап от подготовката мина доста добре. Всички, с много малки изключения, издържаха целия период от подготовката, която беше повече кондиция, физика и каляване на характер. Ние много здраво тренирахме в тези 12 дни, понякога и по 3 пъти на ден. Имаме футболисти от школата, които за първи път бяха с нас. Разбрали сме се с ръководството – тази година ще се опитаме да дадем шанс на 4-ма човека от младите да „помиришат” мъжкия футбол. Те са национални състезатели, знаят за какво става въпрос. Така че след лагера в Турция ще видим как ще продължим с тях “, сподели наставникът Красимир Балъков.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА