Last news in Fakti

12 Април, 2015 17:40 800 0

Челси надхитри КПР в края

  • челси-
  • фабрегас-
  • кпр-
  • премиършип-
  • куртоа-
  • грийн

Сеск Фабрегас донесе победата за гостите с късно попадение

Челси надхитри КПР в края - 1
Снимка: БТА/АР

Челси направи нова крачка към спечелването на титлата в Премиършип, след като надигра като гост борещия се за оцеляване Куинс Парк Рейнджърс с 1:0 в среща от 32-рия кръг на английското първенството. Единственото попадение в мача бе дело на Сеск Фабрегас, който се разписа в 88-мата минута с плътен удар от границата на наказателното поле.

Първото полувреме на „Лофтъс Роуд“ не предложи кой знае колко интересен футбол, след като по-сериозните положения за гол бяха изключително малко на брой. В 8-мата минута Челси сътвори най-добрия си шанс за отбелязване на гол през цялата първа част, но центрирането на Вилиан се отби от страничния стълб на врратата на Робърт Грийн. До 44-тата минута не последва почти нищо интригуващо, когато Чарли Остин от КПР пробва шут, но вратарят на Челси Тибо Куртоа бе на място.

Второто полувреме много приличаше на първата част на мача  головите положения отново липсваха през по-голямата част от мача. Куинс Парк Ренджърс успяваха добре да неутрализират противника си, а дори порпуснаха и да поведат след 64 минути игра, след като Куртоа трябваше да спасява тима си от почти сигурно попадение след удар на Мат Филипс. Въпреки приспивното темпо, Челси все пак съумя да отбележи в края, когато след разбъркване в наказателното поле на домакините Сеск Фабрегас бе най-събразителен и прати топката в мрежата на Грийн.

Така Челси затвърди първата си позиция в класирането,събирайки актив от 73 точки, 7 повече от втория Арсенал, а „сините“ от Лондон имат и мач по-малко. КПР пък продължава да е на 18-то място с 26 точки, борейки се за оцеляване 6 кръга преди края на шампионата.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА