Last news in Fakti

12 Април, 2015 17:15 921 0

Фетел доволен от представянето си в Китай

  • фетел-
  • ферари-
  • китай

Още един подиум за пилота на Ферари

Фетел доволен от представянето си в Китай - 1
Снимки: БТА/ XINHUA

 Себастиан Фетел записа трети пореден подиум в днешния трети кръг от сезон 2015 във Формула 1. Пилотът на Ферари остана на трето място след победителя Люис Хамилтън и съотборника му в Мерцедес Нико Розберг.

Четирикратният световен шампион този път не успя да спре победния ход на отбора на Мерцедес, но въпреки това с третото си място остана на четири точки пред Розберг на втората позиция в класирането при пилотите.

"Като цяло направихме силно състезание. С меките гуми бях доста близо до Хамилтън и Розберг. Тактиката ни беше да ги притискам максимално и да налагам напрежение върху тях. С меките гуми се получаваше и не им разрешавах да се откъснат. С твърдите обаче те бяха по-бързи и нямах шанс да ги доближа и да атакувам. От този момент единственото нещо, което можех да направя, е да запазя третото място на подиума", коментира Себастиан. "Радвам се, че така оставам на второ място при пилотите и Мерцедес няма да са напълно спокойни. Благодаря на всички в отбора, на хората работещи във фабриката в Маранело, и на тифозите на Ферари", завърши германецът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА