Last news in Fakti

2 Април, 2015 15:14 876 0

България в една група с Хърватия, Испания и Австрия на Евро 2015

  • българия-
  • жребий-
  • евро 2015

Националите до 17 години ще започнат участието си на 6-ти май в Стара Загора

Юношеският национален отбор на България до 17 години ще играе в група А на Европейското първенство по футбол, което ще се проведе в нашата родина от 6-ти до 22-ри май.

Българите ще мерят сили с отборите на Хърватия, Испания  и Австрия. Жребият бе изтеглен в Поморие от ръката на треньора на века – Димитър Пенев. Отборът на Испания определено е най-силният отбор в групата, като през годините е спечелил 8 титли от първенството.

Мачовете от шампионата ще се играят в Бургас, Стара Загора, Сливен и Созопол.  Първият си мач от шампионата България ще се изиграе на 6-ти най в в Стара Загора срещу отбора на Хърватия. Фианлът на шампионата ще се изиграе на 22-ри май на стадион „Лазур“ в Бургас. На него ще присъства президентът на УЕФА Мишел Платини, който ще върчи трофея на победителите. Патрон на шампионата от българска страна е Стилиян Петров.

В първенството ще участват 16 отбора, като България ще участва по право като домакин.  Първите 6 отбора от шампионата ще получат право на директно участие на Световното първенство, което ще се проведе в Чили.

Пълният жребий за груповата фаза от шампионата:

Група „А”
БЪЛГАРИЯ
ХЪРВАТИЯ
ИСПАНИЯ
АВСТРИЯ
 
Група „В”
ЧЕХИЯ
СЛОВЕНИЯ
БЕЛГИЯ
ГЕРМАНИЯ
 
Група „С”
ГЪРЦИЯ
РУСИЯ
ШОТЛАНДИЯ
ФРАНЦИЯ
 
Група “D”
РЕПУБЛИКА ИРЛАНДИЯ
ХОЛАНДИЯ
ИТАЛИЯ
АНГЛИЯ 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА