3 Април, 2015 11:31 793 0

Серина Уилямс е на финал в Маями

  • серина уилямс-
  • симона халеп-
  • miami masters-
  • маями-
  • карла суарес-наваро

Американката победи трудно Симона Халеп с 2:1 сета

Серина Уилямс е на финал в Маями - 1
Снимка: БТА/АР

Носителката на 19 титли от Големия шлем Серина Уилямс ще играе 10-тия си финал на тенис турнира Miami Masters в Маями. На полуфиналите американката изпита доста проблеми срещу номер 3 в света Симона Халеп (Румъния), но успя да изкопчи победата с 6:2,4:6,7:5.

Двете трябваше да играят на 1/2-финалната фаза и в Indian Wells, но тогава Уилямс се отказа поради контузия, а в последствие Халеп спечели трофея. Състезателката от северната ни съседка неведнъж е заявявала, че докато Серина играе трудно някой може да мисли да стане номер 1 в световната ранглиста.

Това е 20-та поредна победа за по-малката от сестрите Уилямс, като вече балансът ѝ срещу ръмънката е 5 победи от 6 мача. В спора за титлата тя ще се изправи пред последното препятствие в турнира –  испанката Карла Суарес-Наваро, която в другия полуфинален сблъсък надигра категорично Андреа Петкович с 6:3,6:3.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА