Last news in Fakti

8 Април, 2015 00:41 867 0

Борусия Дортмунд продължава за купата на Германия след голово шоу

  • борусия дортмунд-
  • хофенхайм-
  • германия

Отборът на Юрген Клоп победи Хофенйхайм с 3:2

Борусия Дортмунд продължава за купата на Германия след голово шоу - 1
Снимка: БТА/AP


на Борусия Дортмунд се класира за ½-финалите от турнира за купата на Германия след драматичен домакински успех срещу Хофенхайм с 3:2.

Мачът започна добре за Борусия и в 19-та минута Суботич засече центриране от корнер на Блашчиковски за 1:0. Гостите върнаха услугата в 21-та минута. Тогава с центриране от корнер Руди намери Воланд, който отбеляза за 1:1. Футболистите на Хофенхайм достигнаха до пълен обрат в 28-та минута. Тогава Формино измъкна една топка от противниковата защита и успя да прехвърли вратаря Лангелак за 1:2.

Второто полувреме мина под доминацията на Борусия.  В 57-та минута Дурм центрира към Обамеянг, който отбеляза за 2:2. При този резултат завърши и редовното време на срещата, което значеше, че следват  продължения. В 111-та минута от тях удар на Кагава бе избит от Бауман, а при добавката Кампъл не уцели вратата. Все пак  домакините стигнаха до така желания успех след прекрасен удар от воле на Кел за 3:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА