Last news in Fakti

7 Април, 2015 20:06 802 0

БФ ръгби бе приета от БОК

  • ръгби-
  • бок

Стефка Костадинова с вдъхновяващо слово

 Българска федерация ръгби вече е пълноправен член в квотата на олимпийските спортове Това стана ясно след днешното общо събраие на Българският олимпийски комитет (БОК).

Делегатите одобриха отчета за дейността на комитета за периода април 2014 - април 2015 г., счетоводния отчет и доклада на одитора за миналата година.

В приветствието си председателят на БОК Стефка Костадинова изтъкна постижения на българските делегации, участвали на младежките олимпийски игри и на европейския младежки олимпийски фестивал, като припомни, че нашите таланти спечелиха 3 титли и общо 9 медала в Нанджин, Лихтенщайн и Австрия.

"Успехите на бъдещите български звезди вдъхват оптимизъм, радват, но същевременно ни задължават да направим всичко възможно за съхраняване и надграждане потенциала на тези талантливи деца и юноши. Предстои много важна година за българския спорт. В ход са олимпийските квалификации за Рио 2016, само след два месеца голяма наша делегация ще участва на първите европейски игри Баку 2015, следва младежкият фестивал в Тбилиси. Пред нас е огромна по обем дейност, в която БОК е ангажиран с координиращи функции в една важна за всички нас и за цялата нация мисия - успешното участие на въпросните авторитетни международни форуми," каза Костадинова, като допълни, че за Баку 2015 България вече има спечелени 120 квоти", изтъкна Костадинова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА