Last news in Fakti

6 Февруари, 2015 11:00 939 0

Ексцесии, кютек и Гана е на финал

  • гана-
  • екваториална гвинея-
  • каф-
  • ексцесии-
  • кютек-
  • хулиган

Домакините от Екваториална Гвинея избесняха по време на 1/2-финалният двубой на тима си за КАФ

Ексцесии, кютек и Гана е на финал - 1
Снимки: АП/БТА

Отборът на Гана продължава да гази по пътя си към трофея в турнира за Купата на африканските нации.

Този път "черните звезди" помляха домакина Екваториална Гвинея с класическото 3:0 и се класираха за финала на надпреварата, където ги очаква другият  фаворит за титлата Кот д'Ивоар.

Джордан Аю от дузпа в 42-ата, Мубарак Уакасо в 45-ата и Андре Аю в 75-ата минута отбелязаха трите гола за ганайците, които спокойно можеха да спечелят и доста по-убедително.

И както до 82-ата минута нищо на терена не изглеждаше така, като че ли мачът може да стане по-интересен, когато озверялата публика на домакините реши да си го направи такъв.

мачът бе прекъснат заради сблъсъци по трибуните, които наложиха феновете на Гана да бъдат изведени от стадиона под полицейска охрана, за да не се стигне до по-сериозни проблеми. След около половин час разправии, все пак бе взето решение мачът да се доиграе, като все още не е ясно какво наказание ще бъде наложено на домакините заради хулиганските изстъпления на техните фенове.

Макар да оставаха 7 минути, бе решено да се доиграят само 3 от тях, като и двата отбора видимо не искаха повече и протоколно доиграха мача.

Така Гана ще срещне Кот д`Ивоар на финала в битка за трофея, докато за Екваториална Гвинея остава утешението да спори за бронзовите медали срещу ДР Конго.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА